Ana Sayfa Gündem MHP’lilerden Nagehan Alçı’ya: Bu kadar ihanet ve alçaklık yeter!

MHP’lilerden Nagehan Alçı’ya: Bu kadar ihanet ve alçaklık yeter!

MHP’nin yayın organı olarak bilinen Türkgün gazetesi yazarları, Nagehan Alçı’nın “katil devlet” çıkışına çok sert tepki gösterdi: “Bu kadar ihanet, bu kadar alçaklık yeter! Millet sarhoş ekrana çıkan kocasından kurtuldu, sırada kendisi var. FETÖ’den PKK’ya her yere savrulan, Marksist solla zulmün sembolü olmuş liberal dünya görüşü arasında gidip gelen Nagehan Alçı.”

AKP’ye verdiği destekle bilinen Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın, Habertürk TV’de söyledikleri tartışmalara neden olmuştu. Nagehan Alçı, canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demişti. Bunun üzerine Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ersan Şen, devlete “katil” denilemeyeceğini, bunun dünyada örneğinin olmadığını, fakat devleti yönetenlerin yaptıkları suçlardan ötürü yargılanabileceğini ifade etmişti.

Alçı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” demeye devam etmesi ve 1990’lı yıllar ile 12 Eylül darbesini örnek vermesi üzerine, bu kez de Ersan Şen, gelecekte birilerinin de 2019 yılı için “katil devlet” benzetmesi yapabileceğini ifade etmişti.

Nagehan Alçı, “katil devlet” tartışmasını dünkü “Devlet kutsal bir kavram değildir, vatan kutsaldır” başlıklı yazısıyla sürdürmüştü.

MHP’nin gazetesi Türkgün’ün yazarları Nagehan Alçı’nın “katil devlet” çıkışına çok sert tepki gösterdi.

MHP türkgün yazarlardan Nagehan Alçı çok sert tepki

“FETÖ’den PKK’ya her savrulan…”

Türkgün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Orhan Karataş, “Devlet, ebed müddettir” başlıklı yazısında, “Devleti katil ilan edip milleti ayırmak, sonra da dönüp vatana sahip çıkmak, aklımızla alay etmektir. Devlet olmazsa ne vatan olur, ne millet kalır. Devleti katil olmakla suçlarsanız, vatanı hedef alır, milleti yok edersiniz. Onun için devlet, ebed müddettir” ifadelerini kullandı.

Orhan Karataş, Alçı’yı şu sözlerle hedef aldı: “Bir tarafta örümcek tutmuş çağ dışı zihniyetli, terörist sevici, terör borazanı, milli olan her şeye düşman, haddini bilmeyen, hukuken mahkûm edilmiş ve bozuk sicili ile CHP İl Başkanlığına layık görülmüş Canan Kaftancıoğlu, diğer tarafta hiçbir ilkesi ve kıblesi bulunmayan, FETÖ’den PKK’ya her yere savrulan, Marksist solla zulmün sembolü olmuş liberal dünya görüşü arasında gidip gelen Nagehan Alçı. Aslında yok birbirlerinden farkları. Her ikisi de devletle ve milletle sorunlu. Her ikisinin de görevi zihin bulandırmak, ikilik çıkarmak, fitne yaymak, milli ve manevi değerlerin içini boşaltmak ve fırsatını bulunca da devlete saldırmak. Farklı kompartımanlarda görünüyorlar, ama aynı yere yolculuk ediyor, aynı şeyi hedefliyorlar. Her ikisi için asıl hedef, devletin varlığıdır. ‘Katil devlet’ diyerek, bu ülkenin temellerine saldırıyorlar.”


“Bu kadar ihanet, bu kadar alçaklık yeter!”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yakın isimlerden Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, “Bu ihanet kusan şirret kadını artık susturun!” başlıklı yazısında, “Karı-koca sürekli sözde Kürdistan’ın kurulmasının hikmetlerinden bahsederler, toprak parçalarını kafalarına göre Barzani’ye, PKK’ya pay ederler ama mesele Yunanistan işgali altında bulunan adalar olunca, ‘18 keçinin otladığı kaya parçası için savaşa mı girelim?’ derler… Nagehan Alçı hep “Kürdistan yollarında, Habur’dayım. Fonda Ahmet Kaya…” anlayışında yola çıkan biridir.

Nagehan Alçı’nın daha yolun başında ‘Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de güneydoğu’daki gaziler için marif takvimine soyunsun!’ şeklinde twit atma alçaklığını sergilemesi bile bunların nasıl bir iğrenç düşünceli aile olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.

“Bu şirret kadının en son gündem olduğu konuda Türk devletinin terörle mücadelesine yönelik devleti suçlayıcısı ‘katil devlet’ ifadesi olmuştur” diyen Çiçek yazısını şöyle sonlandırdı:

“Türk medyasının bir Nagehan Alçı problemi vardır. Bu saatten sonra onu ekranlara çıkarıp kim ihanetleri için kullanırsa en büyük şerefsiz, haysiyetsiz de o kişi olacaktır. Bu kadar ihanet, bu kadar alçaklık yeter!”

“Millet sarhoş ekrana çıkan kocasından kurtuldu, sırada kendisi var.”

Türkgün gazetesi yazarı Mustafa Önder ise “Her kalıba uyan cıvık” başlıklı yazısında, “Defalarca yazdık, ‘dişi bir şirreti’ susturamadılar gitti… Arsız, hadsiz, ukalâ, görgüsüz ve sahibinin sesi… AKP’nin, Cumhur ittifakının nimetleriyle beslenen bir yılan… ‘Demokrasi ve hürriyet’ yalanıyla döşediği dinamitlerin haddi hesabı yok… Ama hâlâ yazdırıyor ve konuşturuyorlar! Neyin nesi, hangi ellerin piyonudur ki susturulmuyor… Susturulmadıkça da küstahlaşıyor…” ifadeleri kullandı.

“Millet sarhoş ekrana çıkan kocasından kurtuldu, sırada kendisi var…” diyen Önder yazısını şöyle sonlandırdı:

“Nasılsa cesur bir Türk savcısı çıkacaktır… Ama asıl mesele Habertürk’ün hâli… Bile bile intihar ediyor!”

Nagehan Alçı’nın “katil devlet” sözleri hakkında suç duyurusu

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.