İçişleri Bakanlığı’ndan özel araçla İstanbul’dan çıkışlara yeni önlem

İçişleri Bakanlığı’ndan özel araçla İstanbul’dan çıkışlara yeni önlem: Birinci derece akraba olmayan kişilere korsan taksi muamelesi yapılacak.

İçişleri Bakanlığı özel araçla İstanbul dan çıkışlara yeni önlem

İçişleri Bakanlığı’ndan özel araçla İstanbul’dan çıkışlara yeni önlem:

İçişleri Bakanlığı, eş, dost, akraba bile olsa kendisine ait araçta ve birinci derece yakınları olmayanların şehir dışına çıkışına izin vermeme kararı aldı. Koronavirüs kontrol noktalarında herkesin tek tek ateşi ölçülüyor.


İçişleri Bakanlığı corona salgınının büyük kentlerden Anadolu’ya yayılmasını önlemek için ek önlemler aldı. Özellikle İstanbul’da özel araçları olmayan çok sayıda kişinin ‘korsan taksi’lerle şehir dışına çıkmaya çalıştığı saptandı. Birinci derece akraba olmayan kişilerle yolculuklara korsan taksi muamelesi yapılacak.

Hükümet, başta İstanbul olmak üzere üç büyük şehirden Anadolu’ya geçişleri kontrol altına almak için ek önlemler uyguluyor. Özellikle İstanbul’dan yoğun şekilde şehirden ayrılma talepleri üzerine seyahate izin zorunluluğu getirilirken, korsan taksilerle çıkış yapanlara karşı da önlemler alınıyor.

İçişleri Bakanlığı, eş, dost, akraba bile olsa kendisine ait araçta ve birinci derece yakınları olmayanların şehir dışına çıkışına izin vermeme kararı aldı.

Konu önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, başta İstanbul olmak üzere, üç büyük şehirdeki vatandaşların memleketlerine gitme konusunda başlattığı hareketlilik gündeme geldi. Bunun virüsün Anadolu illerine yayılmasını hızlandırdığı belirtilirken, ek önlemlerin gerektiği ifade edildi.

Özellikle İstanbul’da özel araçları olmayanların, korsan taksilerle anlaşarak memleketlerine gitmeye çalıştıkları, bunun dışında eş, dost, akrabalarının araçlarını bu amaçla kullandıkları saptandı. Bu hareketliliği yavaşlatmak için kendi özel aracı olmayan ve araçta birinci derece yakınları bulunmayanların şehir dışına çıkışına izin verilmemesi kararlaştırıldı.


Kendine ait araç

Kendisine ait aracı ve birinci derece yakını olmayanlarla seyahat denetimi, sadece büyük şehirlerin çıkışlarında değil, 81 ilin girişlerinde de denetlenecek. Seyahat iznini amaç dışı kullananlara ceza verilecek.

Hükümet kaynakları, “Araçtakiler ‘Akrabam veya arkadaşım’ dese bile bunlara korsan taksi muamelesi yapıp ceza kesilecek. Sadece birinci derece yakınların araçlarının geçişine izin verilecek. Özellikle İstanbul’da sorun yaşanıyor. Büyük oranda çıkışlar engellenecek” dediler.

İstanbul takipte!

Aynı kaynaklar, Türkiye genelinde görülen virüs vakalarının büyük bölümünün İstanbul’dan gelenler olduğunu ifade ettiler. Muhtarlar, kaymakamlar ve valiler tarafından büyük şehirlerden küçük yerleşim yerlerine gelenlerin takibinin daha sıkı yapılması ve izolasyon uygulanması kararlaştırıldı.

‘Çıkışlar durdurulsun’ önerisi

Yapılan çalışmalarda özellikle İstanbul’da tüm şehir dışı çıkışların durdurulması düşünüldü. Özel araçlarla ilgili uygulamada zorlanılacağı, özellikle kendi araçlarıyla yakın illere çalışmaya gidenler açısından sorun yaşanacağı ifade edildi. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde, özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanması şimdilik kaydıyla ertelendi.

65 yaş üstü üreticiler

Ürün ekim dönemi olması nedeniyle tarımda sağlanan esnekliklere 65 yaş üstü üreticiler de dahil ediliyor. Valiliklere, tarlada ekim için çalışan 65 yaş üstü üreticilere esnek yaklaşmaları için talimat gönderildi.

“Salgın 15 Nisan’a kadar yükselişte!”


Hükümette yapılan değerlendirmelerde, salgının 15 Nisan’a kadar yükselişte olacağı, bu nedenle alınan önlemlerin artarak devam edeceği de vurgulandı.

Türkiye’den İtalya ve İspanya’ya corona için yardım malzemesi gönderildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.