Kanal İstanbul bir Katar projesi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin gündeminde şimdi de Kanal İstanbul Projesi var. Her şey bitti; bir tek eksiğimiz Kanal’dı!

Kanal İstanbul bir Katar projesi mi?

Kanal projesi yapılırsa uçarız!

Katar’ın hoşuna giden bir yer oluyor yahut bir proje oluyor hemen kafa sallayıp Katarlı iş adamlarının istediklerini yerine getiriyorlar.


Şimdi çıkmışlar, İstanbul için yeni projeden bahsediyorlar; daha doğrusu önceki yıllarda olan projeyi şimdi pratiğe dönüştürmeye çalışıyor.

Kanal projesi…

Kimine göre bu proje bir “Katar projesi”!

Bilindiği üzere Katarlıların yapılacak bu proje üzerinde arsa, arazi kapattığı ortaya çıktı. AKP’liler çıkmış televizyona, bu projenin nimetlerinden bahsediyor. En kötüsü de AKP’nin dalkavuk profesörleri, aydın diye nitelenen insanları bu milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeleri!..

‘Başkanlık’ seçimlerinden önce yine AKP’nin dalkavuk profesörleri başkanlığın gelmesi durumunda bürokrasinin ortadan kalkacağı ve ekonomik kararların daha hızlı alınıp ekonomide ‘uçmak’tan bahsediyordu.

Biz ne dedik peki o günlerde?

“Ekonomi uçuruma gidiyor, gidecek” dedik. Dediğimiz çıktı mı, ekonomide uçurumu gördük mü? Sadece biz değil, ebemiz dahi bu kadarını bugüne kadar görmemiştir!

Dolar, Euro, altın aldı başını gitti. Bu da istihdamda daralmaya gitti ve Türkiye’de bugüne kadar görülmedik şekilde toplu olarak siyanürle intiharları yaşadık!


Ekonominin battığını başkanlıktan sonra o profesörler gördüler!

Şimdi aynı profesörler kanal yapılırsa oradan geçen gemi ya da ‘gemicik’lerden elde edilecek finansmandan bahsediyor!

Bu AKP aydınlarının düşündüklerini değil, çıkarları doğrultusunda ‘koltuk’ için konuştuklarını çok iyi biliyoruz!

Bu proje Türk tarihinin yaptığı en büyük hatalı proje olacaktır!

Avrasya Tüneli, Üçüncü Köprü, Osmangazi Köprüsü ile halkın cebine zehirli bir hançer olarak vurulmuştur. Bu projeler rant projesiydi. Çünkü devlet, şu ana kadar ödediği paralar ile bu projeleri kaç defa yapardı bilinmez! Birilerinin bu projelerden ihya olduğu kesin!

Kanal projesi eğer yapılmaya kalkılırsa Türk tarihinin ekonomik olarak canına okunacaktır. Sadece ekonomik olarak değil! Su havzaları yok olacak; kalabalıklaşan İstanbul nüfusu ile sosyokültürel, toplumsal sonuçları daha ağır sonuçlar doğuracak!

Montrö Boğazlar Sözleşmesi‘ni bu iktidar görmüyor, görmek istemiyor. Çünkü bu proje yapımı tamamlandığında (tamamlanırsa şayet) o günlere gelindiğinde AKP diye bir parti de olmayacak. Bugün AKP’nin kayığına binmiş olan Doğu Perinçek dahi bu projeye karşı!

Bu kanalla beraber bir savaş durumunda dünya ülkelerinin de ortak olacağı bir kanal olacağı ve gelecekte Türkiye’nin bundan büyük pişmanlık duyacağı da aşikar!


Hadi, buyurun yapın şu kanalı şimdi!…

Kanal İstanbul rant haritası: 6 bin özel parsele kanal piyangosu


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…