Kan bağışı yapana 5 litrelik ayçiçek yağı kampanyası

Edirne’nin Keşan Belediyesi ile Türk Kızılay Edirne Kan Merkezi, ‘kan bağışı yapana 5 litrelik ayçiçek yağı hediye’ kampanyası başlattı. Sabahın erken saatlerinde kan bağışı çadırına gelenler, form doldurarak sıraya girdi.

kan bağışı ayçiçek yağı

Kan bağışı yapana 5 litrelik ayçiçek yağı kampanyası

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 14’üncü kez kan bağışında bulunduğunu ve madalyası olduğunu belirterek, “Mütevazi olmayacağım. Bütün belediye başkanlarını kan vermeye davet ediyoruz. Hepsine meydan okuyorum” dedi.


Keşan Belediyesi ve Türk Kızılay Edirne Kan Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve kan bağışında bulunanlara belediye tarafından 5 litrelik ayçiçek yağı hediye edildiği kampanya, yoğun ilgisi gördü.

Sabahın erken saatlerinde kan bağışı çadırına gelenler, form doldurarak sıraya girdi. Zabıta ekipleri, sırada bekleyenleri sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyardı. Kan bağışında bulunan ilk 300 kişiye belediye tarafından 5 litrelik ayçiçek yağı hediye edildi.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde kampanyaya personeliyle destek veren Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ve bazı muhtarlarla birlikte kan bağışı çadırını ziyaret etti.

“Bir damla kanın bedeli paha biçilmez!”

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, pandemi nedeniyle ülke genelinde kan bağışının düştüğünü belirterek, “Biz bunu aşmak için Türkiye’ye örnek olsun diye bütün kurumlarımızla birlikte bir kampanya gerçekleştirdik. Daha kampanyanın ilk saatlerinde kuyruklar oluştu. Herkesin bu kampanyaya destek olmasını temenni ediyoruz.


Bir damla kanın bedeli paha biçilemez. Ancak Biz belediye ve kurumlarla işbirliği içerisinde farkındalık oluşturma adına kan bağışlayan ilk 300 kişiye 5 litrelik sıvı yağ veriyoruz.

Ayrıca sosyal medya üzerinden başlattığımız “En çok kim kan verecek?” şeklindeki meydan okuma kampanyasında da kurumlara çağrıda bulunduk. Kurumlar da buna kayıtsız kalmadı. Toplum olarak bir birinin derdiyle dertlenebilen, bağları kuvvetli bir yapıya sahibiz” dedi.

“Hepsine meydan okuyorum”

Kampanya kapsamında 14’üncü kez kan bağışında bulunduğunu ifade eden Helvacıoğlu, “Türkiye’de zannediyorum ki 14’üncü kez kan bağışında bulunan madalyalı belediye başkanı yok. Mütevazi olmayacağım. Bütün belediye başkanlarını kan vermeye davet ediyoruz. Hepsine meydan okuyorum” diye konuştu.

Etkinlikte, 48’inci kez kan bağışlayan Sedat Kral’a da Türk Kızılay Edirne Kan Merkezi tarafından plaket takdim edildi. Öte yandan Keşan Belediye bandosu da alanda konser verdi.

CHP’li Hakverdi: İnsanlarımızı ‘dayanışma duygusu ve ödül’ arasında tercih yapmaya itenler utanmalıdır

Öte yandan CHP Ankara Milletveki Ali Haydar Hakverdi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ülkemizin güzel insanlarını ‘dayanışma duygusu ve ödül’ arasında tercih yapmaya itenler utanmalıdır” dedi. Hakverdi’nin paylaşımı şöyle:


“Ensar’a paravan, otel mutfaklarına ‘sponsor’ olan Kızılay’a güven kalmayınca çareyi ‘1 ünite kana 5 litre ayçiçek yağı’ kampanyasında bulmuşlar. Ülkemizin güzel insanlarını ‘dayanışma duygusu ve ödül’ arasında tercih yapmaya itenler utanmalıdır. Tabi utanacak yüzleri varsa!!”

TL, ‘Bulgar Leva’sı karşısında eridi: Bulgarlar alışveriş için Edirne’ye akın etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.