Mansur Yavaş, Ankara’yı ücretsiz internet erişimi ile donatıyor!

Mansur Yavaş: İnternete erişim hakkının, temel bir insan hakkı olduğuna inanıyor; bu hakka sonsuz saygı duyuyoruz. 35 farklı meydanda 2.362.000 m²’lik alana ücretsiz Wİ-Fi hizmeti vereceğiz. Yıl sonuna kadar ise 10 milyon m²’lik alana ücretsiz internet sağlayacağız.

Mansur Yavaş ücretsiz internet erişimi

Mansur Yavaş, Ankara’yı ücretsiz internet erişimi ile donatıyor!

Uzaktan eğitim nedeniyle internete erişim sorunu yaşayan 914 mahalleye daha önce ücretsiz Wi- Fi hizmeti götüren Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de 35 meydanda tüm vatandaşların yüksek hızlı internete ücretsiz erişimini sağlayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Yıl sonuna kadar 10 milyon metrekarelik alana ücretsiz internet sağlayacağız” açıklamasında bulundu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, internete erişim hakkının temel bir hak olduğunu belirterek yeni bir hizmeti daha Ankaralılarla buluşturuyor.

Daha önce 914 mahalleyi internet erişimine kavuşturan Yavaş şimdi de Ankara’daki 35 meydanda toplam 2 milyon 362 bin metrekarelik alana yüksek hızlı ücretsiz Wi- Fi hizmeti sağlayacak.

Yıl sonuna kadar toplam 10 milyon metrekarede ücretsiz internet erişimi

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımla projeyi tanıtan Başkan Yavaş, “İnternete erişim hakkının temel bir insan hakkı olduğuna inanıyor; bu hakka sonsuz saygı duyuyoruz. 35 farklı meydanda 2 milyon 362 bin metrekarelik alana ücretsiz Wi- Fi hizmeti vereceğiz. Yıl sonuna kadar ise 10 milyon metrekarelik alana ücretsiz internet sağlayacağız” dedi.

Ankara’nın meydanlarını pandemi sürecinin ardından yeniden sağlıklı günlerindeki dönüşüne hazırladıklarını belirten Yavaş, ilk etapta 35 meydanda daha sonra da mahalleler (köyler) ve parklarda da ücretsiz Wi- Fi hizmeti sunacaklarını açıkladı.

Kent genelindeki 35 meydanda 2 milyon 362 bin metrekarelik wifi kapsama alanında, mahallelerde (köylerde) 275 bin metrekarelik kapsama alanında, parklarda ise 4 milyon 604 bin 574 metrekarelik kapsama alanında ücretsiz Wi- Fi hizmeti sunulacak.

İnternet hızı sayesinde Wi- Fi kapsama alanlarına yakın ev ve iş yerlerinden de ücretsiz internete bağlanılabilecek. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek proje kapsamında yıl sonuna kadar meydanlar, köyler ve parklar olmak üzere toplam 10 milyon metrekarelik alana ücretsiz wifi hizmeti sağlanması hedefleniyor.

Ücretsiz internet hizmetinin sağlayacağı yerler:

Şubat ayı içinde etaplar halinde verilmeye başlanacak ve wifi.ankara.bel.tr adresi üzerinden takip edilebilecek ücretsiz internet hizmeti şu meydanlara kurulacak:

1- Kızılay Meydanı

2- Güvenpark

3- Ulus Meydanı

4- Sıhhiye

5- Hacı Bayram Veli

6- Beşevler Üniversiteler Mahali

7- Batıkent Metro Önü

8- Batıkent Meydan (Atlantis AVM)

9- Adnan Ötüken Parkı (Bahçelievler)

10- Etlik (Adnan Yüksel Caddesi)

11- Etimesgut Tren Garı

12- Gökkuşağı Yolu

13- Zafer Çarşısı


14- Keçiören (Belediye Önü)

15- Sincan Lale Meydanı

16- Pursaklar (Şehit Salim Akgül Parkı)

17- Akyurt Kent Meydanı

18- Ayaş Kent Meydanı

19- Bala Kent Meydanı

20- Beypazarı Atatürk Parkı

21- Çamlıdere Kent Meydanı

22- Çayırhan Kent Meydanı

23- Çubuk Kent Meydanı

24- Elmadağ Kent Meydanı

25- Evren Kent Meydanı

26- Güdül Kent Meydanı

27- Haymana Kent Meydanı

28- İvedik

29- Kale Meydanı

30- Kalecik Kent Meydanı

31- Kazan Kent Meydanı

32- Kızılcahamam (Soğuksu Gidişi)

33- Nallıhan Kent Meydanı

34- Polatlı Kent Meydanı


35- Şereflikoçhisar Kent Meydanı

Mansur Yavaş tarım ve çiftçiye yeni destek projesi başlattı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.