Ana Sayfa Ekonomi Çukurova Havalimanı ihalesinde Limak-Kalyon-Cengiz elendi, ihale iptal edildi!

Çukurova Havalimanı ihalesinde Limak-Kalyon-Cengiz elendi, ihale iptal edildi!

Çukurova Havalimanı ihalesinde Limak-Kalyon-Cengiz grubu şartlı teklif verince elendi. İhaleyi başka bir girişim kazanmasına rağmen ‘güvensizlik’ gerekçesiyle iptal edildi.

Çukurova Havalimanı ihalesinde Limak-Kalyon-Cengiz elendi, ihale iptal edildi!

Çukurova Havalimanı ihalesinde Limak-Kalyon-Cengiz elendi, ihale iptal edildi!

Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, Çukurova Havalimanı ihalesinin iptal edildiğini yazdı.

Cebeci yazısında, “Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesi geçtiğimiz aylarda açıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açtığı ihaleye iki firma teklif verdi. Limak-Kalyon-Cengiz inşaat ortak girişimi şartlı teklif verince elendi. Diğer ortak girişim ise Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi ise 100 milyon Euro kira bedeli karşılığında ihaleyi kazandı” ifadesini kullandı.

Güvensizlik gerekçesi

Cebeci, ihalenin iptal edilmesi sebebinin “güvensizlik” olduğunu öne sürerken, “Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptali için karar verildi. Yeni ulaştırma bakanı onayına sunuldu. Bakan Adil Karaismailoğlu zaten duruma çok iyi hakim olduğu için hızla onaylayınca da ihale iptal edilmiş oldu” dedi.

Limak-Kalyon-Cengiz ortaklığı AKP iktidarında aldığı birçok inşaat ihalesiyle ‘dünyanın en çok kamu ihalesi alan’ şirketleri listesinde ilk 5’e girmişti.

Türkiye’den 5 inşaat firması dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.