Kendinizin en iyi haline nasıl odaklanabilirsiniz? İşte 4 adım!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gündemi, farklı ihtiyaçlar oluşturmaya ve sakinlik, içe dönme, kendine odaklanma gibi kavramları da öne çıkarmaya başladı. Peki böyle bir dönemde kendimizin en iyi haline nasıl odaklanabiliriz?

kendinizin en iyi hali

Kendinizin en iyi haline nasıl odaklanabilirsiniz? İşte 4 adım!

Estetik ve Plastik Cerrah Op. Dr. Alpaslan Topçu, evde geçirilen sürede kendinin en iyi haline odaklanmaya yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.


Koronavirüs gündemiyle, pek çok konuda olduğu gibi günlük rutinlerimizde de değişiklikler meydana geldi. Evde geçirdiğimiz sürenin arttığı ve kendimizle daha fazla baş başa kaldığımız bu dönemde, eksikliğini fark ettiğimiz şeylerden biri de içsel benliğimize ve kendimize odaklanmak.

Op. Dr. Alpaslan Topçu, bu dönemin getirebileceği boş verme ve kendini bırakma hissini bir kenara bırakmamız gerektiğini ve bu dönemi içsel yolculuğumuza odaklanmak için bir fırsat olarak görebileceğimize dikkat çekti. Peki kendimize odaklanmayı nasıl sağlayabiliriz?

Dr. Topçu, Küçük Bir Dokunuş platformuna özel olarak yaptığı açıklamada, bu sürecin geçici olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizerken kendimizi mental ve fiziksel anlamda normale dönüşe adapte etmemiz gerektiğini belirtti.

Bu dönemde sağlıklı beslenme ve hareketten taviz verilmemeli

Op. Dr. Alpaslan Topçu, bu süreçteki endişe ve yüksek kaygı seviyesinin sağlıksız atıştırmalık ürünlere yönelmemize neden olabileceğinin altını çizerek şu bilgileri paylaştı:

• Strese ve gelecek dönemin belirsizliğine bağlı olarak kişilerin yeme düzenlerinde değişimler gözükebilir ve kendilerini mutlu etmek amacıyla sağlıksız atıştırmalıklara yönelim gösterebilirler. Önemli olan bunun geçici bir dönem olduğunu kabul ederek süreci en sağlıklı şekilde atlatabilmek. Bu dönemde de sağlıklı beslenmekten taviz verilmemeli, su tüketimine de yine aynı şekilde özen gösterilmeli.


Evde yapılabilecek birçok fiziksel aktivite var. Çoğu zaman bu egzersizler ek bir alete gerek duymadan da yapılabiliyor. Evde olduğumuz dönemde hareketsizliğe çok alıştığımız için egzersiz yapmak zor gelebilir. Fakat unutulmamalı ki, sağlıklı beslenme spor ile desteklendiğinde hem fiziksel hem de ruhsal dengemizi bulmamıza yardımcı olacaktır.

Yoga ya da pilates gibi ekstra bir spor aletine gerek duymadan da yapılabilecek aktiviteler gün içinde daha iyi ve enerjik hissetmemizi sağlar. Ayrıca meditasyona yönelebilir, bu süreçte kendi iç yolculuğunuza odaklanabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Uyku düzenini stabil hale getirmek ruh ve beden sağlığını koruyor

Düzenli uyku, ruhsal ve fiziksel sağlık üzerindeki olumlu etki ediyor. Bu süreçte kişilerin uyku düzeninde aksamalar meydana geldiği ya da uykuya dalma problemi sık karşılaştığımız şikayetler arasında. Bu da sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen ve yaşam kalitemizin düşmesine neden olan bir durum.

• Bu süreçte uyku düzenimizi stabil bir hale getirmeli, vücudumuz için yeterli olan ve bize kendimizi enerjik hissettiren uyku düzenini oluşturduğumuza emin olmalıyız.

Aynada gördüğünüz kişiyi küçük dokunuşlarla ödüllendirin

İçinde bulunduğumuz bu süreçte bize iyi gelen rutin alışkanlıklarımızdan kopmamanın önemine değinen Op. Dr. Alpaslan Topçu, bu süreçte kendimize yaptığımız her bakımın, koronavirüs sonrasındaki döneme de bir yatırım olduğunu belitiyor.

Evde yapabileceğimiz cilt ve saç bakımları, cildimizin temiz tutmak ve ev şartlarında da olsa devam edebileceğimiz doğal kürler aynada gördüğümüz kişiyle yabancılaşmamanın da bir anahtarı. Bu süreçte kendimizin en iyi hali için atacağımız her adım dış güzelliğimizin yanında ruhumuzu da besleyecektir.


Ayrıca koronavirüs sonrası normalleşme sürecinde yaptırmak isteyeceğimiz daha kapsamlı cilt bakımı ya da medikal estetik uygulamaları için cildi hazır tutmak ve bu süreçte de cilt bakımımıza odaklanmak son derece önemli.

Hayatı daha yavaş yaşamanın 7 yolu nedir?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.