Marriage Story: Komik ve hüzünlü bir ayrılık hikayesi

Marriage Story, damakta ekşimsi tat bırakan, biraz komik, biraz hüzünlü usta işi bir yapım.

Marriage Story: Komik ve hüzünlü bir ayrılık hikayesi

Marriage Story filminin konusu…

Dışarıdan bakıldığında Charlie ve Nicole, sorunsuz bir evli çift gibidir. Ancak işler hiç de dışarıdan görüldüğü gibi değildir.


New York’tan Los Angeles’a bir dizi projesinde oyunculuk yapmak için giden ve yanında çocukları Henry’yi de götüren Nicole, Charlie’ye ayrılmaya karar verdiğini açıklar.

Evliliklerine dair yüzleşirler ve anlaşmalı şekilde ayrılma kararı alırlar. Nicole’ün sürpriz şekilde bir avukatla anlaşması ve Charlie’nin karşı hamle yapması işleri bir hayli karıştırır. Henry’nin velayeti ve nerede yaşayacağı konuları boşanma sürecini farklı bir hale sokar…

Noah Baumbach’ın ayrılık hikayesi

2005 yapımı The Squid and the Whale / Mürekkpbalığı ve Balina ile 2012 yapımı Frances Ha filmleriyle hatırı sayılır senaristler ve yönetmenler arasına girmeyi başaran Noah Baumbach imzası taşıyan Marriage Story, hikayesini anlatırken komedi ve hüzün dengesini başarılı şekilde tutturan filmlerden.

Filmin hikayesi, yönetmenin 2013 senesinde oyuncu eşi Jennifer Jason Leigh’ten boşanma sürecinden izler taşıyor. Anlatım dili son derece samimi.

Netflix yapımcılığında 18.600.000 dolar bütçeyle çekilen film için Hollywood standartlarında düşük bütçeli bir yapım demek yanlış olmaz.


Adam Driver ve Scarlett Johansson’un başrolleri üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Laura Dern, Alan Alda ve Ray Liotta gibi tanınmış isimler de var.

Marriage Story filminin Oscar yarışında adından söz ettirmesi olası

Marriage Story, seyirciden aldığı geri dönüşle sadece 2019 senesinin öne çıkan filmlerinden biri olmakla kalmadı. Film yönetimi, senaryo, oyunculuklar ve film müziği konusunda oldukça başarılı olan yapım, 6 dalda Altın Küre adaylığı aldı ve Oscar yarışında da birkaç kategoride adından söz ettireceğe ve büyük bütçeli yapımlara kafa tutacağa benziyor.

Adam Driver ve Scarlett Johansson’un müzikal performans sergiledikleri bölümler, oyunculukları daha yaldızlı hale getirmek için filme eklenmiş gibi duruyor.

Eleştirmenler tarafından çok övülmesine ve En İyi yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar favorileri arasında gösterilmesine karşın Laura Dern’in filmdeki oyunculuğunu abartılı bulduğumu da not düşmek istiyorum.

Marriage Story, hızlı, kanlı ve bol aksiyonlu film bombardımanından bunalan ve hikayesi olan naif bir film izlemek isteyen seyirciler için senenin en iyi yapımlarından biri.

Marriage Story filmi teaser fragmanı:


Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (Sinema)


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.