Alman turistlerin yüzde 80’i Türkiye’ye seyahat etmek istemiyor

Alman turistlerin yüzde 80’i Türkiye’de tatil yapmak istemiyor. Tagesspiegel gazetesinin anketine göre birçok Alman vatandaşı, siyasi nedenlerle Türkiye’ye seyahat etmek istemiyor.

Alman turistlerin yüzde 80'i Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor
Alman turistlerin yüzde 80’i Türkiye’ye seyahat etmek istemiyor

Türkiye’deki siyasi durum nedeniyle Almanların çoğunluğunun ülkeye seyahat etmek istemediği bildirildi. Almanya’da yayımlanan Tagesspiegel gazetesinin yaptırdığı ankete göre Almanların yaklaşık yüzde 80’i Türkiye’ye seyahat etmeyi düşünmediğini söyledi. Yüzde 66,8’i ise kesinlikle Türkiye’ye gitmeyeceğini belirtti.

Soru sorulan her beş kişiden biri yaşanan gelişmelerden etkilenmediğini ve Türkiye’ye seyahat etmeyi düşünebileceğini söyledi. Anket, Civey araştırma şirketi tarafından 6 Mart – 12 Mart tarihleri arasında 5 bin 47 kişinin katılımıyla yapıldı.


Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre 2018 yılında Almanya’dan Türkiye’ye giden turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 26 artış göstererek 4,5 milyona ulaşmıştı. Türkiye, Almanlar için İspanya ve Yunanistan’ın ardından en çok tercih edilen yurt dışı tatil destinasyonu konumunda bulunuyor.

Almanya-Türkiye ilişkileri son günlerde Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Almanların Türkiye’ye seyahatlerinde gözaltına alınabileceğine yönelik açıklamaları ve Alman gazetecilerin basın kartlarının süresinin uzatılmaması nedeniyle gerilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne demişti?

süleyman soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 Mart 2019 tarihinde yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

“Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içeri girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil.”

Almanya Dışişleri Bakanlığı bunun üzerine Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerini güncellemiş, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasında yayınlanan Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerinde “Türk hükümetinin, Alman medyasının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni tedbirler almasının ihtimal dışı bırakılamayacağı” ifadesi yer almıştı.

Öte yandan aralarında Almanların da bulunduğu birçok yabancı gazetecinin süresi dolan basın kartlarının yenilenmemesi de Almanya’da tepkiyle karşılanıyor. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’de yabancı basın mensuplarına akreditasyon verilmemesini eleştirmişti.

Türkiye’de görev yapan ve basın kartlarının süresi uzatılmayan iki Alman gazeteci, hafta sonunda Türkiye’den ayrılmak zorunda kalmıştı. Bu gazetecilerden biri daha sonra basın kartının yenilendiğini ve önümüzdeki günlerde Türkiye’ye döneceğini duyurdu.


Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan Süleyman Soylu açıklaması: Anlam kargaşası yaşandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “terör örgütü toplantılarına” katılıp Türkiye’ye gelenlere yönelik “tedbir” aldıkları ve havalimanlarında tutuklanacakları yönündeki ifadesi konusunda “anlam kargaşası” yaşandığını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı Uluslararası Turizm Fuarı’nda (ITB) Türkiye’nin turizmdeki 2019 hedefleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ersoy, İçişleri Bakanı Soylu’nun Almanya’da tartışma yaratan sözlerine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta, bu sözlerin “farklı anlamlara çekildiğini” ve Dışişleri Bakanlığı tarafından gereken, “doğru açıklamanın” yapıldığını söyledi.

Sınır kapılarında Alman turistlerin tutuklanması iddiası

Sınır kapılarında Alman “turistlerin tutuklanmasına” ilişkin olarak, “Açıkçası böyle bir şeyin Türkiye’de söz konusu olması mümkün değil” diyen Turizm Bakanı Ersoy, Soylu’nun sözlerinin çarptırıldığını ve anlamından koparılarak aktarıldığını ifade etti.

Almanlarla Türkler arasında çok eskiye dayanan dostluk ilişkileri bulunduğunu da belirten Ersoy, “Biz Almanları seviyoruz ve biliyoruz ki Almanlar da bizi seviyor” dedi. Türkiye’de turizmin başlamasında ve gelişmesinde Almanların çok önemli bir yeri olduğunu hatırlatan Bakan Ersoy “Almanları her daim ülkemizde görmek ve ağırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. Ersoy, Almanya’dan bu yıl 5 buçuk milyon turist beklediklerini de sözlerine ekledi.

Hedef 70 milyon turist

Basın toplantısında Türkiye’nin 2019 ve daha sonrası için stratejilerini de anlatan Turizm Bakanı Ersoy, hedeflerinin kısa süre içinde yılda 70 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık “elit turist” denen, sadece her şey dahil konaklamayan, Türkiye’nin sunduğu çeşitlilikten yararlanan ve daha fazla harcama yapan turistler için cazip bir ülke olması gerektiğini ifade eden Ersoy, Türkiye’ye gelen uçaklardaki Business sınıf koltuk sayısının arttırılacağını vurguladı.

Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin dünya mirası açısından önemine dikkat çeken Ersoy, Türkiye’de bundan böyle arkeolojik kazıların 12 ay boyunca devam edeceğini bildirdi. Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin arkeolojik zenginliklerinin yüzde 90’ı hala toprak altında, bizim gezip gördüğümüz sadece varolanın yüzde 10’u” dedi.

Turizmin deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığının da altını çizen Bakan Ersoy, Gaziantep ve Hatay mutfaklarının UNESCO gastronomi listesine alındığını, aynı çalışmanın Adana, Kastamonu, Ege ve İç Anadolu mutfakları için de yapılacağını dile getirdi.


(Kaynak: DW Türkçe)

Yeni Zelanda katliamcısı Tarrant’ın Türkiye ziyaretleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.