Almanya 31 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor: Türkiye listede yok!

Alman hükûmeti Corona virüsü salgını nedeniyle tüm dünya ülkeleri için geçerli olan seyahat kısıtlamasını, 15 Haziran itibariyle Avrupa’daki 31 ülkeyi kapsayacak şekilde kaldıracak. Ancak listede Türkiye yer almıyor.

Almanya 31 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor: Türkiye listede yok!

Almanya 31 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırıyor: Türkiye listede yok!

Yarın Bakanlar Kurulu’nda ele alınması ve kararlaştırılması planlanan tasarıda yer alan ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Plana göre, 26 Avrupa Birliği ülkesinin yanısıra AB’den çıkan İngiltere ve Schengen dahilindeki İzlanda, Norveç, İsviçre, Lichtensten olmak üzere 31 ülkeye seyahat uyarısının kaldırılması öngörülüyor.


Alman hükümetinin, Avrupa ülkelerinde tatil yapacak olanların Corona virüse karşı korunmasını öngören ortak kriterler düzenlenmesini istediği ve bu konuda söz konusu ülkelerle istişarelerin sürdüğü belirtildi.

Son 7 gün içinde 100 bin nüfusta en fazla 50 vaka sınırı

Bu kriterlerin başında, Almanya’da geçerli olan “Son yedi gün içinde 100 bin nüfusta en fazla 50 Corona virüs vakası” sınırı yer alıyor. Eyaletler arasında vaka ve ölü sayılarında çok büyük farklılıklar olan Almanya’da,100 bine 50 kriterinin aşılması durumunda, söz konusu bölgede Corona virüse karşı kaldırılan önlemlerin tekrardan alınması planlanıyor.

Almanya, ülkede geçerli olan sosyal mesafe, hijyen, maske ve dezenfektan gibi kuralların diğer ülkelerde de aynı şekilde uygulanmasını talep ediyor. Ayrıca seyahat için yeşil ışık yakılacak ülkelerin, tatile gelenlerin Corona virüse yakalanmaları durumunda tedavi imkânlarının neler olduğunu gösteren bir taslak sunmasını da istiyor. Dışişleri Bakanlığı, 15 Haziran’dan itibaren tüm bu kriterleri derleyerek, kendi internet sayfasında seyahat uyarısı yerine ülkeler hakkında tek tek riskleri içeren seyahat bilgilerini derleyecek.

Alman Dışişleri Bakanı Maas: Görüşmeler sürecek

Hükümetin taslağındaki ülkeler arasında Türkiye henüz yer almıyor. Geçen hafta Alman Dışişleri Bakanı Maas, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla telefonda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Ankara’da görüşerek, Türkiye’yle Almanya arasında seyahatlerin nasıl başlayabileceği konusunu ele aldılar.

Maas, bu görüşmelerden sonra “Türkiye’nin de yakında Alman ve Avrupalı turistler için yeniden bir destinasyon olabilmesini diliyoruz. Ancak bunu zamanı geldiğinde, ciddi sağlık kriterlerini gözeterek değerlendireceğiz. Görüşmelerimiz sürecek” ifadelerini kullandı.


“Türkiye Alman turistleri ağırlamak için hazır”

Ardından Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin Alman turistleri ağırlamak için hazır olduğu mesajını verdi.

Aydın “Türkiye’de yetkili makamlar gerekli tüm önlemleri alıyor. Biz, federal hükümetin tüm bu gelişmeleri dikkate alarak karar vereceğinden eminiz. Türkiye turizm için AB üyesi birçok ülkeden açık ara daha iyi durumda ve gerekli önlemleri önceden aldı ve alıyor. Bu yüzden seyahat uyarısının kalkmamasını pek ihtimal dahilinde görmüyorum” dedi.

Alman basınında çıkan haberlerde, Alman turizm sektörünün Maas’la Çavuşoğlu arasındaki görüşmelere büyük umutlar bağladığı; iki ülke arasında turizmi açacak özel bir anlaşma hazırlandığı iddia edilmişti.

Turistlere yönelik 14 günlük izolasyon uygulaması kaldırılacak

Turizm sektörünün temsilcileri, Türkiye’ye yönelik seyahatlerin ve turizmin başlayabilmesi için en önemli konulardan birinin 14 günlük karantina uygulamasının devam edip etmeyeceği olduğu şeklinde görüş belirtmişti. Türk yetkililer ise yurt dışından planlı uçuşlarla ülkeye gelenlerin 14 günlük izolasyonlarının kaldırılacağını duyurmuştu.

Türkiye 2019’da 5 milyon Alman turist ağırladı

Almanya’da yaz tatili dönemi geleneksel olarak Haziran ayının ortasından itibaren başlıyor. “Dünya seyahat şampiyonu” olarak bilinen Almanlar, tatil için genelde ülke içinden ziyade yurt dışını tercih ediyor. 2019’da yaklaşık 5 milyon Alman tatilini Türkiye’de geçirdi.


Güncelleme: Almanya’dan turizmcileri üzecek karar: Türkiye risk bölgesi ilan edildi!

Konyaaltı sahilinde yeni düzenleme: 20 dakika kuralı getirildi, sigara yasak!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.