Eski İBB çalışanlarının İmamoğlu’nun yanında oturuş şekilleri tepki çekti

Ekrem İmamoğlu, İBB’de iş akitleri feshedildikten sonra sözcü olarak seçilen 3 kişiyi kabul ederek sorunlarını dinlemişti. Eski çalışanların oturuş şekilleri sosyal medyada tartışma yarattı; “AKP’li başkan olsaydı böyle mi oturacaklardı?”

Eski İBB çalışanlarının İmamoğlu'nun yanında oturuş şekilleri tepki çekti
Eski İBB çalışanlarının İmamoğlu’nun yanında oturuş şekilleri tepki çekti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait şirketlerden işten çıkartılan işçiler belediye önünde oturma eylemi yapmıştı. iSPARK, iSTAÇ, BELTUR, iSTGOVEN’de çalıştıklarını ancak gerekçe belirtilmeden işten çıkartıldıklarını ileri süren işçiler, işe iade edilmelerini istemişti.

Seçime kısa bir süre kala işe alındıkları tespit edilen ve iş akitleri feshedilen İBB çalışanları arasında sözcü seçmelerini isteyen İBB Başkanı İmamoğlu, eylem yapan grubun seçtiği 3 kişiyle görüşmüştü. Sözcüleri makam odasında ağırlayan İmamoğlu, eylemcilerin sorunlarını dinlemişti.


Saraçhane’deki merkez bina önünde eylem yapan eski İBB çalışanlarının seçtiği 3 sözcü ile makam odasında bir araya gelen İmamoğlu, “Burada olan ya da olmayan hiçbir arkadaşımızla bizim kişisel bir sorunumuz yok” açıklamasında bulunmuştu.


Tepki çeken görüntüler

ekrem imamoğlu yanında oturuş akp li başkan olsaydı böyle mi oturacaklardı

İmamoğlu ile eski İBB çalışanlarının seçtiği sözcülerin, makam odasındaki görüntüleri ise dikkat çekti. Görüntülerde, sözcü olarak seçilen eski İBB çalışanlarının oturuşları sosyal medyada tepki yarattı.


İmamoğlu’na karşı vücut dilleriyle ve oturuşlarıyla ciddiyetsiz bulunan çalışanlar çokça eleştirildi. Görüntüler seçim sürecinde bazı çalışanların İmamoğlu’nu başkan olarak tanımayacaklarına yönelik sözleri hatırlattı.

Oturma şekline göre ilginç karakter analizi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.