Anket: Liderlerin beğeni oranı, erken seçim ve parlamenter sisteme destek

Avrasya Araştırma’nın yaptığı son anket sonuçlarına göre yüzde 58 “Parlamenter Sistem’e dönelim” dedi. Genel Başkanların beğeni anketinde ise “Erdoğan’ı beğeniyorum” diyenlerin oranı 37,8’de kaldı. “Erken seçim olur mu” ve “Erken seçim olursa Erdoğan tekrar kazanır mı?” sorularında da dikkat çeken sonuçlar geldi.

anket

Anket: Liderlerin beğeni oranı, erken seçim ve parlamenter sisteme destek

Avrasya Araştırma Anketi Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketi açıkladı. Gökhan Özbek’in Youtube kanalında son araştırmayı açıklayan Kemal Özkiraz,  “En çok beğenilen genel başkan kim“, “Erdoğan’ı başarılı buluyor musunuz“, “Erken seçim olur mu“, “Erken seçim olsa Erdoğan kazanır mı” şeklinde yöneltilen soruların yanıtlarını paylaştı.


Ankette yurttaşlara yöneltilen, “En çok hangi genel başkanı beğeniyorsunuz” şeklindeki soruda “Erdoğan’ı beğeniyorum” diyenlerin oranı 37,8 olurken, “Beğenmiyorum” diyenlerin oranı yüzde 42,1 oldu. “Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 20,1 şeklinde.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, önceki yaptıkları anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ı başarılı buluyorum diyenlerin oranı yüzde 28,9, başarılı bulmuyorum diyenlerin oranı yüzde 40,2, ne başarılı ne başarısız diyenlerin oranı yüzde 30,9 seviyesindeydi.

Ankette diğer dikkat çeken nokta Kemal Kılıçdaroğlu‘nun beğeni oranının seçimde aldığı oy oranının üstünde olması. Ayrıca Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce‘nin Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde aldığı oy oranını geçmiş görünüyor.

Ayrıca anket sonuçlarına göre Ali Babacan‘ın beğeni oranının Ahmet Davutoğlu‘nun altında kaldığı görülüyor.


Genel başkanlara ankette çıkan beğeni oranları şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan

  • Beğeniyorum: Yüzde 37,8
  • Beğenmiyorum: Yüzde 42,1
  • Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum: Yüzde 20,1

Kemal Kılıçdaroğlu

  • Beğeniyorum: Yüzde 32,4
  • Beğenmiyorum: Yüzde 46,3
  • Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum: Yüzde 21,3

Meral Akşener

  • Beğeniyorum: Yüzde 21,9
  • Beğenmiyorum: Yüzde 54,7
  • Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum: Yüzde 23,4

Selahattin Demirtaş

  • Beğeniyorum: Yüzde 15,3
  • Beğenmiyorum: Yüzde 67,8
  • Ne beğeniyorum ne beğenmiyorum: Yüzde 16,9

Diğer genel başkanların beğeni oranı ise şöyle:

genel başkan

Araştırma anketinde sorulan, “Parlamenter Sistem ile bugün ki Başkanlık sistemi arasında referandum yapılsa tercihiniz hangisi olur” şeklindeki soruya ise yurttaşların yüzde 58,9’u “Parlamenter Sistem” yanıtını verdi.

“Başkanlık Sistemi” diyenlerin oranı yüzde 32, kararsızların oranı ise yüzde 9,1 oldu.

Anket: Önümüzdeki 1 yıl içinde erken seçim olur mu?

erken seçim

Sizce önümüzdeki 1 yıl içinde erken seçim olur mu anket sorusuna yüzde 72,3 evet erken seçim olur derken; yüzde 15,6 hayır olmaz diye yanıt verdi.

Anket: Erken seçim olursa Erdoğan kazanabilir mi?

erken seçim

Erken seçim olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar kazanabilir mi sorusuna yüzde 44,9 evet kazanır derken; yüzde 45,7 hayır kazanamaz dedi.


Hangi banka ne kadar temel ihtiyaç kredisi veriyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.