Zorunlu Trafik Sigortası 2020 yılı fiyat tarifesi belli oldu!

Zorunlu Trafik Sigortası için 2020 yılı fiyatları belirlendi. Ocak ayında İstanbul’da en az riskli grupta sayılan bir araç için tavan fiyat 791 lira olacak.

Zorunlu Trafik Sigortası 2020 yılı fiyat tarifesi belli oldu!

Zorunlu Trafik Sigortası 2020 yılı fiyatları belli oldu!

Zorunlu trafik sigortası bedeli illere ve risk durumuna ve araç türüne göre değişiyor. Tavan fiyat uygulamasının ardından yapılan düzenlemeyle aylık yüzde 1,5 oranında artış yapılabileceği belirtilmişti. Bu şartlar altında ocak ayında ödenecek bedeller de ortaya çıktı.


İstanbul

İstanbul’da hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek 791 lira olacak, en riskli gruptakiler için bu bedel 3 bin 598 lira olacak.

Ankara

Ankara’da hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek 769 lira. En riskli gruptaki bir araç içinse 3 bin 496 lira olacak.

İzmir

İzmir’de ise hiç kazası olmayan bir otomobilin sigorta bedeli en yüksek ücret 746 lira iken en riskli gruptakiler için 3 bin 394 lira olacak.

Zorunlu Trafik Sigortası nedir? Ne işe yarar?

Yapılan düzenleme kapsamında sigorta primlerini, hazine ve maliye bakanlığı belirlemeye başladı. Ancak; sigortacıların, trafik sigortasından zarar etmesini önlemek amacıyla, azami primleri yüzde 1.5 oranında artırma hakkı tanındı.

Her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Bu sigorta ile karşı tarafa verebileceğiniz maddi ve bedeni zararları güvence altına alabilirsiniz. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre; trafik sigortasının her yıl yenilenme koşulu ile yaptırılması zorunludur. Bu sigortayı yaptırmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır.


Zorunlu Trafik Sigortası hangi hasarları kapsar?

Zorunlu trafik sigortası kapsamı ana teminatlar ve ek teminatlar olarak ayrılıyor. Ana teminatlar ilgili mevzuat gereği her trafik sigortasında bulunurken, ek teminatlar ise araç sahibinin isteğine göre eklenebilir.

Ana ve ek teminatlar şunlar:

Ana teminatlar:

  • Maddi Zararlar Teminatı,
  • Sağlık Giderleri Teminatı,
  • Sürekli Sakatlık Teminatı,
  • Ölüm Teminatı,

Risk grubuna ve kullanım tarzına bağlı seçilebilen ek teminatlar:

  • Asistans Teminatı
  • Mini Onarım Hizmeti,
  • Sigara Yanığı,
  • Hukuksal Koruma,

Trafik Sigortası neden zorunlu?

Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerli olan zorunlu trafik sigortasının amacı, yaşanabilecek kazalara karşı üçüncü kişileri korumaktır. Ayrıca trafik sigortasını hiç yaptırmamış veya poliçe yenileme işlemini tamamlamamış kişiler için cezai yaptırımları da bulunmaktadır. Sigortasız aracınız ile trafiğe çıkmanız durumunda aracınız yetkililer tarafından bağlanabilir.

Trafik Sigortası tavan fiyat uygulaması nedir?

Önceki yıllarda trafik sigortası için fazlasıyla şikayet konusu olan prim tutarları iel ilglili 12 Nisan 2017 tarihinden itibaren yeni bir düzenleme yapılarak “tavan fiyat” uygulamasına geçildi. Bununla birlikte zorunlu bir sigorta türü olan trafik sigortası yaptıracak kişilerin fiyatlama konusunda yaşadıkları karışıklıkların bitmesi hedeflendi.

Trafik sigortasını nasıl satın alabilirim?


Sigortanızı yaptırmadan önce bilmeniz gereken aracınıza sunulacak prim tutarı teklifinin, araç türü, il ve hasar basamağına göre belirlenen tavan fiyatı geçmemesi koşulu ile serbest olarak belirleniyor olmasıdır. Belirleme ölçütleri her sigorta şirketinde farklılık gösterebilir ve belirli aralıklar ile ölçütler değişebilir. Bu nedenle en uygun trafik sigortası teklifini bulmak için her yenileme döneminde sigorta şirketlerinin tekliflerini tekrar karşılaştırmanız doğru olacaktır.

Kasko sigortası nedir? Doğru bilinen yanlışlar neler?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.