Kargo şikayet aramaları rekor kırdı: Kargo firmaları sınıfta kaldı!

Google Trends verilerine göre Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı kargo şikayet aramaları, son 15 yılın en yüksek noktasına ulaştı. Bunun Black Friday döneminde yaşanması ise, bu süreçte kargo firmalarının ne kadar çuvalladığını net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Kargo şikayet aramaları rekor kırdı: Kargo firmaları sınıfta kaldı!
Kargo şikayet aramaları rekor kırdı: Kargo firmaları sınıfta kaldı!

Kargo şikayet aramaları rekor kırdı: Kargo firmaları sınıfta kaldı!

Bu yılki Black Friday çılgınlığı da bir çırpıda geçerken, geriye tüketicilerin kargo şirketlerine yönelik şikayetleri kaldı. Kıyafetten elektroniğe birçok ürünü indirimli fiyatlarla alan müşteriler, kargo şirketlerinin bıraktığı “Adresinizde sizi bulamadık” mesajlarıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.


Türkiye’deki e-ticaret sitelerinin farklı şekillerde isimlendirdiği Black Friday kampanyası, geçtiğimiz hafta itibarıyla sona erdi. Müşteriler bir haftaya yayılan indirim çılgınlığında kıyafetten elektroniğe, küçük ev aletlerinden oyunlara kadar pek çok ürünü uygun fiyatlarda satın aldı. Tabii, bazı e-ticaret sitelerinin Black Friday zamanlarında alışkanlık haline getirdiği fiyat kurnazlıklarına, bu sene de devam ettiğini söylemeden geçmeyelim.

Bir klasik: Adresinizde bulamadık

Müşteriler arzu ettikleri ürünleri aldı almasına ancak 30 günü bulan teslimat süreleri heveslerini tam manasıyla kursaklarında bıraktı. Satın aldıkları ürünlere kavuşmak için günlerce bekleyen müşteriler, bu sefer de kargo şirketlerinin “Adresinizde sizi bulamadık” mesajlarıyla karşılaşmaya başladılar.

İşte sikayetvar.com’da yapılan güncel şikayetlerden bazıları:

Aras Kargo

Sena: Aras Kargo Bilgilendirme Yapmıyor! Aras Kargo, ürünleri dağıtıma getirmediği gibi SMS veya mail ile bilgilendirme de yapmıyor. Ürünleri kafasına göre iade ediyor. 2. Kez aynı sorunu yaşıyorum asla çözümleri yok. Trendyol kargo seçme şansı tanımadığı için aynı durumu düştüm. Kötü, saygısız, iş yapmayan bir kargo firması.

Ahmet: Ben Aras Kargo’yu şikayet etmekten yoruldum, onlar kalitesizlikten yorulmadılar. Daha doğru şubelerine sevkiyat yapamıyorlar bunlar evime mi kargo getirecek? Aras Kargo’nun bir kere evime kargo getirdiğini hatırlamıyorum. Şubeye gitmeme rağmen kargom en alakasız şubede “yanlış gitmişmiş”. Bir daha Aras Kargo ile iş yapan yerleri tercih etmeyeceğim. Türkiye’ye iyi bir kargo şirketi lazım bunların müşteri memnuniyetsizliği bu ihtiyacı doyuruyor. Black Friday bahanesiyle yığılan şubeden şubeye aktarılan yığınla ürün ve gözlerimle görüyorum çoğu kargo şirketi bu paketlere hiç hoş davranmıyor. Gözümün önünde düşürüyor ve gülüyor…

Tuba: Bugün 10 Aralık 2019. 27 Kasım 2019’da bana teslim edilmesi gerek ürün, hala teslim edilmedi. Bulunduğum ilçeye gelmedi. Komşu ilimizde görünüyor şu an hala. 27kasımdan beri ürünün hareketleri sisteme girilmemiş. Kimseye ulaşamıyorum. Ürünüm nerede sayın Aras Kargo bey?

Yurtiçi Kargo

Hediye: Trendyol siparişim adres yetersizliği nedeniyle teslim edilememiş oysa ki aynı adrese kaç tane sipariş geldi arıyorum arıyorum ulaşamıyorum bu benim sorunum değil Yurtiçi Kargo’nun sürekli yaptığı hata her seferinde aynı şey bir kargo bu kadar kötü çalışamaz kargonun bana ulaştırılmasını talep ediyorum.


Emine: Müşteri memnuniyeti 0 bu kaçıncı oldu her seferinde bir sorun yaşıyorum sizinle. 2 günde gelecek olan kargom sayenizde 8 gün oldu hala gelmedi. Çorlu’ya gelmesi gereken kargo önce yanlış adrese gitti şimdi de evde olduğumuz halde adresimde bulunamadığım için şubeye bırakılmış. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ki Günebakan şubenizden asla memnun değilim artık bir şeyler yapın lütfen.

Hüseyin: Ya bu kaçıncı şikayet. Nasıl bir firmasınız. Ben size İzmir Tınaztepe şubesini kaç defa daha şikayet edeceğim. Adamlar kargoyu getirmiyor. Hani düzeltecektiniz. Asla sizinle işim olmuyor zaten ama arada seçenek olmadı mı size kalıyorum. Sizde her seferinde aynı yapıyorsunuz.

Güler: Perşembe gününden beri (5 aralık) Adana gürselpasa şubesi ile sorun yaşamaktayım. Gelen kargomu dağıtıma çıkarmadıkları için sorun yaşadım ve şikayetimi diye getirdiğim için telefondaki şube müşteri temsilcisi telefonu yüzüme kapattı.

MNG Kargo

Neşe: Eve geldik diye yalan atan kargo şirketi eve geldiniz nerede kağıt neden yapıştırmadınız yalan konuşup daha da konuşmayın benim kargo eve getirmediniz ben evdeyim her zaman yalan konuşup durmayın eve geldik diye yoksunuz diye özel mesai geliyor yalan konuşuluyor kağıt nerede geldiğinize dair kargomu getirin ben her zaman evdeyim.

Ercüment: Ne zaman ki MNG Kargo’dan kargo gelecek olsa her seferinde sıkıntı yaşıyorum. Tüm kargolarım geç geliyor. 6-7 günden önce adresime teslim edilen kargom yok.

Seval: MNG Kargo gönderileri zamanında teslim etmiyor gelen kargo uç gündür şubede bekliyor ilk kez yaşanmıyor ne yazık ki sürekli aynı şey oluyor kargo geliyor gidip almak zorunda kalıyoruz getirmedikleri için bu kadar sorumsuzluk olmaz gerçekten buna bir çözüm bulmaları gerekiyor

Sürat Kargo

Serpil: İnternetten satıcı olarak sizinle muhatap olmak zorunda kaldık. Gerçi muhatap yok karşınızda. Bir yetkili bir müdür yok. Ürün gidiyor 1 gün sonra iadesi gerçekleşiyor benim elime gelmesi 10 gün. Şu kampanyalar döneminde şirketimize açtığınız zararım haddi hesabi yok helal etmiyorum aldığınız parayı hak edin önce!

Nurcan: N11 Üzerinden verdiğim siparişim cumartesi ayın 7 Kasım tarihinde Sürat Kargo’ya xxx Sipariş numarası ile kargoya verildi ,ancak Sürat Kargo da kargom takılmış vaziyette ilerlemektedir.Ne zaman teslim edileceği belirsizdir hatta siparişim kaybolmuş bile olabilir.


Ercan: 2 koli kargom 5 gün bekledikten sonra 1 kolisini teslim ettiler diğeri hala muallakta böyle saçma bir çalışma sistemi görmedim e- ticaretten soğuttular Sürat Kargo genel yönetimi Ankara Etimesgut şubesine gerekli işlemleri yapmalı yapmazsa bu şekilde çok müşteri kaybeder.

Otomobil indirim kampanyalarında yıl sonu fırsatları!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.