Ateş ölçer fiyatları artabilir: Veli çocuğun ateşini ölçüp okula gönderecek

Eğitim Kurumlarında Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu’na göre okulların açılması durumunda veliler, öğrencilerin ateşini evde ölçtükten sonra okula gönderecek. Bu durumda her veli, eve bir ateş ölçer almak zorunda kalacak.

ateş ölçer

Ateş ölçer fiyatları artabilir: Veli çocuğun ateşini ölçüp okula gönderecek

Koronavirüs salgını nedeniyle yurttaşların tedbir için takmak durumunda olduğu maskeleri dağıtamayan ve ardından maske takılmamasını yasaklayarak tüm maddi yükü vatandaşın sırtına yükleyen iktidar, bu kez de velinin sırtına yeni bir gider kalemi yükledi.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu”nun uygulanmasına ilişkin tanıtım programı dün Çankaya İlkokulunda düzenlendi.

Kılavuza göre, okulda öğrencilerin değil, sadece ziyaretçi ve personelin ateşi ölçülecek. Okula girişte de öğrencilerin tek tek ateşi ölçülmeyecek. Veliler her sabah evde ateş ölçüp okula bildirecek. Okullarda da sosyal mesafe için gün boyu anons yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Elif Kırbaş, velilerin, öğrencinin ateşini daha evden çıkmadan ölçmesi gerektiği konusunda uyarılacaklarını kaydederek, “Ateşi yüksek olan öğrenciler okula gelmeyecek ve bu durum okul yönetimine bildirilecek” diye konuştu.

Velilerin, öğrencilerin ateşlerini evde ölçmesi için ise ateş ölçer kullanması gerekecek.

Ateş ölçer fiyatları artabilir!

Piyasada bulunan ateş ölçerler, hali hazırda 20 TL’den başlıyor, 2 bin TL ve üzerine kadar çıkabiliyor. En çok kullanılan ve uzaktan alın bölgesine tutularak ateş ölçen aletler ise yaklaşık 100 lira civarından başlıyor.

Ancak şu andaki fiyatların okulların açılması yaklaştıkça velilerin talepleri ile birlikte artabileceği düşünülüyor.

Okullar ne zaman açılacak?

Geçtiğimiz sene corona virüs salgını nedeniyle eğitimde sekteye uğrayan okulların 31 Ağustos’ta açılacağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile okulların 31 Ağustos’ta başlayacağını duyurmuştu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yaptığı basın toplantısında; “31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.” dedi.

Bakan Selçuk açıklamalarına göre;

• Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos’ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa, şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

• “Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin” denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız.


• Bizim beklentimiz şu: Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var.

MEB eğitim takvimine göre yeni dönem 31 Ağustos’ta başlayacak

Genelgede 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacağı belirtilirken birinci dönemin 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayıp 22 Ocak 2021 Cuma günü sona ereceği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi konulu genelge gönderildi.

Genelgede şu ifadeler yer aldı:

• 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitim yapılamadan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Canlı Sınıf Uygulamaları ile EBA TV (İlkokul, Ortaokul ve Lise) yoluyla uzaktan eğitim ile tamamlanmış olup resmî ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 2020-2021 ders yılı, öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik Bakanlığımızca hazırlanan ‘Eğitim Programı’ ile başlayacaktır.

• Bu bağlamda Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında, Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takviminin ilgi (a) ve (b) Yönetmelik hükümleri doğrultusunda aşağıdaki şekilde düzenlenmesi uygun görülmüştür.

Reuters’e konuşan ‘hükümet kaynakları’: Okulların açılması için vaka sayısı sınırı belirlendi

Reuters’in haberine göre, ismi verilmeyen ‘hükümet kaynakları’, 31 Ağustos’ta okulların açılması için vaka sayısı sınırı belirlendiğini belirtti. Sınır, günlük 900 vaka. Güneydoğu’da ise online eğitimin devam edebileceği belirtildi.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters’a konuşan hükümetten kaynaklar, 31 Ağustos’ta açılması planlanan okullar için bazı bilgiler verdi. İsmi açıklanmayan yetkililer, “Okulların açılması için günlük vaka sayısının 900’ün üzerine çıkmaması gerek. Buna A Planı diyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de eğitimin 31 Ağustos’ta başlaması ile ilgili açıklamaların ardından bugün Reuters haber ajansına konuşan iki yetkili konunun detaylarını paylaştı.

İsmini açıklamayan iki yetkili, okulların kapatılmasına günlük vaka sayısının 900’ün üzerine çıkmaması durumunda devam edeceğini söyledi. Yetkililer okulların açılmasının A Planı adını verdiğini söyledi.

Habere göre bir diğer plan ise enfeksiyon oranının yüksek olduğu bölgelerde okulların kapalı tutulmasına devam edilmesi.

İsmini açıklamayan yetkililer biri, “Eğer vaka sayısı azalırsa okullar tekrar açılacak. Aksi takdirde okullar açılmayacak” dedi. Öte yandan üst düzey yetkililerden bir diğeri ise Reuters’a, “Normalleşme devam ediyor. Fakat vaka sayısının daha hızlı düşmesi gerek. Güneydoğu bölgelerindeki okullarda online eğitim devam edebilir” ifadesini kullandı.


Haberde, yetkililerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okullarla ilgili kararını Ağustos ayı sonlarına doğru vereceğini belirttiği aktarıldı.

İyileşen yetişkin corona hatalarının 4’te 3’ünde kalp hasarı oluştu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.