Corona virüsü hasta sayısının 624’e, ölü sayısının da 15’e yükseldiği komşumuz Yunanistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kararı duyuran Başbakan Kiryakos Miçotakis “İtalya gibi olamayız” açıklamasında bulundu.
Yunanistan’da korona virüsü salgınının önüne geçmek için yarından itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak yarın sabah saat 06.00’da başlayacak.
Kararı duyuran Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Durumun İtalya’daki gibi olmasına izin veremeyiz. Bu belki de nihai adım olacak” dedi.
Sıkı tedbirlerin dikkate alınmadığı, havaların güzelleşmesiyle birçok kişinin piknik ve yürüyüş yaparken görüntülendiği ülkede, son olarak 10’dan fazla kişinin bir araya gelmesine karşı 1000 euroluk para cezası getirilmişti.
Ancak tüm bu önlemlere rağmen, Yunanistan’daki corona virüsü vakalarındaki en büyük artış bugün yaşandı. 94 kişinin daha enfekte olduğunun tespit edilmesiyle, hasta sayısı 624’e yükseldi. Ölü sayısı ise 15’e çıktı.
Sokağa çıkma yasağı kapsamında Yunanistan’da vatandaşlar sadece zorunlu işler, eczane, süpermarket, akaryakıt istasyonu, doktor, çocuklara ve ihtiyacı olan vatandaşlara bakım, evin yakınında egzersiz amacıyla çıkabilecekler.
#Greece locks down as of Monday 6AM. Citizens have to pre-inform relevant authorities (online or through a text msg) the reasons for leaving home:
✔️Work
✔️ Pharmacy
✔️ Supermarket
✔️ Gas station
✔️ Doctor
✔️ Care for vulnerable people/kids
✔️ Walk/exercise near residence pic.twitter.com/NUQdrf72LB— Daphne Tolis (@daphnetoli) 22 Mart 2020