Samsung Türkiye: Kadına ve çocuğa şiddet içeren dizilere reklam vermeyeceğiz

Samsung Türkiye, yaptığı açıklama ile kadına ve çocuğa şiddet içeren dizi ve programlarla işbirliği yapmama kararı aldığını açıkladı. Samsung, bu türden içerik barındıran yapımlara sponsor olmayacak.

Samsung Türkiye: Kadına ve çocuğa şiddet içeren dizilere reklam vermeyeceğiz
Samsung Türkiye: Kadına ve çocuğa şiddet içeren dizilere reklam vermeyeceğiz

Kadına ve çocuğa şiddet konusu çok uzun zamandır tartışılıyor. Televizyon dizilerinde de sık sık kendine yer bulan bu vakalar hemen her hafta ülkemizin gündemine geliyor. Dizi sahneleri büyük tartışma yaratsa da durumun önüne geçilmesi pek mümkün olmuyor.

Geçtiğimiz yıl TÜSİAD, toplumu etkileyebilecek gücü bulunan dizilerde kadının toplumsal eşitliğe uygun konumlanması amacıyla, dizi sektöründen paydaşlarıyla birlikte Televizyon Dizilerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adlı bir proje hayata geçirmişti.


Toplumsa cinsiyet eşitliğine uygun dil kullanmak, şiddeti olağanlaştırmamak gibi maddelerin de aralarında bulunduğu beş ilke gündeme gelmişti. Bu projeyi destekleyecek bir hamle de Samsung Electronics Türkiye’den geldi.

Samsung Electronics Türkiye, dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağını duyurdu.

Eylül 2019 döneminden itibaren bu tarz içerikler barındıran yapımlara sponsor olmayacağını belirten firma, diğer reklamveren kurum ve kuruluşları da kendilerine katılmaya davet etti.


samsung electronics türkiye kadın çocuk şiddet reklam sponsorluk

“Kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağız” 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Marka ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Gökpınar şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde her geçen gün kadına ve çocuğa karşı uygulanan şiddetin ve bu yöndeki haberlerin arttığını üzüntüyle görmekteyiz. Böyle bir dönemde televizyonlarda yayınlanan bazı dizi ve programların kadınlara ve çocuklara şiddeti senaryo ve formatlarının temeline koyuyor olmasını kabul edilemez buluyoruz.

Bu nedenle ana konusu kadına ve çocuğa şiddet olan dizi ve programlara reklam vermeme, sponsor olmama ve ürün yerleştirmesinde bulunmama kararımızı hayata geçiriyoruz. Samsung Electronics Türkiye’nin televizyon reklam gücüyle, kadın ve çocuğa karşı işlenen fiziksel ve psikolojik şiddetin normalleştirilmesine ortak olmayacağız. Samsung Electronics Türkiye olarak, reklamveren diğer tüm kurum ve kuruluşları da bu hareketimize katılmaya davet ediyoruz.”


Firmanın bu girişimi sosyal medyada da büyük destek gördü. Bazı kişiler bu kararın her türlü canlıya şiddeti kapsayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini söylerken, genel olarak karar beğeni aldı.

Dijital şiddet nedir? Teknolojinin yarattığı yeni şiddet alanı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.