Türkiye’de kışın gidilecek yerler listesi

Üç tarafı denizlerle çevrili ve yaz tatili beldeleri ile popüler bir ülke olan Türkiye’de, büyüleyici doğa güzellikleri ile kışın gidilecek yerler de epey fazla. Gündelik hayatın stresinden sıkılıp uzaklaşmak isteyenler ülkenin dört bir yanında kış güneşinin tadını çıkarabilecekleri seyahat rotaları arıyorlar.

türkiye kışın gidilecek yerler

Ülkemizde beklentilerinizi karşılayacak ve sevdiklerinizle keyif dolu vakit geçirmenize ortam hazırlayacak doğal güzellikler kışın gidilecek yerler listesinde yerini alıyor. Kış sporunu sevenler için karın tadını çıkarabilecekleri kayak merkezlerinin, sakinliği tercih edenler için ise herkesten uzak saklı alanların bulunduğu yerler unutulmaz bir kış tatili yapma fırsatı sunuyor.

Eğer siz de Türkiye’de kışın gidebileceğiniz yerler ile ilgilli bir arayış içindeyseniz listemizi inceleyerek yakınlarınızla birlikte kışa merhaba diyebileceğiniz lokasyonları öğrenebilirsiniz. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan güzelliği ile sizi etkisi altına alacak yerlere birlikte göz atalım.

Büyüleyici güzelliği ile kışın gidilecek yerler

Ülkemizde gittiğinizde her bir köşesine hayran kalacağınız, en güzel ağaçları, gölleri ve yapılarıyla size adeta bir görsel şölen yaşatacak pek çok adres var. İşte kış aylarında hayata kısa bir mola vereceğiniz, keyfi ve huzuru sizlerle buluşturan noktalar…

1. Kartepe, Kocaeli

kartepe kocaeli kışın gidilecek yerler listesi

Kış boyunca Türkiye’nin hemen her köşesinden ziyaretçi akınına uğrayan Kartepe, en popüler kayak merkezlerinden bir tanesidir. Kayak sporlarının yanı sıra dağcılık, doğa yürüyüşü ve safari turlarının da yapıldığı Kartepe’de en lezzetli alabalıkları tadabilirsiniz.

Diğer kayak merkezlerine nazaran çok daha sakin olması nedeniyle kalabalıktan hoşlanmayan biriyseniz beyazın en çok yakıştığı yerlerden biri olan Kartepe’yi, mutlaka kışın gidilecek yerler listenize eklemenizi öneririz.

2. Saklıkent, Antalya

saklıkent kayak merkezi otel

Antalya’nın yalnızca yaz tatillerinde gidilebilecek bir yer olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kış seyahatlerinin de çok sık yapıldığı yerlerden biri olan ve Antalya’ya yaklaşık 50 km uzaklıktaki Saklıkent, Torosların Beydağları üzerinde yer alır.

500 dağ evinin kayak tesislerini çevrelediği bir kayak kompleksi olan Saklıkent, ekvatora en yakın noktada bulunan kayak merkezlerinden biri olması sebebiyle aynı gün iki mevsimi bir arada yaşayan ilginç yerlerden biridir. Bu özelliği ile Saklıkent Kayak Merkezi’nin ülkemizdeki sıcaklığı en yüksek kayak merkezi olduğunu söyleyebiliriz.

Kış turizminin en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan ve kar kalınlığının zirvede 4 metreye ulaştığı Saklıkent Kayak Merkezi’nde özellikle 10 Aralık’tan 10 Nisan tarihine kadar keyif dolu kayak yapmanız mümkün.

3. Ayder Yaylası, Rize

ayder yaylası kışın gidilecek yerler

Doğanın en özel armağanlarından biri olan Ayder Yaylası, yaz aylarında olduğu gibi kış aylarında da tatil yapmak isteyen keyfine düşkün kişilerin uğrak yerleri arasında. Olağanüstü görünümü ile kış aylarında da ziyaretçilerine kucak açan Ayder Yaylası’nda kızağa binip doyasıya eğlenmenin yanı sıra tarihi ahşap evlerinde sessizliğin tadını çıkartabilirsiniz.

Türkiye’nin rakımı en yüksek bölgelerinden biri olan Ayder Yaylası’na gitmişken Çamlıhemşin’de nefis bir köy kahvaltısı yapabilir ya da tarihi Rize Kalesi’ni ziyaret ederek eşsiz manzarası eşliğinde kültürel bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

4. Kızılcahamam, Ankara

Çam Otel Kızılcahamam Ankara kışın gidilecek yerler

Bolu ve Çankırı illerinin arasında, Ankara’nın kuzeyinde bulunan Kızılcahamam, muhteşem kar manzarası ve termal kaplıcaları ile kışın gidilecek yerler arasında yer alıyor. Kışın en güzel dönemlerinde pek çok kişi tarafından tercih edilen bu şahane ilçede yer alan tesis ve oteller ise ziyaretçilerine adeta şifa dağıtıyor.

Her yönüyle mükemmel bir kış tatili yapmak isteyenler için çok çeşitli aktiviteleri bir arada sunan Kızılcahamam’a gittiğinizde, Soğuksu Milli Parkı’nda eşsiz bir seyir keyfine ortak olabilir, doğa yürüyüşlerinde tertemiz havanın tadını çıkarabilir ya da Kızılcahamam’ın sevilen termal oteli Çam Otel’de şifalı termal su tedavisi ile kendinizi yenileyebilirsiniz.

5. Kapadokya, Nevşehir

kapadokya otelleri

Anadolu’nun Toros Dağları bölgesinde bulunan ve Nevşehir iline bağlı Kapadokya, yaz kış farketmeksizin gündoğumunda gökyüzünü süsleyen balonlarıyla ünlü. Dünyaca ünlü peri bacalarını görmek, gökyüzünde süzülen balon turlarına katılmak, yeraltı şehirlerine gitmek ve fotoğraf makinenizle anı ölümsüzleştirmek kış aylarında Kapadokya’ya gittiğinizde yapabileceğiniz aktivitelerin yalnızca birkaçı.

Büyüleyici doğa manzarası ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu şirin yere eğer günü birlik gidiyorsanız UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göreme Müzesini ziyaret edebilir, birkaç gün kalmak üzere gidiyorsanız da meşhur mağara otellerinde kalarak manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

6. Abant Gölü, Bolu

abant gölü otelleri

Fotoğraf çekmeyi sevenler için kış aylarında karlar altındaki görünümü ile eşsiz bir güzellik sunan Abant Gölü, Bolu’nun güneybatısında yer alıyor. Büyüleyici manzarasıyla ziyaret edenleri kendine bırakan göl, etrafını çevreleyen birçok ağaç çeşidine ve yaban güvercini, yaban ördeği, karaca, tavşan, keklik gibi pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor.

Stresten ve gürültüden uzakta dinlenebileceğiniz bir yer arıyorsanız sakinliğiyle Abant Gölü’ne hayran kalmanız muhtemel. Kışın yerlerin karlarla kaplandığı adeta bir masal diyarı gibi görünen Abant Gölü’ne giderken ise sizi bol manzaralı keyif dolu bir yolculuk bekliyor.

7. Safranbolu, Karabük

Safranbolu, Karabük kışın gidilecek yerler

Kışın gidilecek yerler arasında bulunan ve tarihi Osmanlı evleriyle ünlü olan Safranbolu, tarihe kısa bir yolculuk yapmak isteyenlerin büyüleneceği lokasyonlardan biri. Kültürel anlamda çok zengin bir yer olan Safranbolu’da pek çok müze bulunuyor. Binlerce yıllık tarihi yapılara ev sahipliği yapan Safranbolu’yu tam anlamıyla yaşamak isterseniz otantik ve tarihi konaklarında konaklayabilir,

UNESCO Kültür Mirasları arasında yer alan Safranbolu, hafta sonunu dolu dolu geçirmek isteyenler için mükemmel bir alternatif olacak.

8. Kaz Dağları, Çanakkale

çanakkale kaz dağları

Tertemiz havasıyla kendinizi huzurun kollarına bıraktığınızı tam içinizde hissettirecek Kazdağları, Balıkesir ve Çanakkale’nin ortasında bulunuyor. Türkiye’nin eşsiz doğa güzelliklerinden biri olarak anılan Kazdağları, her mevsim ziyaret edilebilir olsa bile kış aylarında bir başka.

Rotanızı Kaz Dağları’na çevirdiğinizde görüp hayran kalacağınız bir çok yer bulunuyor. Şu anda koruma altında olan ve Kaz Dağları’nın bir bölümünü oluşturan Kaz Dağları Milli Parkı başta olmak üzere, üzerine düşen kar taneleriyle unutulmaz bir güzelliğe kavuşan Hasanboğuldu ve Sütuven Şelaleleri, Dedetepe olarak da bilinen Zeus Altarı ve temiz havasıyla kendinize geleceğiniz Darıdere Tabiat Parkı ise bunlardan yalnızca birkaçı.

9. Maşukiye, Kartepe

maşukiye kartepe kayak merkezi

Adını aşık anlamına gelen maşuk kelimesinden alan Maşukiye, bu sebeple aşıklar köyü olarak da anılıyor. Kış tatilinin en keyifli noktalarından biri olan Maşukiye, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alıyor. Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi’ni tepeden direkt olarak görebilen konumuyla Maşukiye; kış aylarında ziyaretine gelenleri doğa harikası manzarası ile baş başa bırakıyor.

Keyifli kış akşamlarında sıcak şarabınızı yudumlarken ertesi gün doğanın izinde yapacağınız yürüyüşü planlayacağınız Maşukiye; daha birçok alternatif aktiviteyi sizler için bir araya getiriyor. Maşukiye’nin sakin bir yer olmasına karşılık henüz keşfedilmemiş doğal güzellikleri arayanların bir numaralı merkezi olduğunu söylemek mümkün.

10. Uludağ, Bursa

uludağ kayak merkezi otelleri

Kış turizminin ön planda olduğu yerlerden biri olan Uludağ, bembeyaz kar görüntüsü ile kayak yapmayı sevenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Türkiye’nin en popüler kış tatil yerleri arasında yer almasının yanı sıra; geniş kayak pistleri ve alternatif aktiviteleri ile kışın gidilecek yerlerden biri.

Kış boyunca hem günübirlik ziyaretçilerin hem de hafta sonu tatili yapmaya gidenlerin akınına uğrayan Uludağ; keyif dolu ortamı ile kendinize vakit ayırabileceğiniz en özel lokasyonlar arasında.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.