AKP iktidarı yargıda reform konusunda ‘mış gibi’ yapıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Meclis’te fezleke hazırlanıyor; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatılıyor… AKP iktidarı “yargıda reform” konusunda ‘mış gibi’ yapıyor!.. 

ekrem imamoğlu kanal istanbul akp yargıda

İktidar yargıda reform konusunda ‘mış gibi’ yapıyor

Bilindiği üzere, aylar önce AKP iktidarı “çılgın proje” (!) getirdi, Türk milletinin önüne. Neydi bu proje? İstanbul’da yapılacak olan Kanal İstanbul projesi


Projenin detaylarını anlatmaya gerek yok; daha önce çok kez yazdık, yazıldı.

Bu projenin ne işe yarayacağını yazalım biz… Kestirmeden söyleyecek olursak bu proje hiçbir işe yaramayacak!

O zaman neden yapılıyor? Nedeni basit; Katarlı din kardeşlerimizi mutlu etmek için. Onların, o bölgeden aldıkları toprakları daha değerli hale getirmek için yapılıyor.

Doğadan tutun da, Türk jeopolitiğine kadar birçok konuda bizlere zarar verecek bir proje. Bu projeye karşı çıkanlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Sonuç itibariyle İstanbul’u yöneten birinin bu proje ile ilgili yorum yapması gayet doğaldır.

İmamoğlu bu konu hakkında düşüncelerini yerine getirdiği için iktidar, İmamoğlu hakkında soruşturma açtı.

Ne diye?

Devlet projesine muhalif olup bölücülüğe neden olması düşüncesi nedeniyle!

İmamoğlu ile ilgili konuyu bir kenara koyarsak, bunun dışında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da Meclis’te fezleke hazırlandı.


“Suç ve suçluyu övme” iddiası ile Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturma yapmak için dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Eğer bir ülkede rejimi Cumhuriyet olan bir ülkede, ana muhalefet liderine demeçlerinden dolayı fezleke hazırlanıyorsa o ülkede; ne demokrasiden, ne hukuktan, ne yargıdan bahsedilebilir.

Ülkenin ifade özgürlüğü yerle yeksan olmuş demektir!

Şimdi… Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile ilgili bu iki konuyu birleştirecek olursak; AKP daha iki gün önce ‘yargı bağımsızlığı‘ndan, yargı reformundan bahsetmiyor muydu?

AKP yargıda ‘mış gibi’ yapıyor.

Ekonomiyi düzeltmek için bunları yapmak istiyordu. Açıkça söylüyorum… Bu milleti inandırabilirsiniz ama her zaman iddia ettiğim bir şey var: Yurt dışındaki yatırımcıyı kandıramazsınız!

Hem yargı reformu diyeceksiniz, hem muhalefeti bu şekilde susturacaksınız! Sonra yabancı yatırımcı gelsin diye dua edeceksiniz! Bırakın gelmesini dövizini yurt dışına kaçırır!

Sonra da yurt dışındaki vatandaşlardan mal varlığını Türkiye’ye getirmelerini isteyeceksiniz!

Bugün halkın bankalardaki dövizi 220 milyar doları aştı. 2020 Ocak ayında 190 milyar civarındaydı bu rakam. En çok döviz stoğu ise AKP’nin kalesi olarak bilinen İç Anadolu Bölgesi yaptı bankalarda. Yani AKP’liler bile TL’ye güven duymuyor! AKP’liler, bir anlamda AKP’ye ‘mış gibi’ yapıyor.


O yüzden diyorum ki, muhalefeti susturarak yargı reformundan bahsedemez ve ekonomiyi de düzeltemezsiniz!..

Ekrem İmamoğlu hakkında ′Kanal İstanbul’a karşı çıktığı′ gerekçesiyle soruşturma


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…