Otobüs biletlerinde kilometre bazında yeni tavan fiyat tarifesi

Otobüs biletlerinde kilometre bazında uygulanacak tavan fiyat tarifesi belli oldu. Buna göre 115 km’lik en yakın mesafe 70 lira, 2000 km’lik en uzak mesafe 375 lira olacak.

Otobüs biletlerinde kilometre bazında tavan fiyat tarifesi belli oldu

Otobüs biletlerinde kilometre bazında yeni tavan fiyat tarifesi

Karayolu ile Yolcu Taşımacılığında uygulanan tavan fiyatlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan “Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile yeniden düzenlendi


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın “Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”, 12 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, tavan ücret tarifesinde, yaklaşık yüzde 25 indirim yapıldı.

En yakın mesafe 70 lira, en uzak mesafe 375 lira olacak.

• Önceki düzenlemede 101-115 km mesafelik en düşük otobüs bileti fiyatı için tavan 100 Lira iken yeni düzenlemede bu rakam 70 Lira’ya;

• 2001 ve üzeri km için 500 TL olarak belirlenen en yüksek otobüs bileti tavan fiyatı 375 TL seviyesine çekildi.

Otobüs biletlerinde kilometre bazında tavan fiyat tarifesi:

Otobüs biletlerinde kilometre bazında tavan fiyat tarifesi
Otobüs biletlerinde kilometre bazında tavan fiyat tarifesi (Ulaştırma Altyapı Bakanlığı KARAYOLUYLA YOLCU TAŞIMACILIĞI ALANINDA UYGULANACAK TABAN/TAVAN ÜCRET TARİFESİ HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ)

• Daha önce 301-350 kilometrelerde 150 Lira olan tavan fiyat 110 Lira’ya;

• 901-1000 kilometrelerde 250 Lira olan tavan ücret de 185 Lira’ya düştü.

• Böylece, tavan ücretin belirlenmesiyle en fazla 160 Lira’ya satılabilen İstanbul-Ankara hattı biletlerinin fiyatı en fazla 120 Lira olacak.


Kaynak: Resmi Gazete

Hızlı tren (YHT) sefeleri için bilet satışı HES kodu ile sadece internet üzerinden yapılacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.