Vatandaş sokağa çıkma yasağını yanlış anladı, meydanlar boş kaldı!

Corona ile mücadele tedbirleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak bugün akşam 20.00’da başlayacak kısıtlama vatandaşın kafasını karıştırdı. Yasakların bu sabah başladığını düşünen vatandaş dışarı çıkmadı, esnaf dükkan açmadı. Çıkanlar ise tereddüt yaşadı…

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağını yanlış anladı

Vatandaş sokağa çıkma yasağını yanlış anladı, meydanlar boş kaldı!

İçişleri Bakanlığı’nın corona virüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyle 81 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Genelgede kısıtlama kararı “21 Kasım Cumartesi günü saat 20:00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10:00’a kadar ve 22 Kasım Pazar günü saat 20.00’den 23 Kasım Pazartesi 05.00 saatine kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasına” şeklinde tarif edildi.


Ancak bugün akşam 20.00’den sonra başlayacak olan sokak kısıtlamasını vatandaşlar yanlış anladı. Uygulamanın bugün sabahtan itibaren geçerli olduğunu düşünen vatandaşlar dışarı çıkmayınca meydanlar ve sokaklar boş kaldı, esnaf kepek açmadı.

Sokağa çıkmak için saat 10’u beklediler

Vatandaşların kısıtlamayı yanlış anladığı kentlerden biri Kayseri’ydi. Bugün akşam başlayacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına dünden akşamdan başlayan kentin işlek caddeleri sabah saatlerinde boş kaldı.

kayseri
Kayseri

Kısıtlamayı yanlış anladıklarını söyleyen vatandaşlar, sokağa çıkmak için saat 10’u beklediklerini, kısıtlamanın akşam 20.00’de başlayacağını öğrenince işlerini halletmek için dışarı çıktıklarını belirtti. Trafiğin en yoğun olduğu caddelerde de bir yoğunluğun oluşmadığı görüldü.


Esnaf dükkan açmadı

kilis sokağa çıkma yasağı
Kilis

Kilis’te de sokağa çıkma kısıtlaması kafaları karıştırması nedeniyle esnaf sabah saatlerinde iş yerini açmadı. Kısıtlama kararını doğru anlayanlar, iş yerini açmayan esnaf arkadaşlarını arayarak bilgi verdi. Birçok esnaf yasak olmadığını komşularından duyarak iş yerlerini açarken, Kilis’te cadde ve sokakların bom olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Sokağa çıkanlar da tereddütlü

Van’ı merkez ilçelerinde yasağın bugün uygulamaya konulduğunu düşünen vatandaşlar da saat 10.00’dan sonra dışarı çıkmaya başladı. Uygulamadan haberi olan vatandaşlar, şehir merkezinde sessizlikle karşılaşınca şaşkınlık yaşadı. Diğer taraftan bazı vatandaş ise ‘Acaba yasak var mı?’ şeklinde kısa sürekli tereddüt yaşadığı gözlemlendi.

Van
Van

Bugün sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının olduğunu düşündüğünü ifade eden vatandaşlar, kentin en işlek caddelerin sessize büründüğünü, bu yüzden kendilerinin de şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.

“Milletin kafası karışmış, ne yapacağımızı bilmiyoruz”


Bir vatandaş bazılarının yasak olmadığını bildiğini ancak çoğunun da bundan habersiz olduğunu söyleyerek, “Mahallemizde bazı sadece iş yerlerinin yasak olduğunu düşünüyormuş. Bazı da bugün yasakların başladığını sanıyormuş. Milletin kafası karışmış. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. (İHA)

Yasak ne zaman, saat kaçta başlıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.