Berna Laçin, Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu’na yönelik iğrenç sözlere tepki

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Twitter’da Berna Laçin, Nevşin Mengü ve Canan Kaftancıoğlu’na yönelik hakaret içeren iğrenç paylaşımlara tepki gösterdi.

Berna Laçin, Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu yönelik iğrenç sözlere tepki

Berna Laçin, Nevşin Mengü ve Canan Kaftancıoğlu’na yönelik iğrenç sözlere tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin’e yönelik Twitter üzerinden ağır hakaret ve taciz içeren paylaşımlara tepki yağıyor.


Ne olmuştu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 12 maddelik sosyal medya etik kurallarını açıkladıktan sonra ‘Etik kurallara uyacağım” ve “milli hesap” anlamına gelen işaretleri kullanmaya başladığını duyurmuştu.

mahir ünal etik

Bunun üzerine birçok sosyal medya hesabı o işaretleri profiline eklemeye başladı.

Ancak bazı hesapların profilinde ‘etik kurallara uyacağım’ anlamına gelen işaretlerin yer almasına rağmen kullandığı dil dikkat çekti. Bazı hesapların bu işareti kullanarak taciz ve hakaret mesajları paylaştığı görüldü.

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, ekran görüntülerini paylaştığı tweet’leri alıntılayarak Mahir Ünal’a hitaben “Yardımcı olayım, etik kurallara sonuna kadar uyan hesaplarınızı takip etmeyi gözden kaçırdıysanız eğer. Haksızlık olmasın arkadaşlara. Unutmadan; etik kurallara uymak, işaret koymakla değil, etik ilkelere inanmakla oluyor. Hatırlatmayı görev sayarım” ifadelerini kullandı.

canan kaftancıoğlu etik kurallar

Canan Kaftancıoğlu’nun paylaşımının altına eklediği troller tarafından yapılan iğrenç paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

Nevşin Mengü: İnsan müsveddeleri

Gazeteci Nevşin Mengü de cinsiyetçi ifadelere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Mengü, “Bu insan müsveddelerinin karşı cinsle başka türlü temas kurma şansları zaten yok. Rızasıyla bu adamlarla konuşmak bile isteyen kadın olmayacağı çok açık” ifadelerini kullandı.


Türkiye Kadın Federasyonu Derneği’nden açıklama:

TKDF Başkanı Canan Güllü, “Berna, Nevşin, Canan yanınızdayız. Ağzından pislik akan sosyal medya trollerini hadlerini bilmeye; Yargıyı, yasalardan kaynaklanan haklarımız için gerekenleri yapmak üzere göreve çağırıyoruz” dedi.

Yanınızdayız

Kadına yönelik şiddet, taciz ve istismar dur durak bilmiyor. Kadınlar özel ve kamusal alanda uğradıkları şiddet bir yana, sosyal medya üzerinden de taciz ediliyor, hedef gösteriliyor, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor, tecavüzle ve öldürülmekle tehdit ediliyor.

Bugün Berna LAÇİN, Nevşin MENGÜ ve Canan KAFTANCIOĞLU sosyal medya trolleri tarafından taciz edildi, hedef gösterildi, tecavüzle tehdit edildi. Bu en basit ifadeyle sadece ifade özgürlüğünün yok sayılması değil, her çeşit muhalif sesin susturulması, benden olmayan herkesin baskıyla sindirilmesi ve kadınların sürekli can güvenliklerinden endişe etmeleri demektir.

Troller eliyle kadınların can güvenliğine yönelik saldırıyı kınıyor, kadın düşmanlığı anlamına gelecek her türlü tutum ve eylemi baştan reddediyoruz.

Bu ülkenin kadınları olarak ne özel alanda, ne kamusal alanda ne de sosyal medyada tehdit ve şantajlara boyun eğmeyeceğimizi, dayanışmadan vazgeçmeyeceğizi, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere en temel haklarımızı garanti altına alan uluslararası sözleşmelerin tartışmaya açılmasını kabul etmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz!

Lafı uzatmıyoruz: Berna Nevşin Canan,,Feyza ,Figen yanınızdayız, ağzından pislik akan sosyal medya trollerini hadlerini bilmeye, Yargıyı yasalardan kaynaklanan haklarımız için gerekenleri yapmak üzere göreve çağırıyoruz.


Saygılarımla
Canan GÜLLÜ
TKDF Başkanı

RTÜK, Sevda Noyan’ın ‘ölüm listesi’ açıkladığı programı gündemine almadı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.