Koronavirüs ‘bazılarına’ özel statü sağlayabiliyor!

Uludağ’a gidip eğlenip tatil yaparsan veya AKP kongrelerine gidersen koronavirüs yok ama kafelere, kahvehanelere veya restoranlara gidersen virüs var!..

Koronavirüs bazılarına özel statü sağlayabiliyor akp kongresi

Koronavirüs ‘bazılarına’ özel statü sağlayabiliyor!

Ülke şaka gibi bir hal aldı.


Aziz Nesin öykülerine, Kemal Sunal filmlerine döndü. Trajikomik olayları izlerken, ağlanacak halimize gülüyoruz…

Koronavirüs süreci…

Bu süreç, İspanyol gribi, veba gibi onlarca yıl önce yaşanmış olayları hatırlattı insanlara. Tüm dünyada bu virüsün olması Türkiye’yi, dünya ile kıyaslanmasını da sağladı.

En başta ekonomik olarak baktığınızda tüm gelişmiş Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ABD’de ve hatta ekonomik olarak durumu Türkiye ile benzer olan Arjantin dahi korona ile çözüm üretirken Türkiye fiili olarak kitlenmiş durumda.

Arjantin, serveti 200 milyon peso (yaklaşık 19 milyon TL) olan vatandaşa vergi getirirken, AKP iktidarı zengin iş adamların vergi borcunu bir kalemde sildiği gibi, bir de vatandaştan IBAN istedi.

Ekonomi o kadar kötü ki, Papua Yeni Gine para birimi bile son birkaç yılda Türk lirası karşısında %100 değer kazandı. Bulgar parası demiyorum bakın; Papua Yeni Gine parası bu! Bulgarlar zaten Edirne’yi, Tahtakale’ye çevirdi. Adamlar gelip alışverişlerini yapıp gidiyor.

Avrupa ve ABD tek tek hibeler açıklarken Türkiye, vatandaşından daha önce verdiği kredileri tahsis etmeye çalışıyor. Krediyi erteliyor, ertelediği vadeye göre de daha sonra faiz talep ediyor. Trajikomik değil mi sizce de?

Trajikomik olan başka şeyler de var bu ülkede!

Demet Akalın koronavirüs olduğunu açıkladı. Hanımefendi açıklama yaptı ve “Hastalığı Uludağ’da kaptım” dedi.


Tatil yapmak isterseniz korona morana hak getire! Uludağ’a veya tatile gidecekseniz koronavirüs hastalık olmaktan çıkıyor. Maske taksanız da takmasanız da bir önem arz etmiyor; sosyal mesafe zaten anlamını yitiriyor.

Sadece bu kadar mı?

Sağlık Bakanı aylardır halkın tedbirlere yeteri kadar önem vermediğini rakam vererek açıkladı. Bu arada şunu söylemekte fayda var: İnanın o, her akşam verilen Türkiye’deki korona ile ilgili rakamlara hiç bakmıyorum bile. Çünkü o rakamların doğruluğuna inanmıyorum! Çünkü daha önce halk bu rakamlarla kandırıldı!

Neden mi?

Dövize ihtiyaç duyan Türkiye’ye yurtdışından gelecek turistleri korkutmamak için. Yani yine aynı kapıya çıkıyoruz! Tatil yaparsan korona kayboluyor!

Şimdi devam edelim… AKP, kongrelerini insanlarla doldurduğu bir yerde kafe, kahvehaneler, restoranlar virüs nedeniyle kapatılıyor. Nedir bu çifte standart?

AKP kongrelerine insanlar, okutulup üfletilerek mi alınıyor yoksa salonlara?!


Buradan şu anlaşılıyor ki; koronavirüs birilerine özel statü sağlıyor!..

Hukuk artık Türkiye’de mitolojik bir hikayeye dönüştü!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…