CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet isyan etti: Derdiniz ne sizin?

İzmit Belediye Meclisi’nde AKP’li üyeler belediyenin kadro talebine karşı çıkınca CHP’li Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet isyan etti: “Kadro vermiyorsunuz. Ne istiyorsunuz siz? Bunu İzmit’e reva mı görüyorsunuz? Derdiniz ne sizin? Neden çalıştırmıyorsunuz beni?”

CHP li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet isyan etti: Derdiniz ne sizin?
(VIDEO ALTTA)

AKP’li meclis üyesi Hayrettin Ünlü’nün “80 kişiyi işe alırken halka sordunuz mu” diye sorması üzerine Hürriyet, “Sen kardeşini belediyede işe aldırırken halka sordun mu? Garibanın çocuğu işsiz geziyor” yanıtını verdi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde CHP’li İzmit Belediyesi’nin olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi.


İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından oluşturulan kadro ihtisas cetvelinin komisyon raporu görüşülürken tartışma çıktı. Rapor komisyonda AKP’liler tarafından reddedildi.

AKP’li meclis üyesi İzmit Belediyesi’nde işten çıkarılan sözleşmeli personellerin davası bitene kadar kararı reddedeceklerini söyledi. İzmit Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerinden kısa süre önce AKP’li başkan Nevzat Doğan tarafından işe alınan sözleşmeli personeller işten çıkarılmıştı.

CHP’li başkan Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’lilerin kadro talebini reddetmesine sinirlendi. Hürriyet, “Siz benden ne istiyorsunuz? Nasıl çalışacağız? Öğretmen yerine başka birimden birine mi ders verdireceğiz” dedi.


“Belediyeyi mi satıyoruz?”

“Biz belediyeyi mi satıyoruz” diyen Hürriyet’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

• Veteriner alacağım arkadaşlar, veteriner. Bu kentin bir sürü sorunu var. Veteriner müdürlüğünü kurdurmuyorsunuz. Kadro vermiyorsunuz. Ne istiyorsunuz siz? Bunu İzmit’e reva mı görüyorsunuz? Derdiniz ne sizin? Neden çalıştırmıyorsunuz beni? Beni neden çalıştırmıyorsunuz arkadaşlar?

• Böyle keyfi davranamazsınız. Herkes ayağını denk alsın. Herkes haddini bilsin. Yeter. Dilimde tüy bitti söylemekten. Bu nedir böyle? Biz belediyeyi mi satıyoruz nedir ya? Burada istihdam yaratıyoruz yapmayın ya… Bizim hangi arkadaşımız sizin belediyelerinizde böyle sorun çıkardı?

“Kardeşini işe aldırırken sordun mu?”

Bu sırada AKP’li meclis üyesi Hayrettin Ünlü, “80 kişiyi işe alırken halka sordunuz mu” diye sordu. CHP’li başkan “Sen kardeşini belediyede işe aldırırken halka sordun mu? Garibanın çocuğu işsiz geziyor” dedi. AKP’li Hayrettin Ünlü’nün kardeşi Recep Ünlü 31 Mart seçimlerinden çok kısa bir süre önce AKP’li olan İzmit Belediyesi’nde sözleşmeli memur yapılmıştı.

Video – CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet isyan etti: Derdiniz ne sizin? Neden beni çalıştırmıyorsunuz? Ne istiyorsunuz?


Erdoğan’dan, CHP’li Engin Özkoç hakkında 1 milyon liralık tazminat davası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.