Megxit: Prens Harry ve Meghan Markle şimdi ne yapacak?

Kraliyet Ailesi’nden çekildiklerine dair yaptıkları açıklama ile dünyayı şaşkına çeviren Prens Harry ve eşi Meghan Markle şimdi ne yapacak?

Megxit: Prens Harry ve Meghan Markle şimdi ne yapacak?

Prens Harry ve Meghan Markle, geçtiğimiz akşam @sussexroyal adlı Instagram hesaplarından yaptıkları açıklama ile şoka uğrattı. Finansal olarak bağımsızlık istedikleri için İngiltere Kraliyet Ailesi’nin kıdemli üyeliğinden çekildiklerini söyleyen çift, dünya gündemini oturdu.

Brexit ve Megxit

Dün İngiliz Avam Kamarası’nda Brexit kararı alınmıştı; yani İngiltere 31 Ocak tarihi itibariyle resmen Avrupa Birliği’nden ayrılacak. Yine dünkü gazete manşetlerinde yer alan Prens Harry ve Meghan Markle’ın ayrılık haberi ‘Brexit’ adına benzetilerek ‘Megxit’ başlığı kullanıldı.


Birçok mecra ise Kraliçe üzerinden haberler yaparak “Sırtından vuruldu” dedi… Saray’a yakın bir kaynağın dediğine göre II. Elizabeth haberi duyunca büyük bir şok geçirmiş. Derin bir hayal kırıklığı yaşayan kraliçe sırtından vurulmuş gibi hissetmiş ve Prens Harry’ye de oldukça öfkeliymiş.

Tabii sadece basın değil, çiftin takipçileri de sosyal medyada iki gündür ayrılığı konuşuyor. Elbette ki aldıkları kararı destekleyenler vardı. Fakat çoğunluk bunun bir hata olduğunu düşünüyor.

Meghan mı akıl verdi?

Meghan’ın eşi Prens Harry’nin beynini yıkadığını, amacına ulaştığını, Harry’i ailesinden kopardığını yazdı. Hatta ünlü İngiliz gazeteci Piers Morgan bile Meghan’ı suçlu buldu ve Twitter’da “Meghan daha önce Harry’yi ağabeyi William’dan ayırdı, şimdi de kraliyetten ayırıyor” yazan bir mesaj paylaştı.

En ağır mesajlardan biri de çiftin nankör olduğu yönündeydi. Bir kullanıcı “İstedikleri düğün, istedikleri ev, istedikleri ofis, istedikleri para, istedikleri çalışanlar, istedikleri seyahatler; her şey yapıldı onlar için. Daha fazla ne istediler?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bir başka kullanıcı ise “Madem maddi finansal bağımsızlık istiyorlar, o halde yaptıkları tüm lüks harcamaları kraliyete geri ödesinler” dedi.

Meghan Markle ve Prens Harry’nin Kraliyet Ailesi’nden ayrılması uzun bir süre daha konuşulacağa, çeşitli iddialar ortaya atılacağa benziyor.


New York Post gazetesi kapak sayfası megxit
New York Post gazetesinin Megxit başlıklı kapak sayfası.

Devlet bütçesinden maaş almayacaklar ancak…

Her şey bir yana; Meghan ve Harry’yi şimdi ne bekliyor? Dış basında yer alan haberlere göre Harry devlet bütçesinden artık maaş alamayacak. Kesin olmamakla birlikte, babası Prens Charles’ın kişisel varlığı olan 1.2 milyar sterlinlik servetten para alabilecek.

“Oğlumuzu akvaryumda değil, her şeyden uzak sakin bir yerde yetiştirmek istiyoruz” diyen çift, geçen yıl Windsor‘daki Frogmore Kır Evi‘nde yaşama kararı almış, burası için devlet bütçesinden 2,4 milyon sterlin harcamıştı.

Bu konu hakkında iki iddia ortaya atıldı. İlki, kır evini boşalttıkları yönünde… İkinci iddia ise çift, İngiltere’ye geldikleri dönemde bu evde kalmaya devam edecek. Ama bu kez kraliyete kira ödemek zorunda kalacaklar. Aynı zamanda yine devlet bütçesinden karşılanan koruma giderlerini de kendi paralarından yapacaklar.

Sussex ismiyle marka oluşturmayı planlıyorlar

Meghan ve Harry’i artık eskisi gibi resmi ziyaretlerde göremeyeceğiz. Ancak çok önemli ziyaretler ya da etkinliklerde Kraliyet Ailesi ile birlikte ya da Sussex Dükü ve Düşes’i olarak yer alacaklar. Kazançlarını ise Sussex adı altında kuracakları imparatorluktan sağlayacaklar.

sussex.com adlı bir site kuracak olan ikili, tescil ettirdikleri bu marka altında moda markaları, kitaplar, gazeteler, dergiler çıkaracak. Çift, aynı zamanda hayır derneği ve vakıf kuracak. Hatta kuracakları vakıftan da gelir elde edecekler.

Kraliçe, Madame Tussuads’tan çiftin bal mumu heykellerini kaldırttı

Kraliçe, Madame Tussuads'tan çiftin bal mumu heykellerini kaldırttı

Son dakika gelişmesi olarak; Dün Meghan, oğlu Archie’nin yanına Kanada’ya döndü. Harry ise İngiltere’de kaldı. Kraliçe ise Harry ve Meghan’ın davranışına karşılık verdi ve Londra’daki Madame Tussuads’taki Dük ve Düşesin balmumu heykellerini kaldırttı. Artık sadece Prens William, Kate Middleton, Kraliçe ve Prens Phillip var.


Karşılıklı yapılan bu hamlelerin sonu ne zaman gelir bilemiyoruz ama İngilizler adeta The Crown seyreder gibi gündemi takip ediyor… (Kaynak: Hale Ceylan Barlas / SÖZCÜ)

Prens Harry ve eşi Meghan kraliyet ailesinden çekildi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.