Hatay’da yangın: Alevler evlere sıçradı, bölgeden korkunç görüntüler!

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde ormanlık alanda başlayan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerine de sıçrayan yangın hâlâ söndürülemedi. Yangının terör örgütü PKK tarafından çıkarıldığına yönelik iddialar bulunuyor. Hatay Valiliği, sabotaj iddiası ile ilgili gözaltına alınanların olduğunu ancak kesin bir kanıta ulaşılamadığını duyurdu. 

hatay yangın

Hatay’da yangın: Alevler evlere sıçradı, bölgeden korkunç görüntüler geliyor!

Öte yandan bazı bölgelerde yeniden başlayan yangınlara ilişkin sosyal medyada korkunç görüntüler paylaşılıyor.


DHA, Belen ilçesi Fatih Mahallesi’nde bazı evlerin yangından etkilendiğini duyurdu. Vatandaşlar evlerden tahliye edildi.

Evlerini terk eden vatandaşların da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım ettiği bildiriliyor.

“Terör eylemi ve kudaklama olduğunu düşünüyoruz”

Hatay’ın Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “Terör eylemi ve kundaklama olduğunu düşünüyoruz. Gözaltına alınanlar var” ifadelerini kullandı.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.” ifadeleri kullanıldı.


Sarımazı’nın Petek mevkiinde dün söndürülen yangının bugün öğle saatlerinde tekrar başladığı ve evleri sardığı bildiriliyor.

Belen Sarımazı’da kaydedildiği belirtilen görüntüler:

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.