Erdoğan: Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi, biz de kabul ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi, biz de bu talebi kabul ettik! Ve yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum.

erdoğan berat albayrak

Erdoğan: Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi, biz de kabul ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık Meclis Grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan’ın, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesi hakkında bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.


Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Ateşkesin denetimi için oluşturacağımız ortak Türk- Rus merkezi ile ilgili mutabakat zaptı bu sabah imzalandı.

– Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere bölgede kurulacak ortak barış gücünde Rusya ile birlikte yer alacaktır.

– Berat Albayrak’a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını istedi, biz de bu talebi kabul ettik!

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi açıklaması

Sistemin en büyük faydalarını mart ayından bu yana yaşadığımız salgın sürecinde gördük. Tüm dünyayı kasıp kavurduğu bu günlerde hizmet alt yapımızın gücü hem ekonomiyi desteklemek hayata geçirdiğimiz politikalar sayesinde süreci en az hasarla yürüttük.


Erdoğan’dan istifa eden Berat Albayrak hakkında açıklama

• Berat Albayrak’a şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde özellikle de iki sismik araştırma ve 3 tane de sondaj gemisini dünyada ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde bunu fırsata dönüştürmek suratiyle ülkemize kazandırması bakımından önemli bir başarıydı.

• Kendisi sağlık sorunları neticesinde vazifesinden affını istedi biz de bu talebi kabul ederek Hazine ve Maliye Bakanı olarak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı atamış olduk. Ve yeni hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Merkez Bankası Başkanlığı’na Naci Ağbal arkadaşımızı atadık. Ağbal’a da bu çalışmalarında inşallah başlarılar diliyorum.

Kabine revizyonu iddiasına yanıt

• Bu günlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili içi boş tamamen masa başında uydurulan haberler. Bizim medyanın böyle işi gücü yok acaba ne yapalım da biz şuanda hükûmeti rahatsız edelim, ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım. Tayyip Erdoğan masabaşı kelamşörlerin yazdıklarıyla amel etmez. Bunu geçin.

• Yani siz yazacaksınız, tv’lerde konuşacaksınız ben de onlarla mı amel edeceğim? Siz 18 yılda böyle bir adım attığımızı gördünüz mü? Yahu atmayız, attıramazsınız. Biz buralara bu kalemlerle gelmedik bu kalemşörlerle savaşa savaşa geldik. Çünkü biliyoruz ki sizler bu ülkede bu ülkenin menfaatine hayırlı bir rüya görmezsiniz.

• Yeni yönetim sistemimizde değişim gerekiyorsa bunun yerini ve zamanını cumhurbaşkanı belirler. Milletimizin bize verdiği yetkiyi kendi planlarımızı programlarımız ışığında yapmak en başta gelen vazifemizdir. Biz harekete geçmek için şuna veya buna değil millete bakarız. Milletimizden işareti aldığımızda da hiç tereddüt etmeden gereğini yerine getiririz. Bunun dışındaki her dedikodu, söylendi bu millete ihanettir.

Suriye açıklaması

• Suriye’de de Karabağ’dakine benzer bir barış ve huzur döneminin en kısa sürede başlamasını canı gönülden arzu ediyoruz. Suriye topraklarını kana bulayan terör örgütlerinin devre dışı bırakılması gerekiyor. Yeni bir Suriye’nin inşası için Rusya başta olmak üzere bölgede etkin olan güçlerle daha yakın çalışmaya hazırız.


• Bu konuda özellikle de Rusya Federasyonu ile olan ilişkilerimiz, irtibatımız, başta Putin ve ilgili bakanlar bizimle sürekli irtibat halinde olup süratle bunu halletmenin gayreti içindeyiz. Karabağ’da kısa sürede nasıl adil bir barış tesis edildiyse samimi bir işbirliğiyle de Suriye’de de benzer bir adımın atılabileceğine inanıyoruz.

Trendyol 11 Kasım – 12 Kasım indirim günleri: Hangi ürünlerde indirim var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.