Trump ABD’de corona virüsü nedeniyle ulusal acil durum ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, corona virüsü (Covid-19) ile ilgili yaptığı açıklamada Amerika’da ulusal acil durum ilan etti.

donald trump ABD de corona virüsü nedeniyle ulusal acil durum ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs nedeniyle ülke genelinde “ulusal acil durum” ilan etti.

• Virüsle mücadele kapsamında 50 milyar dolarlık bütçeyi de belirlemiş bulunuyoruz.


• Bir ay içinde 5 milyon test kiti hazır hale gelecek.

“Güçlü sınır politikası” sayesinde bu noktaya kadar Covid-19 kaynaklı sadece 40 ölüm olduğunu vurgulayan Trump, “Daha zayıf ya da açık sınırlarımız olsaydı, bu ölü sayısı çok daha yüksek olurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Donald Trump, basın toplantısında, “Stafford Act” olarak bilinen yasayı devreye sokarak, eyaletlere ve belediyelere 50 milyar dolarlık federal yardım sağlanacağını açıkladı.

Avrupa’dan ABD’ye seyahatler durdurulmuştu

ABD Başkanı Donald Trump, corona virüsü salgını nedeniyle Avrupa’dan ABD’ye seyahatleri 30 gün süreyle durdurduklarını açıklamıştı.

ABD’de Corona virüsü vakası tespit edilen kişi sayısı 1000’i geçerken, şimdiye kadar en az 40 kişi de hayatını kaybetti. Etkisini arttıran Corona virüsü salgını, toplu etkinliklere getirilen yasaklar, spor müsabakalarına seyirci alınmaması gibi uygulamalarla halkın günlük hayatında kendini daha fazla hissettirmeye başladı.

Virüs ABD içinde daha geniş bir coğrafyaya yayılırken, bazı eyalet valileri ve yöneticiler salgının yayılmasını yavaşlatma çabaları kapsamında kalabalık etkinliklerin yasaklanması, karantina uygulama ve Ulusal Muhafız askerlerini çağırma gibi yöntemlere başvuruyor.

Bir numaralı bulaşıcı hastalık uzmanından korkutan açıklama

Korkulan açıklamaysa ülkenin bir numaralı bulaşıcı hastalık uzmanından geldi. ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı Anthony Fauci, durumun daha da kötüye gideceğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komisyonu’nda corona virüsü ile ilgili Kongre üyelerini bilgilendiren Fauci, vaka sayısının daha da artacağını ve ülkede durumun daha da kötüleşmesine hazır olmaları gerektiğini söyledi.


“Durum kötüleşecek”

Corona virüsünün mevsimsel gripten 10 kat daha öldürücü olduğunu kaydeden Fauci, ”Sonuçta durum kötüleşecek” dedi.

İlk Corona vakasını açıklayan eyaletler de birbiri ardına geliyor. Riskin yüksek olduğu New York gibi bazı eyaletlerde karantina bölgeleri oluşturuldu.

Virüsün en çok can kaybına neden olduğu Washington eyaleti valisi, Seattle kentinin hemen hemen tamamında 250 kişinin üzerinde katılıma sahip etkinlikleri yasakladı.

New York’un salgının en çok vurduğu bir semtinde de okullar ve ibadet yerleri kapatıldı. Vali Andrew Cuomo, kamu mekanlarını temizlemek ve gıda malzemesi dağıtmak için Ulusal Muhafız birliklerini görevlendirdi.

Trump ile görüşen Breziyla Devlet Başkanı’nda da virüs iddiası

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’la görüşen Brezilya Devlet başkanı Jair Bolsonaro’nda semptomlar olduğu ancak corona virüsü testinin negatif çıktığı açıklandı.

Trump ile görüşen Breziyla Devlet Başkanı'nda da virüs çıktı!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin negatif çıktığını belirterek, “Medyada çıkan sahte haberlere inanmayın” ifadesini kullandı.

ABD ve Brezilya basınında çıkan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten’de Kovid-19 tespit edilmesinin ardından Bolsonaro’ya yapılan testin sonuçlarının da pozitif olduğu iddia edilmiş, Bolsonaro’nun oğlu Eduardo Bolsonaro iddiaları yalanlamıştı. Görüşmede yer alan Senatör Lindsey Graham da kendini karantina altına aldığını açıklamıştı.

Corona virüsüne yakalanan Avustralya İçişleri Bakanı geçen hafta Beyaz Saray’daydı!

avustralya içişleri bakanı peter dutton beyaz saray corona

Corona virüsü testi pozitif çıkan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton’ın geçen hafta Beyaz Saray’ı ziyaret ettiği açıklandı.

Corona virüsü testi pozitif çıkan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton’ın geçen hafta Washington’da ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, Adalet Bakanı William Barr ve Beyaz saray Danışmanı Kellyanne Conway’le bir araya geldiği açıklandı.


İçişleri Bakanı Dutton’un yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sabah boğaz ağrısı ve ateşle uyandım. Hemen Queensland Sağlık Departmanı’na başvurdum ve Covid-19 için testlerimi yaptırdım. Queensland Sağlık Departmanı’ndan aldığım bilgiye göre testlerim pozitif çıktı. Şu anda iyi hissediyorum, gelişmeler konusunda sizi bilgilendireceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Dünya corona virüsü ile sarsılıyor: İtalya’da korkunç tablo!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.