Ana Sayfa Sinema Kız çocuklarımızın tecavüzcüsüyle evlensin mi evlenmesin mi tartışmasını yapmak utanç verici!

Kız çocuklarımızın tecavüzcüsüyle evlensin mi evlenmesin mi tartışmasını yapmak utanç verici!

Prof. Dr. Adem Sözüer: Kız çocuklarımızın tecavüzcüsüyle evlensin mi evlenmesin mi tartışmasını yapmak utanç verici!

Prof. Sözüer: Kız çocuklarımızın tecavüzcüsüyle evlensin mi evlenmesin mi tartışmasını yapmak utanç verici!

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin açılışında konuşan Prof. Dr. Adem Sözüer’in sözleri geceye damgasını vurdu.

Profesör Sözüer, “Bir kız çocuğu iklim değişikliğine olan tepkisini dile getirip dünyanın dikkatini çekiyor. Bizde ise kız çocuğunun, tecavüzcüsüyle evlendirilip evlendirilmemesi konuşuluyor. Bunun tartışmasını yapmak utanç verici” dedi.

Adalet temasıyla her yıl düzenlenen 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Cemal Reşit Rey’de gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Sinema ve sanat dünyasından önemli isimlerin katılımıyla yapılan açılışı Yekta Kopan sundu.

Sözüer: Her hesaplaşma hukuk devletine uygun yapılmalıdır

Festivalin 9.cu yılına gelene kadar bir çok konuyu gündeme getirdiklerini anlatan festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Her hesaplaşma hukuk devletine uygun yapılmalıdır. Yeni çağa girerken sanal dünyada da adalet sağlanmalı. Gençler ve çocukları çok önemsiyoruz. Bir kız çocuğu iklim değişikliğine olan tepkisini dile getirip dünyanın dikkatini çekiyor. Bizde ise kız çocuğunun, tecavüzcüsüyle evlendirilip evlendirilmemesi konuşuluyor. Bunun tartışmasını yapmak utanç verici.”

Onur Ödülleri Ustaoğlu ve Thaman’a

Programda, “Sinema Onur Ödülü” Zuhal Olcay tarafından Yeşim Ustaoğlu’na, “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. Adem Sözüer tarafından Stephen Thaman’a, Sinemaya Katkı Ödülü ise Zeynep Atakan tarafından Prof. Sami Şekeroğlu’na verildi.

Bengi Semerci: Bu film festivaline gücümüz yettiğince devam edeceğiz

Bengi Semerci: Bu film festivaline gücümüz yettiğince devam edeceğiz

Festival Direktörü Bengi Semerci festival kapsamında gösterilecek filmlere ilişkin bilgi vererek, “Bütün zorluklara rağmen bazen ayağımız taşa takılsa da bazen yaptıklarımız bir işe yaramıyor gibi gelse de adalete olan inancımızla o güçle ve herkese adaletin gerçekten gerekli olduğuna inandığımız için biz bu film festivaline gücümüz yettiğince devam edeceğiz.” diye konuştu.

Amcası tarafından istismara uğrayan 14 yaşındaki E.A’nın davası

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.