Ümit Özdağ Hoca baltayı taşa vurdu sanki!

Ümit Özdağ, Ahmet Hakan’ın programında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu geçmişte FETÖ ile ilişkilendirdi. Sonra daha başka bir iddia attı ortaya… Özdağ Hoca baltayı taşa vurdu sanki!..

Ümit Özdağ

Ümit Özdağ Hoca baltayı taşa vurdu sanki!

AKP ve MHP birlikteliğinin ortaya çıkardığı Cumhur İttifakının ekmeğine yağ sürecek bir davranış sergileniyor son günlerde. Hem de öyle böyle bir yağ sürme değil!


Kim yapıyor bu eylemi?

Ümit Özdağ Hoca.

Milliyetçi, vatansever, ülke sevdalısı biri. Aynı siyasi görüşe sahip olmasak da, bir gün konferansına da katıldım, dinledim kendisini ve o günlerde AKP iktidarına dış politika konusunda ciddi muhalefet yapıyordu.

Özdağ Hoca’yı severim, çok da saygı duyarım. Derin bir bilgiye sahip…

Kendisi hoca olsa da, babası gibi o da siyaseti seçti. Hatta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşısına çıktı ve Bahçeli’yle liderlik yarışına tutuştu. Yarışı kaybetti…

Müthiş (!) siyasi öngörüleri olan Devlet Bahçeli, MHP’nin dümenini AKP’nin bahçesine sürünce bir anda MHP karıştı.

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan gibi MHP’nin ağır topları Bahçeli’ye bayrak açtılar.

AKP’ye muhalif isimler MHP’ye muhalif oldular ve yeni parti kurma aşamasına girdiler.


Seçimlerde Devlet Bahçeli, Meral Akşener’in karşısına çıkmak istemeyince Akşener liderliğinde yeni parti kuruldu ve Sinan Oğan dışında herkes İyi Parti’de birleşti.

İyi Parti iyi bir yükseliş trendi gösterdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da desteği ile İyi Parti varlığını korudu ve seçimlerde yerini aldı.

Bahçeli ve AKP iktidarı, Kılıçdaroğlu’nu PKK’ya destek vermekle suçladı; Akşener’i ise FETÖ’cü ilan etti. Sayın Bahçeli’nin bir anda kafası karıştı. FETÖ’cü ilan ettikleri Akşener’i “Dön yuvana” diyerek Cumhur ittifakına davet etti, Millet ittifakını bozmaya çalıştı.

İşte bu noktada Devlet Bahçeli’nin yapamadığını, neredeyse Ümit Özdağ yapacaktı. Siyasi kesimde bilinir ki, Özdağ istihbarattan bilgiler alabilir. Yalnız, bu kez yanlış bilgi almış olacak!..

Hoca, Ahmet Hakan’ın programında İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu‘yu geçmişte FETÖ ile ilişkilendirdi; ki, Ahmet Hakan’ı ve CNN Türk’ün amacını biliyoruz! Sonra Özdağ, bunun üzerinden disiplin yolunu görünce gemileri tamamen yaktı ve bu kez İyi Parti’yi, CHP, HDP ile birlikte yeni bir Anayasa çalışması yaptığını iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bunu reddetti…

Ümit Özdağ, biraz önce ifade ettiğim gibi saygı duyduğum çok önemli bir akademisyen. Ancak bu açıklamaları Ahmet Hakan’ın programında değil de parti içinde araştırılmasını istese hiçbir sorun olmayacaktı.

O zaman neden bunu yaptı?

Burada iki sonuç ortaya çıkıyor: Ümit Özdağ, ya (kamuoyunun görüşü bu yönde) Cumhur İttifakı için çalışıyor yahut da kişisel sıkıntılarını parti üzerinden gerçekleştirmek istiyor.


Özdağ Hoca öyle görünüyor ki, baltayı taşa vurdu sanki!..

Son anket sonuçları: Konsensus Araştırma seçim anketi


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…