Türkiye’den İtalya ve İspanya’ya corona için yardım malzemesi gönderildi

Türkiye, corona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya’ya tıbbi yardım malzemesi gönderdi.

Türkiye den İtalya ve İspanya corona için yardım malzemesi gönderildi

Milli Savunma Bakanlığı, Avrupa’da corona virüsten en çok etkilenen İtalya ve İspanya’ya yardım malzemesi gönderileceğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB’ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK’ya ait uçak ile gönderilecek.” dendi.


Yardım malzemelerini iki ülkeye ulaştıracak olan uçak, Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan saat 09.00 sıralarında havalandı. uçak ilk olarak İspanya’ya oradan da İtalya’ya gidecek.

Mevlana’nın sözleri yazılı

Gönderilen malzemelerin yer aldığı sandıkların üzerinde İtalyanca ve İspanyolca, Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” sözü ve “Türkiye’den İspanyol halkına sevgilerle” ifadesi yer aldı.

türkiye ispanya italya tıbbi yardım malzemesi mevlana sözleri

İtalya ve İspanya’da son durum


Çin’de çıkan salgının en çok etkilediği ülke olan İtalya’da koronavirüse yakalanan hasta sayısı 105 bin 792 oldu. İtalya’da hayatını kaybeden hasta sayısı ise 12 bin 428. İtalya’nın ardından en çok etkilenen Avrupa ülkesi olan İspanya’da 95 bin 923 koronavirüs vakası görülürken 8 bin 464 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına bloke konuldu!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.