Coronaya karşı koruduğu söylenen yanıltıcı ürün, ünlüler tarafından tanıtıldı!

Coronaya karşı koruduğu iddia edilen yanıltıcı bir ürün halkın sağlığı ile oynuyor! Birçok ünlü Şeyma Subaşı, Seda Sayan, Seren Serengil, Demet Şener, Ebru Akel, Perihan Savaş, Gizem Hatipoğlu, Seda Akgül gibi isimler günlerdir corona virüsüne karşı yüzde 89 koruduğu iddia edilen ve henüz birkaç gün önce piyasaya çıkan ürünün reklamını yapıyor.

Coronaya karşı koruduğu söylenen sahte ürün ünlüler tarafından tanıtıldı!

Coronaya karşı koruduğu söylenen sahte ürün ünlüler tarafından tanıtıldı!

Sözcü’den Hale Ceylan Barlas’ın haberine göre; birçok ünlü üstüne basa basa ‘Corona virüsüne karşı etkili’ diyerek yanıltıcı ifadeler kullanarak No Attack isimli bir ürünün tanıtımı yapıyorlar.


Üstelik bu ürün Tarım Bakanlığı’nın Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi’nde bile değil!

Hayali firma!

Sosyal medyada yer alan bir hesabın iddiasına göre de bu takviye edici ürünün satıldığı web sitesinde de, kayıt adresi olarak “yalan dolan mahallesi” ibaresi yer alıyor.

Yaptığı araştırma sonucunda bunların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan kullanıcı, yeni çıkan bu ürünün web sitesinin de hayali bir firma olduğunu ortaya çıkardı!

Marka hakkındaki bir başka iddia ise web sitesinin Google kaydının olmadığı… Yani tamamen kısa sürede kazanç elde edip kapanan sitelerden biri!.. Nitekim sosyal medyada gündeme gelince ve haber sitelerinde yer almaya başlayınca web sitesi de kapanmış durumda!

no attack domain kaydı

Ünlülerden yanıltıcı tanıtım!

İnsanların güvendiği ya da takip ettiği kişilerin araştırmadan, para uğruna halkın sağlığı ile oynaması, sosyal medyada geniş yer buldu.

16 Mart’ta piyasaya çıktığı söylenen ürün hakkında, Seray Sever tanıtımını “Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücut direncini artırıyor. Hatta enfekte olmuşsanız bile kolaylıkla atlatmanızı sağlıyor. Corona da dahil tüm grip türlerine karşı bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor” diye yapıyor…

Seda Akgül, “Adından da belli, bütün virüslere savaş açmış durumda. Enfekte olmuş olsanız bile, geçirmenize, atlatmanızı kolaylaştırıyor” ifadesini kullanıyor.


Yıllarca ‘En güvenilir insan’ seçilen Seda Sayan bile ‘Tüm virüslere karşı etkili. Enfekte olmuşsak bile hızlı bir şekilde iyileşmemize yardımcı olur’ diyor… Üstelik ne hikmetse, bir çoğuna da arkadaşları tavsiyede bulunmuş!

perihan savaş no attack

demet şener

şeyma subaşı

Yer almayan isimlerin görsellerini eklemişler

Her virüse karşı etkili olduğu öne sürülerek ortaya çıkan bu ürün, insanları yanlış yönlendirdiği yetmiyor gibi, Uzman Doktor Eda Albayrak’ın fotoğrafını kullanarak bir de afiş hazırlamış.

Yetmemiş, ismini değiştirip Op. Dr. Jessica Porghuca yazmış ve ‘Pharmacy program anabilim dalı başkanlığı 2007-2018 kara mürver araştırması raporuna göre’ diyerek sanki bir araştırma yapılmış imajı vermiş. Tabii Albayrak fotoğrafını görünce, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve yasal yollara başvuracağını söyledi…

Markanın bir başka açığı ise sertifikalarda yer alan tarihler oldu. Ürün için 14 Mayıs 2019’da sertifika verilmiş. Belge periyodu 3 yıl ama sertifikanın bitiş tarihi nasıl oluyorsa 13 Mayıs 2020… Ürün ile ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan alındığına dair bir belge de yok… Ürünün hesabından sadece sertifikalar paylaşıldı.

sertifika bilgisi

Ürünün web sitesine girdiğiniz zaman Dr. Mehmet Öz‘ün fotoğrafını görüyorsunuz. Ancak Dr. Öz’ün ajansının konudan haberi yok.

mehmet öz ün ismini kullanmış

Tüm eczanelerde ibaresi bile aldatıcı! Eczacılar ürünü bilmiyor!

Reklamlarda diyorlar ki ‘Tüm eczanelerde”. Lakin eczanelere soranlar, eczacıların ürünü bilmediklerini, hatta hiç eczaneye böyle bir ilaç gelmediğini söylediğini belirtiyor. Lakin marka inatla eczanelerde satılıyor diyor ve bir fotoğraf koyuyor satış sitesine…

eczane noattack

İşte orada anlıyorsunuz ki, bir eczane görselini alıp, üstüne Volkan Eczanesi yazmışlar. Zira sol alt köşede eczanenin gerçek adını görebiliyorsunuz…

O nedenle lütfen herkes dikkatli olsun. Özellikle de Instagram’da satış yapan hesaplara… (Pek çok kişi sadece alacağı paraya bakıyor, ürünü incelemiyor) Çünkü corona virüsü, gıda takviyesi ürünlerinde kriz fırsatçılarının sayısında ciddi bir artışa neden oldu.


Fırsatçılar, kendini corona virüsünden korumak isteyen milyonlarca insanın sağlığını riske atıyor. Bu nedenle güvenilir platformlardan alışveriş yapmaya, satıcıların ticari bilgilerini sorgulamaya, içeriğini ve bileşenlerini incelemeye gayret edin.

VIDEO – Prof. Dr. Akkoyunlu: Tahmini vaka sayısında 145.000’lerdeyiz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.