İzmir – İstanbul Otoyolu: Vatandaş geçmezse, devlete geçirecekler!

Kullanım ücreti dudak uçuklatan İzmir – İstanbul Otoyolu için devlet tarafından müteahhitlere yıllık 750 milyon dolar geçiş garantisi verildi. Fatih Altaylı, “Vatandaş geçmezse, devlete geçirecekler!” diye yazdı.

İzmir Otoyolu: Vatandaş geçmezse, devlete geçirecekler!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında İstanbul-İzmir Otoyolu’nu ele aldı. Altaylı, “Vatandaş geçmezse, devlete geçirecekler!” diye yazdı. Altaylı ‘Otoyol güzel de tek sorun biraz pahalı olması.’ diye yazdı.

Altaylı’nın bugün Habertürk gazetesinde “Kışkırtma” başlığı ile yayınlanan yazısından ilgili bölüm şöyle;


İstanbul-İzmir Otoyolu tamamlanmış anladığım kadarıyla.

Zaten bir süredir parça parça kullanıyordum.

Türkiye’nin en iyi yapılmış otoyollarından birisi.

Bazı bölümlerindeki asfalt kalitesi, ışıklandırma, yol mühendisliği gerçekten Türkiye standartlarının üzerinde.

Tek sorun biraz pahalı olması.

Avrupa standartlarında pahalı değil gerçi ama Türkiye’nin gelir düzeyi düşünüldüğünde hayli pahalı.

Evet, Hazine bu İstanbul- İzmir karayolu ve Osmangazi Köprü geçişi için tek kuruş yatırım yapmadı.

Ancak yatırımcı müteahhitlerin kullandığı kredilere garantör oldu.

Müteahhitlere yıllık 750 milyon dolar geçiş garantisi

Bunun dışında da bu yol için yıllık 750 milyon dolar gelir garantisi verdi müteahhitlere.

Yıllık araç geçişleri bu miktara ulaşmaz ise aradaki farkı Hazine ödeyecek.

Birkaç yıldır da ödüyor zaten.


Hem bu yol için de YSS Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu için 3 yıldır Hazine’den ödeme yapılıyor.

Mesela 2019 yılı için yapılan ödeme miktarı 3.7 milyar TL.

Yani bedava değil.

Vatandaş geçmezse, devlete geçirecekler! (Yazının tamamı)

İzmir – İstanbul Otoyolu maliyeti ve geçiş garantisi

Proje, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları dahil) Otoyolu işinin, Sözleşmesi’ne uygun olarak finansmanının temini, projelendirilmesi, yapımı, işletilmesi, İşletme Süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı ve Sözleşme Süresi sonunda Otoyol’un her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir durumda ve bedelsiz olarak İdare’ye devredilmesi işlerinden oluşmaktadır.

Yap işlet devret modeli olan proje 10 milyar 51 milyon 882 bin TL’ye mal oldu. Yapım ve işletme dahil sözleşme süresi 22 yıl 4 ay olan projede sözleşme bitiş tarihi 15 Temmuz 2035’dir.

İstanbul – İzmir Otoyolu trafik geçiş garantileri:

Trafik Garantileri: Projede 4 ayrı kesim halinde trafik garantisi verilmiştir. Bu kesimler ve trafik garantileri;

1. Kesim: Gebze – Orhangazi için 40.000 Otomobil eşdeğer/Gün,
2. Kesim: Orhangazi – Bursa (Ovaakça Kavşağı) için 35.000 Otomobil eşdeğer/Gün
3. Kesim: Bursa (Karacabey Kavşağı)- Balıkesir/Edremit ayrımı için 17.000 Otomobil eşdeğer/Gün
4. Kesim: (Balıkesir – Edremit) ayrımı – İzmir için 23.000 Otomobil eşdeğer/Gün

2019 İzmir – İstanbul Otoyolu geçiş ücretleri:

Araç sınıfı İzmir çıkış
1. Sınıf 256,3
2. Sınıf 410
3. Sınıf 486,9
4. Sınıf 645,8
5. Sınıf 815

 

Devlet sadece 1 yıl için 3.6 milyar TL geçiş garantisi ödemesi yapacak!

Hazine yalnızca 1 yıl için 3.6 milyar TL geçiş garantisi ödemesi yapacak! Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyolu için ödenecek “garanti” bedeline ilişkin net tutar belli oldu. Bu para vatandaşın cebinden çıkacak.

“Mega projeler” olarak adlandırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyol projeleri yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle ihale edilmişti.

Söz konusu projelere, devlet araç geçiş garantisi verdi. Geçişler, döviz olarak belirlendi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması halinde aradaki farkı devlet vatandaştan aldığı vergiler ile ödüyor.

Peki, geçiş garantisi için yapılacak ödemeler nasıl hesaplanıyor?

Garanti ödemelerinde, ilgili yılın 2 Ocak dolar kuru esas alınıyor. Bu kur üzerinden hesaplama yapılıyor ve ödemeler izleyen yılın nisan ayında gerçekleştiriliyor.

İşte net rakam!


Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre Ankara, söz konusu projelere 2018 yılı için “garanti” kapsamında yapılacak ödemelere ilişkin hesaplamalarını tamamladı. 2 Ocak 2018 kuru esas alındı. Buna göre, gelecek hafta ya da en geç sonraki hafta köprü ve otoyol projelerine, toplam 3 milyar 650 milyon TL ödeme yapılacak.

İstanbul – İzmir Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.