Hangi banka ne kadar temel ihtiyaç kredisi veriyor? Başvuru nasıl yapılır?

Temel ihtiyaç kredisi başvurusu nasıl yapılır? Hangi banka ne kadar kredi veriyor? Faiz oranları ne? Başvuru ve kredi sonuç sorgulama nasıl yapılır?

Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Başvuru nasıl yapılır?

Hangi banka ne kadar temel ihtiyaç kredisi veriyor? Başvuru nasıl yapılır?

Corona salgını nedeniyle zor dönem geçenler temel ihtiyaç kredisi başvurusu yapıyor. Binlerce kişi başvurularını yaptı, kredilerini aldı. Yeni başvuru yapanlar ise ne zaman sonuçlanacağını merak ediyor.


İşte bankaların temel ihtiyaç kredisi paketleri…

Vakıfbank ihtiyaç kredisi

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında orta ve düşük gelir grubunda yer alan müşterilerimize finansman desteği sağlamak için hazırlanan “Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi” kampanyası VakıfBank’ta.

Temel ihtiyaç kredisi koşulları:

• 10.000 TL’ye kadar,

• 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli,

• Aylık eşit taksitli,

• Aylık %0,49 faiz oranıyla kullanabilirsiniz.

• Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi kampanyasından hane halkı geliri 5.000 TL ve altında olan bireysel müşteriler faydalanabilecektir.

• Kredi Başvurunuz değerlendirmeye alınacak olup başvurunuzun olumlu bulunması durumunda tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilendirmenin ardından şubeye gitmeden, VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Çağrı Merkezi kanallarından kredinizi kullanarak anında hesabınıza aktarabilirsiniz.

• Başvurunuzun olumsuz bulunması durumunda ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

• Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisine Kamu Bankalarının sadece birinden başvuru yapılabilecektir. Aynı hane içerisinden ise sadece bir kişi krediye başvuruda bulunabilecektir.
Eşlerden yalnızca biri krediden faydalanabilecektir.

• Kredinin ödemesine 6 ay sonra başlanabilir, kredi kullanım esnasında tarafınıza bu seçenek sunulur.

Ziraat Bankası Bireysel ihtiyaç desteği kredisi

Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz.

Bireysel ihtiyaç desteği kredisi:

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla Bireysel Müşterilerimiz;

• 10.000,-TL’ye kadar,

• 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 ay vadeli,

• Aylık Eşit Taksitli kredi kullanabilecektir.

Halkbank Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi

Hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde devreye alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri kapsamında; hane halkı aylık geliri 5.000 TL’nin altında olan müşterilerimizin gıda, sağlık, kira, fatura ödemeleri (elektrik, su, doğalgaz vb.) gibi temel ihtiyaçlarının finansmanını sağlamak amacıyla, aylık %0,49 faiz oranı ile 6 ay ödemesiz dönemli, 36 aya varan vade seçenekleriyle 10.000 TL’ye kadar Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi hizmete sunulmuştur.

Tutar ve Ödeme Koşulları:

• Dilerseniz; 10.000 TL’ye kadar kredinizi aylık %0,49 faiz oranı ve 36 aya varan vade seçenekleriyle kullanabilirsiniz.

• Kredi ödemelerinizi; 6 ay ödemesiz dönemli olarak yapabilirsiniz.

Özel bankaların ihtiyaç kredisi paketleri:

İhtiyaç Kredisi Başvuru Koşulları:

Kredi çekme için 18 yaşından büyük olunmalı, risk ve istihbaratta olumsuzluk olmamalıdır.

İhtiyaç Kredisi için Gerekli Belgeler:

Kimlik belgesi: Vatandaşlık numarasının yer aldığı nüfus cüzdanı veya Pasaport

Adres belgesi: 

    • Son döneme ait elektrik, su, doğalgaz ve ev telefonu faturası (Faturalar, kişinin kendi adına ya da aynı soyadı taşıyan aile bireylerinden biri adına düzenlenmiş olmalıdır.
    • Fatura temin edilemiyor ise son bir aya ait ikametgah belgesi getirilebilir.)

Gelir belgesi:

    • Ücretli Çalışan: SGK hizmet dökümü/SGK Prim Ödeme Belgesi, en son aya ait maaş bordrosu veya net maaş tutarını gösteren işyerince onaylı belge
    • Kamu Çalışanı: Kamu güncel çalışma belgesi, gelir belgesi
    • Emekli: Emekli tanıtım kartı ve emekli aylığı tahsis belgesi ya da emekli maaşına ilişkin banka hesap cüzdanı
    • Serbest Çalışan/Şirket Ortağı: Son yıla ait vergi levhası, son yıla ait bilanço ve gelir tablosu/işletme hesap özeti, ticaret sicil gazetesi/oda kayıt belgesi.
    • Menkul Geliri Elde Edenler: Faiz gelirini gösteren hesap cüzdanı

Garanti BBVA

Tüm ihtiyaçlarınız için cebinize uygun kredi seçenekleri Garanti BBVA’da! Siz de 60 aya varan, uygun faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisine şimdi başvurun, ihtiyaçlarınızı ertelemeyin.

Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ya da Garanti BBVA Mobil aracılığıyla; ihtiyaç kredisine başvurabilir, daha önce yaptığınız başvurularınızı tamamlayabilir ve şubeye gitmeden hesabınıza aktarılan paranızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Garanti BBVA İnternet Bankacılığı’ndan kredi başvurusunda bulunmak için hemen tıklayın.

Başvuru formumuzdan kredi başvurusunda bulunmak için hemen tıklayın.

Kredi Tutarı (TL) Faiz Oranı (%) Vade (AY) Taksit (TL) Tahsis Ücreti (TL) Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı (TL) Yıllık Maliyet Oranı (%) Toplam Maliyet (TL)
15.000 1,64 60 428,18 75,00 288,75 26,6705 25.769,95
25.000 1,59 60 703,27 125,00 431,25 25,7767 42.327,31
50.000 1,09 60 1207,84 250,00 862,50 17,1537 72.733,09
75.000 0,99 60 1755,09 375,00 1294,00 15,4957 105.699,03
100.000 0,99 60 2340,12 500,00 1725,00 15,4957 140.932,13

 

*Maksimum faiz oranı %1,99, yıllık maksimum maliyet oranı %33,0917’dir. Örnek hesaplama 100.000 TL kredi tutarı ve 60 ay vade için faiz oranı:%1,19 yıllık toplam maliyet %18,8334*’dir. Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı: 1725.00 TL’dir.

%0,99 faiz 100.000 TL ihtiyaç kredisi, 60 ay vadede geçerlidir. Taksit 2340,12 TL,  tahsis ücreti 500 TL, %5 oranındaki BSMV dahil edilmemiştir. Sigorta ve vergi 1725,00 TL, toplam geri ödeme tutarı 140.932,13 yıllık maliyet 15,4957%’dir. Yıllık maliyet oranı efektif yıllık faiz oranı olup, hesaplamaya sigorta dahil edilmemiştir. Kampanya vadelendirmesi 3-60 ay arasındadır.

Sigorta primi ve faiz oranı; kredi tutarı ve vadesi müşteri özelinde değişiklik gösterebilir. Maksimum vade, yalnızca şahıs firması ya da firma ortağı geliri olan müşteriler ve ticari amaçlı tüm ihtiyaç kredileri için 36 ay’dır. Bankamız kredi kullanım anına kadar faizi, ücret tutarını ve vadeyi değiştirme hakkını saklı tutar. Bu kampanyadan yararlanma müşterinin risklilik durumuna göre değişebilir. Bu kampanya Bankamızın diğer kampanyalarıyla birleştirilemez.


Türkiye İş Bankası

Dileğiniz ne olursa olsun, ihtiyaç krediniz her an İş Bankası’nda! Cazip faiz oranları ve geri ödeme planı ile anında kredi çekebilir, ihtiyaçlarınızı ertelemeden karşılamaya hemen başlayabilirsiniz.​

Tüketici kredisi veya bireysel ihtiyaç kredisi olarak da bilinen ihtiyaç kredisi, esnek kredi ödeme planı ile ihtiyaçlarınızı en kolay yoldan karşılayabilmenize imkân tanıyan bir bankacılık hizmetidir

İhtiyaç kredisi sayesinde elektronik, beyaz eşya veya eğitim gibi farklı alanlar için ihtiyacınız olan nakde kolayca ulaşabilmek mümkün olur.

İş Bankası ihtiyaç kredisi 60 ay vade olanağı ile geri ödemelerinizi bütçenizi yormadan planlayabilmenize de yardımcı olur.

İhtiyaç kredinizi size özel* belirlenen ihtiyaç kredisi faiz oranıyla dilerseniz 60 aya varan aylık eşit taksitlerle, dilerseniz kişiye özel esnek taksitli**  ödeme planıyla kullanabilirsiniz

Üstelik, Anında Kredi’ye başvururken dilerseniz ilk taksitinizi krediyi kullandığınız tarihten 3 ay sonra olacak şekilde belirleyebilir ve kredinizi eşit taksitlerle geri ödeyebilirsiniz. 90 güne varan ödemesiz dönemli Anında Kredi’ye İşCep veya İnternet Şubesi’nden başvuru yapabilirsiniz.  90 güne varan ödemesiz dönem seçimi Bankamatiklerden yapılan Anında Kredi başvurularında geçerli değildir

50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaçlarınız için dijital temas noktalarından yapacağınız başvurunuzun onaylanması halinde, talep ettiğiniz kredi tutarı o an hesabınıza aktarılacaktır. 7/24 kredi kullanım kolaylığı sunan “Anında Kredi” ile ilgili tüm detayları inceleyebilirsiniz.

isbank.com.tr’den, Telefon Şubesi’nden ve İş Bankası Şubelerinden yapılan başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda;

İşCep’ten veya İnternet Şubesi’nden “Krediler” > “Kredim Hazır” menüsü aracılığıyla sözleşmenizi onaylayıp kredinizi o an hesabınıza aktarabilirsiniz.

İhtiyaç kredisi taksitleriniz, taksit tarihinde hesabınızda yeterli tutar bulunması durumunda otomatik olarak tahsil edilir. Kredi taksitlerinizi İşCep, İnternet Şubesi veya Bankamatikler aracılığı ile de kolayca ödeyebilirsiniz.​

Akbank

Uygun ihtiyaç kredisi seçenekleri ile isterseniz düğün masraflarınızı karşılayabilir, eşyalarınızı yenileyebilir veya kendiniz için güzel bir tatil planlayabilirsiniz. Acil nakit ihtiyaçlarınız için uygun faiz oranları ve uzun vadeli tüketici kredisi ile hayatınızı kolaylaştırın.

Uygun ihtiyaç kredisi avantajlarından Akbank müşterisi olmasanız bile kolayca yararlanabilirsiniz. Size uygun ihtiyaç kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ile isteklerinizi hemen gerçekleştirmenin keyfini çıkarın!

Akbank ihtiyaç kredisi paketleri:

  • 10.000 TL ihtiyaç kredisi – %1,45 faiz – 24 ay vade – aylık taksit 513 TL
  • 10.000 TL ihtiyaç kredisi – %1,45 faiz – 36 ay vade – aylık taksit 376 TL

TEB – Türk Ekonomi Bankası

TEB’in avantajlı dünyasından hemen yararlanabilir, 7/24 kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Size en yakın TEB şubemize uğrayarak kredinizi kullanabilir veya dilerseniz kredinizi şubeye gitmeden kullanmak ve detaylı bilgilere erişmek için başvuru kanallarımızı inceleyebilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz ihtiyaç kredinizin faizi, piyasadaki faiz oranı değişikliklerinden etkilenmez ve kredi vadesi boyunca sabit kalır. Piyasadaki faiz oranları yükselse de, siz ödeme planınıza uygun oranlarda devam edersiniz.

• İhtiyaç kredisi, eğitim, tatil, yol, giyim, seyahat gibi bireysel harcamalarınız veya hizmet alımlarınız için gerekli nakit ihtiyaçlarınızı karşılayarak geri ödemelerinizi uzun vadede yapabileceğiniz bir finansman aracıdır.

• Bu sayede ihtiyaçlarınızı ertelemenize gerek kalmadan, bütçenize uygun taksitlerle ödeme planınızı oluşturarak dilediğiniz harcamayı yapabilmiş olursunuz.

• TEB İhtiyaç Kredinizi, 36 aya varan uzun vade avantajları ile kullanabilir, geri ödemelerinizi bütçenize uygun taksitlerle gerçekleştirebilirsiniz.

• Standart ihtiyaç kredisi ürünüdür

• 3 – 36 ay arası vadelerde kullanılabilir.

• 3 ay erteleme özelliğine sahiptir.

• Findeks notunuza göre değişen faiz oranlarında kullanılabilir.

Yapı Kredi Bankası (YKB)

Yapı Kredi müşterisiyseniz krediniz anında hesabınızda! Yapı Kredi müşterisiyseniz, bireysel ihtiyaç kredinizin anında hesabınıza yatması için başvurunuzu Yapı Kredi Mobil ya da İnternet Şubesi’nden gerçekleştirebilirsiniz. Yapı Kredi Müşterisi değilseniz, Yapı Kredi Mobil üzerinden nasıl bireysel müşteri olabileceğinizi öğrenmek için tıklayınız.

QNB Finansbank

İhtiyaçlar arttığında QNB Finansbank her zaman yanınızda! QNB Finansbank’ın farklı ihtiyaçlara yönelik hazırladığı ihtiyaç kredisi tekliflerinden size en uygun olanı seçerek rahat bir nefes alın!

  • Kolay Ödemeli Kredi: İhtiyaç anında taksitleriniz düşük tutarla başlasın.
  • Tanışma Kredisi: Hangi banka müşterisi olursanız olun QNB Finansbank’tan son 1 yıl içerisinde ihtiyaç kredisi ya da hazır kredi kullanmadıysanız ve mevcutta açık ihtiyaç krediniz ya da hazır krediniz bulunmuyorsa tanışmamıza özel oranlardan yararlanabilirsiniz.
  • Doğum Günü Kredisi: Doğum gününüzün denk geldiği ay süresince yararlanabileceğiniz özel faiz oranı teklifimizi kaçırmayın.
  • Borç Transferi Kredisi: Diğer tüm banka borçlarınızı QNB Finansbank’ta tek çatı altında toplayarak ödemelerinizi düzenleyin.
  • Kamu&Finansmaaş Kredisi: Maaşını Finansbank’tan alan müşterilerimiz ve kamu çalışanlarına özel ihtiyaç kredisi faiz oranı avantajımızdan faydalanın.
  • 3 Ay Ödemesiz İhtiyaç Kredisi: İhtiyaçlarınızı şimdi karşılayın, ödemeye 3 ay sonra başlayın.

Fibabanka

Müşterilerimizin bulundukları risk grubuna göre kredi kullandırımları değişkenlik göstermekle birlikte; müşterilerimiz 1.000 TL – 70.000 TL arası tutarlar için kredi kullanabilirler.

  • Faiz oranı müşterimizin bulunduğu risk grubuna göre değişmektedir.
  • 12-60 ay vade için geçerlidir.*
  • Fibabanka İhtiyaç Kredisi için uygulanan avantajlı faiz oranlarına Fibabanka.com.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Kredinizin onaylanmasının hemen ardından, kredi tutarınız anında hesabınıza geçer.
  • İhtiyaç kredisi ödeme planında belirtilen taksitlerin eksiksiz ve zamanında ödenmesi gerekir.

Odeabank

​​Odeabank Nakit Hazır kampanyası: Kredi başvurunuzu dilerseniz şubelerimizden, Odeabank İnternet Şubesi veya Odeabank Mobil Şube’den yapabilirsiniz. 10.000 TL ihtiyaç kredisi %1,49 faiz ve 36 ay vade ile kullanılmaktadır. Aylık taksit tutarı 379 TL olup kredi tahsis ücreti 53 TL’dir.

Odeabank Bireysel Finansman Kredisi: Teminat göstereceğiniz gayrimenkul, konut, işyeri ya da imarlı arsa olabilir. Sahip olduğunuz konutun ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi kullanabilirsiniz. İşyeri veya imarlı arsa ipoteği alınması durumunda ipotek alınacak gayrimenkulün %50’sine kadar kredi kullandırılabilir.

Kendinize ait konut ipoteği ile kredi kullanılması durumunda, krediniz Konut Finansmanı Yasası’na tabi olacağından %5 BSMV (Bankacılık ve Sigorta Muameleleri Vergisi) muafiyeti olacaktır. Bu durumda, ödeme planı haricinde bir erken ödeme yapılması durumunda, erken ödenen anapara tutarının %2’sine kadar erken ödeme ücreti alınır.

Konut ipoteği alınıyorsa, Konut Sigortası ve Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırılmaktadır. İhtiyaç Kredisi için gerekli olan belgelere ek olarak ipotek ettirilecek gayrimenkule ait tapu fotokopisi de gerekmektedir.

Denizbank

Tüm nakit ihtiyaçlarınız için avantajlı faiz oranları ve 60 aya varan taksitlerle ihtiyaç krediniz DenizBank’ta! Kredi başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz.

10.000 12 1,24 916,11 50,00 142,43 1,7160 20,5917
10.000 24 1,24 498,55 50,00 183,06 1,6695 20,0341
10.000 36 1,24 360,80 50,00 233,79 1,6533 19,8395
10.000 48 1,24 293,00 50,00 289,85 1,6451 19,7409
10.000 60 1,24 253,15 50,00 350,88 1,6401 19,6816
Kredi Tutarı (TL) Vade (ay) Aylık Faiz Oranı (%) Aylık Taksit Tutarı (TL) Kredi Tahsis Ücreti (TL) Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı  (TL) Aylık Toplam Maliyet Oranı (%) Yıllık Toplam Maliyet
Oranı (%)

 

Örnek ödeme tablosu, 10.000 TL baz alınarak oluşturulmuştur. Kredi üst limiti 55.000 TL, azami vade 60 aydır. Kredi tahsis ücreti, başlangıçta bir defaya mahsus alınacak olup kredi tutarının binde 5’i oranındadır. Tabloda yer alan kredi tahsis ücretine vergi dâhil edilmemiştir.

“Sigorta ve vergi dahil ücretler toplamı”; kredi tahsis ücreti, vergi ve sigorta priminden oluşmaktadır. Aylık/yıllık toplam maliyet oranlarına sigorta primi hariç tüm masraf ve vergiler dâhil edilmiştir. Örnek kredi için sigorta primi hesaplamalarında ortalama 35 yaş baz alınmıştır.

Hayat sigortası primi 10.000 TL için; 12 ay vadede 89.93 TL, 24 ay vadede 130.56 TL, 36 ay vadede 181.29 TL, 48 ay vadede 237.35 TL ve 60 ay vadede 298.38 TL’dir. Banka, faiz oranlarında değişiklik yapma, kampanyayı durdurma, onaylanan kredinin kullanımı için son kararı verme, kefil ve ek belge isteme hakkına sahiptir. Krediye ilişkin ilgili belgeleri imzalamadan önce faiz oranı, tüm masraf, ücret ve komisyon hakkında tarafınıza bilgi formu ile bilgilendirme yapılacaktır.

ING Bank

Kredi kampanyamızın aylık akdi faiz oranı %0,89’dan başlar, 15.000 TL kredi tutarı ve 60 ay vade için: Faiz Oranı: %0,89, Yıllık Toplam Maliyet Oranı %13.8593’tür. Sigorta ücreti hariç kredi tahsis ücreti dahil Toplam Ödenecek Tutar: 20,393.09 TL

Nasıl faydalanabilirsiniz?

Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi’nden hane halkı aylık geliri (aynı evde yaşayan eş ve çocuk) 5.000 TL ve altında olan ücretliler, asgari ücretliler, emekliler, serbest meslek mensubu olan müşterilerimiz yararlanabilecektir.

Kamu bankalarının sadece birinden başvuru yapılabilecektir. Aynı hane içerisinden ise sadece bir kişi başvuruda bulunabilecektir.

Kredi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?


Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, TEB, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Odeabank, Fibabanka, ING Bank ihtiyaç kredisi başvuru sonuçları Mobil, İnternet Bankacılığı ve Çağrı Merkezi kanallarından öğrenilebiliyor. SMS ile de bilgilendirme yapılabiliyor. Çoğu banka kredi başvurusunu kısa sürede 1-2 iş günü içinde sonuçlandırıyor.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank 4 yeni kredi paketi şartları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.