Astroloji: Satürn Kova burcunda burç yorumları

Astroloji: Satürn Kova burcunda (17 Aralık 2020 – 7 Mart 2023) burç yorumları… Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burcunu neler bekliyor?

Astroloji: Satürn Kova burcunda burç yorumları

Astroloji: Satürn Kova burcunda burç yorumları (aşağıda)

2018 yılında Satürn’ün Oğlak burcuna geçişi, 2020 yılında da Jüpiter ve Plüton’la kavuşarak dünyayı deyim yerindeyse dört bir yana sallayan bu karmanın öğretmeni, artık insanlığa bambaşka deneyimler kazandırmak üzere Kova yolculuğunu başlatıyor. Satürn, Oğlak ve Kova burçlarının yönetici gezegeni olduğundan aynı ihtişamlı turunu Kova yolculuğunda da gerçekleştirecek ancak farklı konularla ortaya çıkartacaktır. Artık Oğlak burcundaki sınavları vermiş olmalıyız ki, Kova burcunda yeni düzenler oluşmaya başlasın.


Ne oldum değil ne olacağım…

Satürn gökyüzünün karma gezegenidir. Hayatımızdaki dersleri, öyle hafiften değil en ağırından alacağımız dersleri, ödevlerimizi, yapmamız gerekenleri, sorumluluklarımızı bizlere gösterir. Sınırları çok belirgin çizer. Sıkar, kısıtlar, engeller. İmtihanları ağırdır, ama vazifesini yerine getirenlere güzel ve kalıcı armağanlar verir. 28.5, 29 yıllık döngüleri vardır.

Bu yıllar arasında doğanlar dikkat!

1962- 1964, 1991- 1994 arasında Satürn Kova burcu transiti yaşandığından bu yıllarda doğanlar için (Satürn kavuşumu yaşayacaklar) hayatlarında değişim ve zorluklarla karşılaşabilecekleri bir dönem olacağını söyleyebiliriz. “Eyvah eyvah” demeyin! bu illa ki korkutucu değildir. Gelişim imkanları, yenilikleri, değişimleri ortaya çıkartarak bir anlamda büyümeyi ve gelişmeyi anlatacaktır.

Kova burcu devrim yapmak derken, ‘Devrim’ eskiyi ortadan kaldırıp yerine işe yarar olanı getirmek değil midir? Özgürlüğe doğru gidiş ve fark ediş… O fark ediş bırakamadığın prangalarından sıyrılmaya itecektir. En basiti alışkanlıkları değiştirecektir. Önce yüzleşeceğiz sonra sorgulayacağız. İçten içe kişi ve olayların ne kadar değişmesi gerektiğini bilsek de değişime ayak uyduramıyor, bırakamıyoruz. Satürn Kova transiti direnç gösterdiğin her konu hakkında büyük zorlayıcı etkiler ortaya çıkartacağından zaman kendi yolunu bulma zamanı olacaktır.

Kova çağı bizden farklı olmamızı bekliyor. Artık kimse size ne yapmanız gerektiğini söyleyemeyecek. Bilgi, entelektüel zekâ, araştırma, okuma, yazma, gerçek bilgi öyle kıymetli olacak ki az değil 20 yıllık bir dönemden bahsediyoruz.

Kova burcu gelecektir. Hedeflerdir. Gelecekteki vizyonumuzdur. 

Kalıpları kırar ve isyan barındırdığı için kurulu tüm düzenleri yıkar. Bu siyasi bir değişimin ayak sesleri olarak ortaya çıkarken, kişisel hayatta düzen içerisinde giden bir evliliğin bitişiyle de gündeme gelebilir. Buluşlar, icatlar, ulaşım konuları, tıptaki gelişmeler, toplumları, büyük kitleleri etkileyecek olaylar yaşanacaktır. Bazı devletlerin yıkılması, yerine yenilerinin kurulması, bağımsızlık mücadelesi için savaşanların devri olarak karşımıza çıkacaktır. Aklınıza gelebilecek her alanda özgürlük savaşı diyebiliriz.

Yaratıcı konular, marjinal artistik yetenekler, elektronik gelişmeler, internet, sosyal medya konularında değişimle birlikte teknolojide ilerlemeler meydana gelecektir. İnternette değişim derken (Twitter, youtube, instagram gibi) erişimlerin sınırlaması meydana gelebilir. Kova burcu neyi temsil ediyorsa Satürn bu konularda yeniden yapılanma getirecektir.

Gruplar, kalabalıklar, toplumsal organizasyonlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, politik oluşumlar yenilenecektir. Özellikle 21 Aralık’taki Satürn-Jüpiter kavuşumu dünyada 20 yıla damga vuracak yeni bir düzen değişimi için düğmeye basmaya hazır.

Değişime adapte olabilmek burada altı çizilmesi gereken konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü Kova burcu sabit burçtur. Ne kadar marjinal olsa da elindekileri değiştirmek istemeyebilir. Sahip olduklarına sıkı sıkıya bağlı kalmakta isteyen Kova, Aslan, Boğa, Akrep burçlarında Güneş, Yükselen, Ay ve kişisel gezegenleri olanlar daha fazla etki alacaklardır bu kesin.

Geçtiğimiz 2,5 yıl Oğlak burcunun toplum baskısı, ebeveyn baskısı artık rafa kalkarak daha modern ve kabuklarını kıran bir şekilde ortaya çıkıyor. Bireysel hayatta ikili ilişkiler, dostluklar, arkadaşlıklar, çevremiz, sosyal hayatımızı çok sorgulayacağız ve unu eler gibi eleyeceğiz. “Hedeflerimizi gerçekleştirebiliyor muyuz?” bunu irdeleyeceğiz. Toplumların hak hukuk arayışları, ekonomik sistemin değişimi, kısıtlamalar, bizlere kaynaklarını iyi kullan diyecek.

Uzay, yeni gezegende yaşam, kripto paralar, Kova burcuyla temsil edilen Astroloji altın çağına başlayacaktır. Ve pek tabii ki mavi gezegenimiz Dünya da kendini dönüştürürken etkili doğa olayları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır.

1962- 1964, 1991-1994 yıllarında dünyada ve ülkemizde yaşanan olayları kısaca sizlere hatırlatmak istedim. Geçmiş geleceğin bir açıdan da olsa aynasıdır ve benzer olayları ortaya çıkartabilir. (Astrolog Seyran Ataklı)

Değişimlere ayak uydurulmalı

Kova burcundaki Satürn kişiye geçerliliğini yitirmiş eskide kalmış her şeyi reddetme, yeniliğe yol açacak teorileri yapılandırma sorumluluğunu yükler. Satürn’ün yöneticisi olduğu Kova burcunda bulunması bilim ve teknoloji alanında yeni fikirler, buluşlar, insanlığı ileri götürecek, zamanın ötesindeki düşünceler için uygun bir süreç olacaktır. Satürn Kova sürecinde özgürlük ve bireylik hakları konusunda hassas davranışlar sergilenebilir.

Satürn Kova burcu transiti değişmemek için direnç gösterilen her konuda zorlayıcı etkilere sebebiyet vereceğinden dolayı bu süreçte çağın getirdiklerine karşı direnmemeli ve değişimlere ayak uydurulmalıdır. Kova çağı bilgi çağıdır. Bilgi, araştırma, okuma, yazma, entelektüel zeka ve gerçek bilgiye ulaşmak bu dönemde değerli olacaktır. 20 yıllık bir dönem Satürn’ün Kova burcuna geçmesi ile başlamış bulunuyor.

Bu süreçte bazı devletlerin yıkılması, yerine yenilerinin kurulması, bağımsızlık mücadelesi bu süreçte ön planda olacaktır. Kova burcunun etkileri olan elektronik gelişmelerle birlikte teknolojide ilerleme ve değişimler söz konusu olacaktır. Sosyal medya ve internet alanında kişilerin özgürlük ve bireylik hakları korunması adına erişimler sınırlanabilir. Bununla ilgili yeni kararlar alınabilir. Gruplar, toplumsal alanlarda, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, toplumsal organizasyonlar ile ilgili yenilenmeler görülecektir.

Eski olan ne varsa hayatımızdan çıkacak

24 Mart 2023 tarihinde Plüton Kova burcuna geçecek ve teknolojik gelişmeler hız kesmeden devam edecek. Kalıplaşmış ve süregelen değişmesi gereken eski ne varsa hayatımızdan bunlar çıkacak, yerini bilgi ve teknolojiye bırakacaktır. Hem toplumsal hem de bireysel olarak tüm dünya da bu değişim ve dönüşümler görülecektir. Bireysel etkileri kişisel doğum haritasında Kova burcunun bulunduğu ev ve yapmış olduğu kombinasyonlarla hayatlarımızda değişim ve dönüşüme sebebiyet verecektir.

Satürn ile Jüpiter kavuşumu: 21 Aralık 2020 – Yeni döngünün başlangıcı…

Aralık ayının belki de en önemli günü 21 Aralık tarihi olacak. Zira birçok astrolog bu tarih itibariyle yepyeni bir dönemin başlayacağını söylüyor. Jüpiter ve Satürn gökyüzünde 20 yılda bir kavuşuyorlar ve her kavuşumlarında yeni bir 20 yıllık döngü oluşturuyorlar. 21 Aralık 2020 itibariyle iki gezegen Kova Burcu’nda kavuşacak. Geçmiş tarihlerde her 20 yılda bir neler yaşandığına bakmak gerekiyor.

Artık yenilenme dönemi geliyor. İçimiz ve dışımız artık görünür hale gelecek. Her şey şeffaflaşacak. Devlet, kurumlar ve büyük firmalar artık para alışverişlerini daha şeffaf şekilde yapacaklar. Şirketlerin gizli anlaşmaları artık sonlanacak. Arka planda neler döndüğünü sürekli olarak gözlemleyeceğiz. Ya da buna mecbur kalacağız. Sırlar deşifre edilecek ve hizmetler topluma dönük yapılmak zorunda kalacak. Değişimlere ayak uydurmak zorunda olacağız.

Bu süreç global olarak hepimizi etkileyecek!

İçte birey olarak kendimizi de şeffaflaştırmamız gerektiğini özetleyen bu süreçte içimizin dışımızla ne kadar bir olduğunu artık düşünmek zorunda kalacağız. Sanal kimliklere ve belirli kalıpların arkasına saklanma devrinin biteceğini, özel kahramanlar üretmek yerine asıl kahramanlığın halkta olduğunu düşünmemiz gereken zamanlara hazırlanıyoruz.

Hissettiklerinizi, yaşam özgürlüklerinizi, neyi yaşamak istediğinizi keşfetmeniz gerekiyor. Eğer bir başkası için ya da aman tadımız kaçmasın diyerek idare ettikleriniz için zaman tükettiyseniz bu dönemin sonlanacağını kendinize hatırlatın. Kaçtığımız, uzaklaştığımız her türlü etmen bizi kaçtığımız yerde de hızlıca bulur. Onlarla korkusuzca yüzleşmek ve değişim için adımlar atma cesaretini hissetmek ise bizlerin elinde. (Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı)

“Ben” değil, “Biz” diyen kazanacaktır.

Kolektifin gücün çok daha net hissedilip, empatinin ön planda olacağı, kalkışılan ufacık bir işin bile toplumdaki yansımasının çok güçlü görülebileceği bir dönem başlıyor. “Ben” değil, “Biz” diyen kazanacaktır. Eski sistemler artık desteklenmiyor. Teknolojinin gücünü kullanarak yeni yollar/fikirler/sistemler kuranlar gezegenler tarafından destekleniyor. Bunu bilerek hareket etmekte fayda olacaktır.

21 Aralık 2020 tarihinden sonra “kapitalizm” denen sistemin tek patron/tek güç/tek kaynaktan ziyade toplumun her kesiminin rahatça faydalanabileceği, çok çeşitli kaynakların oluşacağı yeni bir kavrama nasıl evrilmeye başlayacağına şahit olacağız.

Astroloji: Satürn Kova burcunda burç yorumları

koç burcu

Koç burç yorumları

Koç burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, siz Koç burçlarını sosyal çevre arkadaşlıklar, umutlar alanında hissedilecek. Gerçek dostlarının kim olduğunu tanıyacağın 2,5 yıllık bu süre zarfında; hayata toz pembe bakmak biraz zor olabilir. Hedeflerini gerçekleştirmek için, daha çok çalışmak, akılcı olmak şarttır. Ya da bir durumun içinde senin için var olan umudu görmek zorlaşabilir.

Arkadaşlıklar sınava tabii tutulacaktır. Gruplar içinde kısıtlanmış olduğunu düşünebilir, kendini zaman zaman yalnız hissedebilirsin. Öte yandan senden yaşça büyük kişilerden de desteklenmen olasıdır… Ortaklarınla, eşinle sağlam adımlar atmak isteyebilirsin, ancak atılacak adımlar, hayata geçirilecek olan projelerin; ne olursa olsun senin özgürlüğünü kısıtlamasına tahammül etmek güç olacaktır.

Ciddi bir beraberlik içindeysen bu dönemde evliliği düşünebilirsin. Finansal konularda risk almak, yasak aşk ilişkilerine girmek akılcı olmayacaktır. Kredilerde yeni düzenlemelere gidebilir, borçları kapatmakla ilgili yeni tedbirler alabilir, birikimlerin için yeni yöntemleri deneyebilirsin.

Dostluk ilişkilerinizde gerçekleri görmeye başlayacaksınız. Yaşayacaklarınız, beklemediğiniz davranışlar kim dost kim düşman size gösterecektir. Buraya kadarmış diyerek pes etmek yerine zorlukların üstüne gitmelisiniz. Böylelikle en sonunda kazanan siz olacaksınız ve hedefinize ulaşacaksınız.

boğa burcu

Boğa burç yorumları

Boğa burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, kariyer evinizde hissediliyor olacak. Burası aynı zamanda medeni durum, toplum karşısındaki imajınızı da anlatan alandır. Kariyerinde güçlenebilir, yeni bir sorumluluk alabilir ya da çalıştığın yerde olası bir değişiklikten doğrudan etkilenebilirsin.

Bu etki, işten çıkartılma şeklinde hissedilebileceği gibi, kontrolün altındaki konularda artış olarak da tecrübe edilebilir. Her şekilde ilişkilerini; hayatında meydana gelen bu kariyer ve sorumluluklar ekseninde yeniden şekillendiriyor olacaksındır. Yaratıcı bir fikri, özgün bir yaklaşımla somutlaştırma şansı yakalayabilirsin.

Kazanımlarını sağlamlaştırman; kendine olan güvenini arttırman için Satürn transiti seni güçlendiriyor olacaktır. Satılması gereken bir mal, devredilmesi gereken bir hak, tamamlanması gereken krizli bir süreç gene bu 2,5 senin içinde çözüme kavuşuyor olabilir.

Bu süreçte bir flört, evlilik olarak sonuçlanabilir.  Sağlığınla ilgili olarak da dikkat edilmesi gereken durumlar kendilerini hatırlatabilir ve senden bizzat kendi iyiliğin için dikkatli olmana destek olabilir.

Kariyer hayatınızda köklü değişimlere gidebilirsiniz. Ama bu değişime giderken her şey kolay olmayacaktır. Önce zorlanacak ve bu zorluklara direnirseniz çok güzel yerlere geleceksiniz.

ikizler burcu

İkizler burç yorumları

İkizler burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizleri yurt dışı, yabancılar, farklı kültürler, inançlar, akademik çalışmalar, uzmanlıklar, hukuksal süreçler alanında etkileyecek. Finansal bir meseleyi iyileştirmek için yatırım imkanlarını araştırabilir, zorlu bir ilişkiyi/anlaşmayı feshetmek için gereken yasal süreci başlatabilirsin.

Bir kayıp, ruhsal bir aydınlanma, psikolojik olarak derin ve zorlu bir süreçten çıkmakta olabilirsin ve bu önümüzdeki 2,5 yılda yeni inanış ve yaşam biçimleri şekillendirmeye başlayabilirsin. Yani bir yeniden doğum gibi düşünebilirsin bu zamanı.

Yurt dışı bağlantılı işlerde zorlanma ve basın/pazarlama gibi mecralarda engellerle karşılaşılabilir. Akademik bir çalışmaya başlamak mümkündür. Ancak hocalarla iletişimi yapıcı bir biçimde sürdürmek yorucu olabilir.

Kariyerinle ilgili gerçekten bulunduğun makamdan daha iyisini ve fazlasını hak ettiğini ispatlamak için ekstra mesailer ile beklenen terfiiyi de gene bu dönem alman mümkündür.

Bu süreç, güçlü bir irade ve mental kuvvet isteyecek olup; stresse bağlı konular sağlıkta ve rutinlerde dalgalanma yaratabilir. Önemli bir teklif, güçlü bir kontak aracılığı ile araştırmacı tarafını besleyecek yepyeni bir projeye de gene bu dönem start verebilirsin.

Hayat sizi planlamadığınız şekilde yeni yollara sokabilir. İlk başta istemesiniz bile bir şehir veya ülke değişikliği bu süreçte yaşayabilirsiniz. Akademik kariyerinizde yorulacağınız, sık sık zorluklar çekeceğiniz fakat yılmadığınızda güzel başarılar elde edeceğiniz uzun bir süreçte olacaksınız.

yengeç burcu

Yengeç burç yorumları

Yengeç burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, siz Yengeç burçlarını finans, krizler, vergiler, borçlar, başkaları ile ortak kazanımların alanında etkileyecek. Maddi olarak hem zorlanacağınız hem de direndiğiniz sürece paranıza para katacağınız bir dönemde olacaksınız.

Ortak bir hesabı paylaşıyor olabilir, eşinin ya da ortağının finansal durumundan doğrudan etkileniyor olabilirsin. Başkalarının sorumluluğu için bir takım borçlar altına girmiş olabilirsin. İşte bu süreçte; kazanımlarını doğru yönetmek, kaynak yaratmak için ekstra çaba harcaman gerekebilir.

Hayatına ciddi bir beraberlik ihtimali gelebilir, ancak bu kişi yaşça büyük olabilir ya da bazı psikolojik travmaların ortaya çıkmasına yol açabilir.

Beklenmedik bir hamilelik örneğin kafaların karışmasına yol açabilir ve ilişkinin sağlamlığını sınayabilir, bir anlamda tamam mı devam mı sorusunu sorabilirsiniz partnerinize. Beraberliklerde sınırları zorlamak, tabuları yıkmak da olasıdır.

Her türlü yasal bağ bulunan ilişki ciddi bir saygı ve sevgi sınavına tabii tutulacaktır. Hayata çok daha katı, aşka ve eğlenceye çok daha mesafeli bir duruş benimsenebilir. Korku, karamsarlık, evham gibi duygular yüzeye çıkabilir.

aslan burcu

Aslan burç yorumları

Aslan burç yorumları: Satürn’ün Kova Burcuna geçişi, sizleri eş, ortaklık, evlilik, yeni iş fırsatları, ciddi ilişkiler alanında etkiliyor olacak. İlişki ve evlilik hayatınızda gerçeklerin farkına varacağınız bir dönemde olacaksınız.


Uzun soluklu bir flört evliliğe gidebileceği gibi, var olan evliliklerde problemler, kısıtlanmalar ortaya çıkabilir. Mesele haline gelmiş konular kendine çözüm ararken; eşin çalışma şeklinde beklenmedik bir yer değişikliği ilişkiyi belli bir mesafeden sürdürülmesine neden olabilir.

Çocuk sahibi olmak ile ilgili evlilik içinde bir karar verilmesi de gene bu dönemde söz konusudur. Dostlar arkadaşlar ile bir araya gelinerek yeni bir iş yapısı kurabilir, yeni bir projenin hayata geçirilmesi için iletişim başlatabilirsiniz.

Bitmesi gereken, çıkmazdaki ilişkiniz için artık mantığınızı devreye sokup sonlandırabilirsiniz. Bazı bitişler olsa da ilişkisinde güçlenip ciddi adımlar atacak çiftlerde olacaktır. Ama her iki taraf da ilişkisi için emek vermezse Satürn dersini verecektir.

Yedinci ev aynı zamanda her türlü iletişimi ve açık düşmanlıkları anlatır. Bu 2,5 yıllık dönemde bir anlamda dostlukları pekiştirirken, düşmanınızı da tanıma imkanı buluyor olursunuz.

Kendinizi rekabet altında hissedebilir, sorumluluklarınızı layıkıyla yerine getirebilmek için; eğlenceden bir tık feragat etmeniz gerekebilir. Sağlıkla ilgili geçtiğimiz dönemde hissedilen uyarıları dikkate almak da şarttır.

başak burcu

Başak burcu yorumları

Başak burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizleri sağlık, rutinler, gündelik işler, yanındaki çalışan yardımcılar, dirsek temasın olan çalışma arkadaşların, evcil hayvanlar gibi alanlarda etkiliyor olacak. Çalışma hayatınızda güçleneceğiniz belki de yönetici olacağınız bir süreçte olacaksınız.

Satürn sizleri çok yorarak ve zorlayarak bu başarıları verecektir. Bu süreçte iletişim kurmakta güçlük yaşayabilir, komşularla akrabalarla kardeşlerle daha fazla uğraşmak gerekebilir. Sağlığınla ilgili dikkat edilmesi gereken ne varsa bu dönem içinde fark ediliyor olacak ve tedbir alınması şart olacak diyebiliriz.

Yaşantınızda size yardım eden kişiler, çalışma arkadaşlarınızla ilgili bu süreçte sorunlar yaşanması da olasıdır. İşinizde aksaklıklar, artan tempoya ayak uydurma zorunluluğu sizi epey yorabilir.

Yatağa yattığınız zaman; günü bitirmiş olduğunuz için her gece için içten bir oh sizi bekliyor olacak. Bu aynı zamanda hayatı daha efektif yaşamanız için gerekli kaslarınızı yapılandırmak gibi de düşünülebilir.

Kariyerde beklenen başarı için, kazanımlarınızı sağlamlaştırmak için uzmanlık sahanızı genişleteceğiniz, belki hiç düşünmediğiniz başlıklar hakkında fikir sahibi olacağınız 2,5 senelik bir süreç. Yurt dışı bağlantılı işler ve yasal dayanağı olan konular sizden daha fazla özen bekliyor olacak.

terazi burcu

Terazi burç yorumları

Terazi burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi; sizleri aşk, ilişkiler, hobiler, spor, çocuklar ve evinizde etkiliyor olacak. Bu 2,5 yıllık süreçte aşk hayatınızda köklü ve kalıcı bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Ancak bu çok da kolay olmayacak, zira geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamaya devam ederseniz Satürn yeni ilişkinizdeki enerjiye engel olacaktır.

Bir aşk ilişkisinde aslında evleneceğin kişiyi arıyor olabilirsin, sosyalleşirken gerçekten sana iyi gelen kişilerle dostluğunu sürdürmeyi tercih edebilir bir nevi bilinçli sosyal izolasyona gidebilirsin.

Bir hobiye kendini gerçekten adayarak bu sahada uzmanlaşabilir ve bu konudan kendine bir meslek şansı yaratabilirsin. Riskli olan her türlü konudan sakınmak isteyeceğin bir süreç başlıyor olacak.

Çocuğunuzla ilgili de birtakım gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gerek sağlığı gerekse eğitim, iş hayatında onun zorlandığını görebilirsiniz. Onun pes etmemesi için destek olmanız gerekebilir.

Bu dönemde çocuk sahibi olmaya karar verebilirsin ya da geçmiş dönemde çocuklar ile ilgili yaşadıkların kendisini hatırlatabilir. Kapandığını sandığın derin bir yaranın yeniden sızılarını duyabilir ve psikolojik destek almaya karar verebilirsin. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız bazı medikal problemler ortaya çıkabilir. Ama Satürn sizi yorduktan sonra müjdeli haberi de getirecektir.

Hayatına kesin olarak bir disiplin şeklinde sporu sokabilir, bunu hayat biçimin haline getirebilirsin. Sağlık için kendini kısıtlayacağın bir yaşam biçimine kendini adapte etmen olasıdır. Beklenmedik kayıplar senden; mutluluğu yeniden tanımlamanı isteyebilir.

akrep burcu burç yorumları

Akrep burcu yorumları

Akrep burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi; sizleri kök, yuva, aile, ev alanlarında etkiliyor olacak. Bu alan en başta, ruhumuzun yaşadığı bedeni, kendi mabedimizi anlatan evdir. Burası tüm mirasımızın kaynağı, bilgeliğimizin köklendiği gömü alanımızdır.

Burada yer alan Satürn öncelikle yaşadığın yerde, kendi bedeninde kendine sevgi göstermeni bekliyor olacak. Kendine karşı alman gereken sorumlulukları başta sana hatırlatacak.

İlişkilerinde nasıl bir tutum görmek istiyorsan aslında önce kendinle olan ilişkini senden iyileştirmeni bekleyecek. Bu anlamda biraz daha içe dönük, dingin bir yaşam biçimi benimseyebilir, uzun düşüncelere dalabilirsin.

Yeni bir ev sahibi olmaya karar verilebilir, aile büyükleri ile ilgilenmek gerekebilir. Krizli konular, unutulmuş meseleler gün yüzüne çıkabilir. Yeni bir yuva kurmak, evlenmek de gene bu süreçte mümkündür.

Sağlam olduğunu düşündüğünüz temellerde tehdit hissedebilir, ilişkilerinizde kendinizi mücadele ederken bulabilir, aile kavramını irdeleyebilirsiniz. Ailenizde zorlu süreçler geçirebilirsiniz. Unutmayın Satürn bunu yaparken sizleri aslında güçlendirmek istiyor olacak.

Bazı gerçekleri kabullenmek zor gelse de zorlukları aştıkça güzel günler de gelecektir. Ailenizle sıkı sıkıya bağlı yola devam edeceksinizdir. Hatta garantici olduğunuzda yeni gayrimenkuller elde edebilirsiniz. Bu 2,5 yıllık süreçte yeni bir ev sahibi olabilirsiniz.

yay burcu burç yorumları

Yay burç yorumları

Yay burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizleri eğitimler, iletişim, kısa yolculuklar, kardeşler, yazılı sözlü haberleşme, öğrenimler ve komşuluklar alanlarında etkiliyor olacak. Karşınızdaki zorluklar sizi yıldırmaya çalışsa da Satürn direndiğinizde sizi zirveye çıkartacaktır.

Bu süreçte yeni bir eğitime başlayabilir, hobi olarak düşündüğün bir konuda eğitim alabilirsin. Yakın çevre ilişkilerinde kendini kısıtlanmış hissetmen olasıdır. Belki yaşadığın yer, ya da gündelik tempon sağlığın için artık konforsuz bir hale gelmeye başlamıştır ve uzun zamandır düşündüğün yer değişikliğini yapma kararı verebilirsin.

Kardeşlerinden bu dönemde aradığın desteği bulmak güçleşebilir. Kardeşin hayatında bir zorluk ya da senin hayatına dahil olabilir ve sen yeni bir rutin oturtmak durumunda kalabilirsin.

Ortakların, eşin yakınları ile ilgili zorlanmalar da bu dönem hissedilebilir. İletişimde kısıtlanma, yanlış ifadeler; sosyal çevreler içinde problemlere yol açabilir ve yeni çevreler içine girilebilir.

Beklenmedik krizlere karşı gösterilecek sert tutum çalışma hayatında da değişimlere, iş hayatında bitiş ve yeni başlangıçlara yol açabilir. Kardeşleriniz, akrabalarınız ile ilgili gerginlikler gündemde olabilir. Bazı kişilerle ipler kopma noktasına gelebilir. Çocuk bekleyen çiftler bu dönemde arzu ettikleri sonucu alabilirler.

oğlak burcu burç yorumları

Oğlak burcu yorumları

Oğlak burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizleri para, özgüven, özdeğer, kazanımlar ve bedensel sağlık alanında etkiliyor olacak. Finansal olarak güçlenmeye başlıyor olsanız da Satürn bunu yaparken size dersler vermeye de çalışacaktır.

Para kazanmanız için emek vermeniz gerekecektir. Zaman zaman aksilikler olsa da kolaya kaçmak yerine mücadele ettiğinizde gelirinizde artışlar olacaktır.

Aslında bu süreç; paradan çok kendi değerini yeniden tanımlaman için daha güçlü bir sen inşa etmeni, özgün ve yaratıcı iç sesini daha yüksek bir sesle konuşturmanı bekliyor olacak senden.

Ciddi ilişkiler içinde partnerden kaynaklanan krizli dönemler yaşanabilir, partnerle ilgili meseleler, sosyal çevrende dalgalanmalara yol açabilir. Arkadaşlarının bir kısmıyla ciddi bir yol ayrımına gelebilirsin.

Kendi değerini beraber olduğun kişilerle ölçüyor olabilirsin. Ya da özgüvenini, finansal kazanımlarına göre tayin etmişsen; kazancının sınırlandığı her an değersizlik duygusunda da artış yaşayabilirsin.

Nefes yolları, alerjiler ile ilgili problemler de gerekli tedbiri almanı bekliyor. Kariyerindeki başarın ve sorumluluk alma kapasiten bireysel ifadesini arıyor olacak. Hukuksal bir süreç içindeysen bu dilimde fazla saldırgan ve savunmacı olabilirsin. Tutumunda merhametli ve adaletli olursan ancak; aradığın hakkı bulabilirsin.

kova burcu burç yorumları

Kova burç yorumları

Kova burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizlerin ‘BEN’ evine geçiyor. Kendini tanımladığın, kendini ortaya koyduğun; bu benim dediğin her başlık senden gereken özeni gösterip göstermediğini bir kontrol etmeni bekleyecek.

Bu süreçte çalıştığın yerden ayrılabilir, bir ilişkiyi sonlandırabilir, yeni bir işe girebilir, ciddi bir beraberlik için partnerine kalpten bir söz verebilirsin. Umutların hayallerin gelecekten beklentilerin ile ilgili gerçekten kararlı ve sağlam adımlar atman gerekecektir.

Bu süreç uzun süreceğinden öyle anlar gelecek ki her şeyi bırakmak isteyebilirsiniz. Tam o nokta sizlerin hayatınızın değişeceği an olacaktır. Sakın hiçbir şeyden vazgeçmeyin. Satürn size büyük bir ödülle geri dönecektir.

Kendini tam anlamıyla kısıtlanmış ancak bir o kadar motive hissedebilirsin çünkü tek kişilik bir ordu gibi hayata dört elle sarılman gerekecek. Sabırsızlık duyman olasıdır ancak hayat aynı hızla akmayabilir. Bu da aslında zamanın anlamı üzerine kafa yormanı sağlayacak.

Gerçek engellerin, hayattaki esas meselelerin ne olduğunun ayırdına varacaksın. Belki yer değiştirecek yeni bir yaşam düzenine geçeceksin. Sağlıkla ilgili daha da bilinçlenecek, hem fiziksel hem ruhsal neyi göz arda ediyorsan aslında onların yüzüne daha yakından bakma imkanı bulacaksın.

Satürn burcunuzda uzun süre seyahat ederken sizleri güçlendirmeye hayatınızda farklı bir noktaya getirmeye başlayacaktır. Ama bu kolay olmayacaktır. Bazen dipte olduğunuzu düşünürken yılmamanız, her şeyin üstüne ısrarla gitmeniz size güzellikleri getirecektir.

balık burcu burç yorumları

Balık burcu yorumları

Balık burç yorumları: Satürn’ün Kova burcuna geçişi, sizleri yalnızlık, yurt dışı, yaşlılar, beklenmedik durumlar, fedakarlıklar, yaratıcılık, inançlar, spiritüellik konularında etkiliyor olacak. Satürn size bilinçaltınızda yatan, ancak ne yattığını da göremediğiniz her türlü tozlu çekmeceyi gösterecek. Bu dönemde daha az sosyalleşmek isteyebilir, yalnızlığı tercih edebilirsiniz.

Sağlığınızla ilgili ciddi bir süreçten geçebilirsiniz. Kendinize dikkat etmenizde fayda var. Satürn hem psikolojik hem fiziksel olarak sizleri zorlayabilir. Ama hayatta her şeyin üstüne gidip mücadele ettikçe eskisinden de güçlü olacaksınızdır.

Bu sürecin en olumsuz ifadesi, ‘hiçbir şey daha iyi olmuyor, üstelik artık umut etmekten de yoruldum’ şeklinde tezahür eder ki; bu ruh haline düşülmekten kesinlikle kaçınılması gerekir. Bu dilimde kapandığımız inzivalarda aslında yaratıcı süreçlere müsaade etmek, ilhama kanal olmak, dua meditasyonda kalmak rahatlatıcı olacaktır.

Öte yandan dünyevi meseleler; para, ortaklar, eş, cinsellik, mal, mülk gibi konular ciddi stres kaynağı olabilir. Aile büyüklerinin sağlığı, kendi sağlığınız özen ister, belki kaygı yaratır. Canlılığınızı korumak şarttır.


Çalışmakta olduğunuz iş yerinde değişim, bitiş, kapanış yeni bir çalışma şekli ortaya çıkabilir. Kesinlikle anlaşılmıyor ve kimseye halinizi açamıyor gibi hissetme hali melankoli ve depresyona yol açabilir. Öte yandan psikolojik destek almak, her türlü tabudan özgürleşmek için şahanedir.

Astroloji: Yeni yıla girerken yeni başlangıçlara hazır mıyız?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.