AKP’li Bülent Turan’dan CHP’lilere: Kolibasili kafalılar

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: Bayramiç’e AKP döneminde çok hizmetler yaptık. Bayramiçliler bu kolibasili kafalıları tercih etti.

Bülent Turan, 2014 seçimlerinde seçilen AKP’li Belediye Başkanı Saadettin Arslan’ın 2019 seçimlerinde kaybettiği ve CHP adayı Mert Uygun’un Belediye Başkanı olduğu Bayramiç’te, yurttaşların tercihlerini eleştirdi.

Evrensel’den Seçkin Sağlam’ın haberine göre, Kurban Bayramı nedeni ile geçtiğimiz günlerde Bayramiç’te düzenlenen Bayramlaşma programına katılan TBMM AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmasında CHP’ye yönelik hakaretleri ile gündeme geldi.


Turan, ülke gündemini değerlendirdiği konuşmasında, “Hep söylüyoruz. ‘İş bilenin at kuşananın’ diye. Bakın Bayramiç’te tarihi bina restorasyonları, altyapı gibi birçok konuyu yoluna koyduk. Saadettin Bey beş yıl görev yaptı burada. Siz hiç duydunuz mu sudan zehirlenme diye bir şey duydunuz mu? Duymadınız değil mi?

Daha dün başladılar göreve, sayıları aldım 600’den fazla hemşehrimiz hastanelik olmuş. Görüştüm ilgililerle suların içinde klor yok. Sen ne iş yaparsın ya? Suların içinden kolibasili çıktı, lağım çıktı lağım…” diyen Turan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Ama şunu söyleyeceğim, Bayramiç’te çok iş yaptık, çok emek verdik, Bayramiçliler bu kolibasili kafalıları tercih etti. Sitem etmiyorum, saygı duyuyorum ama üzüntümü söylüyorum.”

CHP, Bülent Turan’dan özür bekliyor

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Sururi Savaş ise konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:


“Bu bayram ülkem ve Bayramiç’in kültür görgü ve geleneklerine hiç de uygun olmayan bir üslup ve tarzda AK Parti Bayramlaşmasını gördük. Biz, Bayramiç insanı bayramlarda birbirimizi kırmayız. Hakaret etmeyiz. Kötü söz söylemeyiz. Hele hele siyasi görüş farklılıkları nedeniyle asla kırmayız.

Ne yazık ki AK Parti milletvekili Bülent Turan, ilçemiz bayramlaşmasında yaptığı konuşmada ‘Bayramiçliler bu koli basili kafalıları tercih etti’ gibi hakaret dolu bir kelime kullanmıştır. Yani CHP’li Belediye Başkanı ve yönetime oy veren yurttaşlarımıza da aşağılayıcı bir tabir ile yaklaşmıştır.

Her sözün başı millet idaresine saygıdan bahsedenler, her nedense seçim hezimetlerinin acısını CHP’ye oy verenlerden ve seçmenlerden çıkarmaya çalışmaya devam etmektedir. Sayın Bülent Turan, siz İstanbul, Ankara siyaseti yapmaya alışmışsınız.

Biz Bayramiçliler bu tarz siyaseti benimsemiyoruz. Seçilmiş arkadaşlarımız toplumun verdiği güç ve destek ile görevlerini idrak etmeye devam ediyor. Belediyemizin hatalı olduğu konula olabilir. Bizler her türlü eleştiriye açığız. Siz iktidar partisinde bir milletvekilisiniz.


Bizlere düşmanca yaklaşmanız, o gün sizi şiddetle alkışlayan beş on fanatik tarafından hoş karşılanabilir ki zaten bu arkadaşların fanatizmi sizin partinizde 1500 oy ile hezimet getirmiştir. Partimizin seçilmişlerine olan ‘Koli basili kafalılar’ cümlenizden dolayı, açık net bir özür bekliyoruz.”

Orman Bakanı: Yangın söndürme uçakları 1960 model, uçmak isteyen varsa uçsun


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.