Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın vatandaştan para talep etmesi tepkilere neden oldu!

Elazığ Sivrice’deki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşımda bulunan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın vatandaştan para talep etmesi tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından Kınık paylaşımını sildi.

Elazığ depreminin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık tepki!

Elazığ’da 6.8 şiddetinde medyana gelen depremin ardından bölgeden yılan bina, can kaybı ve yaralanmalara ilişkin bilgiler gelirken, Kızılay’dan tepki çeken bir paylaşım geldi.

Kızıla Başkanı Kerem Kınık’ın, depremin hemen ardından Twitter hesabı üzerinden vatandaşlardan para talep etmesi tepkilere neden oldu.


Kınık, paylaşımında “Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. @Kizilay Destekleriniz için Deprem yaIn 2868’e sms yollayın 10₺ katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” ifadelerini kullandı.


Elazığ depreminin ardından Kızılay Başkanı tepki!

Tepkiler peş peşe gelince paylaşımını sildi

Kınık’ın paylaşımına vatandaşlardan tepki geldi. Kızılay Başkanı’nın paylaşımının altına binlerce vatandaş eleştirilerini dile getirdi.

Gelen tepkilerin ardından Kınık’ın paylaşımını kaldırdığı görüldü.


Öte yandan Kızılay’ın resmi Twitter hesabında ise yardım kampanyası paylaşımının halen durduğu görüldü. Kızılay’dan yapılan paylaşımda “Depremin hissedildiği bölgede görev yapmak üzere, 5 bin kişi kapasiteli mobil mutfağımız Erzurum’dan yola çıkmıştır. #TürkKızılay DEPREM yaz 2868’e gönder” ifadelerine yer veriliyor.

Sosyal medyada gelen tepkilerden bazıları:

Video: Elazığ Sivrice’de enkaz arama kurtarma görüntüleri gelmeye başladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.