Ana Sayfa Ekonomi Hollanda’dan 86 milyon dolarlık çiçekleri hangi belediyeler aldı sorusuna yanıt: Devlet sırrı!

Hollanda’dan 86 milyon dolarlık çiçekleri hangi belediyeler aldı sorusuna yanıt: Devlet sırrı!

Türkiye, son 2.5 yılda Hollanda’dan 86 milyon dolarlık çiçek satın aldı. CHP’li Tanrıkulu, Gümrük Bakanı Tüfenkci’ye “Çiçekleri hangi belediyeler ithal etti” diye sordu. Bakan Tüfenkci ise “Bu bilgi gizlidir” yanıtını verdi.

HOLLANDA 86 milyon dolar çiçek

Hollanda’dan 86 milyon dolarlık çiçekleri hangi belediyeler ithal etti? sorusuna yanıt: Devlet sırrı!

Türkiye son 2.5 yılda Hollanda’dan 38 milyon 195 bin 130 kilo çiçek ithal etti. Karşılığında da 86 milyon dolar ödendi. Sadece 2017’in ilk 5 ayında 9.1 milyon kilo çiçeğe, 16.7 milyon dolar ödeme yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine getirdi.  Sözcü’den Ali Ekber Ertük’ün haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtladı ancak ‘Çiçekleri hangi belediyeler ithal etti?’ sorusuna, “Gümrük yönetmeliği uyarınca bu bilgiler gizli ve sır niteliğindedir” dedi.

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’nin, Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yanıt şöyle:

“Hollanda’dan 2015 yılında 34 milyon 462 bin 224 dolar kıymetinde 14 milyon 302 bin 268 kg; 2016 yılında 36 milyon 685 bin 754 dolar kıymetinde 14 milyon 747 bin 520 kg; 01.01.2017-31.05.2017 döneminde ise 16 milyon 769 bin 067 dolar kıymetinde 9 milyon 145 bin 342 kg süs bitkisi ve çiçek ithalatı gerçekleşmiştir.”

Melih Gökçek döneminde 1,5 liralık fidanlar 15 liraya alınmış!

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.