Mansur Yavaş, batık projelerin maliyetini açıkladı!

Mansur Yavaş, batık projelerin korkunç maliyetini liste halinde açıkladı: Ankapark, kuruyan bitkiler, şehir kapıları, kol saati, robot ve hayvan heykelleri…

Mansur Yavaş, batık projelerin maliyetini açıkladı!

Mansur Yavaş, batık projelerin maliyetini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenlediği basın toplantısında batık olarak nitelendirdiği projelerle, heykel ve kent mobilyaları için harcanan paraları açıkladı.


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grubu’nu eleştirilerini cevaplayan Mansur Yavaş şunları söyledi:

Bini aşkın ihale yaptık

İki yıla yakın bir süre oldu. Tamamen iyi niyetle samimi olarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz elbette eksiğimiz hatamız da vardır hatasız insan olmaz. Biz seçimlerimizden itibaren Ankara’da yenilikler yaptık öncelikle şeffaflık demiştik böyle bir söz vermiştik bini aşkın ihalemizi şeffaf bir şekilde YouTube kanalımızda var, isteyen izleyebilir.

Ölü yatırımımız yok

Yaptığımız tüm harcamalar kuruşuna kadar oradan isteyen herkes tarafından izlenebiliyor karar alırken sivil toplum kuruluşları meslek odaları herkesle birlikte karar almaya çalışıyoruz ve bu süre içerisinde yaklaşık iki yıl oldu bizim bir tane ölü denilecek yatırımımız yok.

10 değil, 14 milyar harcadık

Öncelikle insan sağlığı ve insan hayatının yaptığımız çalışmaların birçoğu Ankara halkının sıkıntı çektiği konuları bir an evvel ortadan kaldırmak çalıştık. Yaptığımız harcamalar internette var demiştim ancak AKP Grup Başkanı 10 milyarı ne yaptınız diye sordu. İmalı şekilde soruyor ama harcadığımı para 14 milyar lira 109 milyon 88 bin lira.

Sanki bağış yapıyorlar

Yıllarca yaptıkları her işin afişle duyurdular, asfalt dökerken bile yanına afiş asıyorlardı. Sanki Ankara halkına bağış yapıyorlar. Bizim astığımız bir tek afiş var. O işi maliyetinin ne kadar olduğunu yazıyoruz. Dolayısıyla Ankara halkına hesap veriyoruz. Şov yapmıyoruz, reklam yapmıyoruz. Uyduruk açılışlar yapıp, şarkıcıları çağırıp para harcamıyoruz.

En büyük projemiz

Şimdi soruyorlar Mansur Yavaş ne yaptı diye, gözler bir Ankapark’ı arıyor. 750 milyon dolar… Biz de yok. Bizim en büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek.

Kent kapılarını arıyorlar her halde. Önce insan hayatı sonra kentin öncelikleri. Bir tek derdimiz var Ankara halkına hesap verip asfalt beton belediyeciliği yapmayarak bir tane Ankaralının yatağa aç girmemesini sağlamak. Ankara halkının sağlıklı ve mutlu yaşaması için çalışmaktan başka bir derdimiz yok.

Batık projelerin güncel değerleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş daha sonra batık olarak nitelendirdiği projeleri sıraladı:

Ankapark: 5.8 milyar lira

Kapılar: 95.3 milyon lira

Gökkuşağı projesi: 20 milyon lira


Samanyolu projesi: 19.5 milyon lira

Kedi heykelleri: 1 milyon lira

Robot heykeli: 326 bin lira

Metal robot heykel: 2.1 milyon lira

Hayvan heykelleri: 17.2 milyon lira

Futbolcu heykelleri: 679 bin lira

Işıklı palmiye: 398 bin lira

1996 adet heykel: 25.4 milyon lira

Kol saati heykeli: 1.5 milyon lira

Heykel, saat ve plastik kent mobilya ve kapılar: 1.3 milyar lira

Mansur Yavaş, “Ankara’nın önceliği bu mu olmalıydı? Savunduğunuz belediyecilik bu mu? Yapamadığınız dediğiniz bunlar mı? Asla yapmayacağız, görmeyeceksiniz? Ankara’da halkın parasını toprağa gömmeyeceğiz?” dedi.

3.2 milyar TL maliyeti olan ağaç ve çiçeklerin çoğu kuruyor


2010-2019 yılları arasındaki boylu ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek alımının güncel maliyetinin toplam 3 milyar 242 milyon lira olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, “Bunların bir çoğu dikim hatası ve iklim nedeniyle kuruyor. Sonra da diyorlar ki ağaçları kurutuyorlar. Keşke tutsa, biz sizden daha iyi bakarız. Çünkü o paralar Ankara halkının gırtlağından sökülen paralardır” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu ilk yolsuzluk dosyasını yargıya taşıdı: 23 kişiye suç duyurusu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.