Uludağ’da genç doktor ölüm uykusu ile intihar etti: 6 sayfalık not bulundu!

“Kayak yapmaya gidiyorum” diyerek evden çıkan Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli 35 yaşındaki asistan doktor Mustafa Yalçın ölüm uykusu ile intihar etti. Aracında 6 sayfalık not bulundu.

bursa uludağ doktor intihar

Bursa’da genç doktor ölüm uykusu ile intihar etti: 6 sayfalık not bulundu!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli 35 yaşındaki kalp damar cerrahı Mustafa Yalçın, dün sabah saatlerinde kayıplara karışmıştı. Kendisine ulaşamayan yakınlarının emniyet güçlerine haber vermesiyle başlatılan çalışmada, genç doktorun telefon sinyali Uludağ yolunda tespit edildi. Arama çalışmalarında ise Yalçın’ın cansız bedenine ulaşıldı. Aracında bir not bulunan doktorun intihar edip etmediğine yönelik ise soruşturma başlatıldı.


Asistan doktor Mustafa Yalçın’ı arama çalışmalarına katılan AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), ANDA ve JAK ekipleri, genç doktorun arabasının bulunduğu ormanlık bölgeye yoğunlaştı.

Ormanlık alanda karlı kaplı halde bulundu

Eksi 10 derecede yürütülen çalışmalarda, genç doktorun cansız bedeni otomobilini park ettiği yerin yaklaşık 1,5 kilometre ilerisinde ormanlık alanda bir ağacın dibinde karla kaplı halde bulundu.

araç

Olay yerinde ise ağaca takılı halde bir serum ve çeşitli malzemeler tespit edildi. Soruşturmada ise genç doktorun intihar edip etmediği araştırılmaya başlandı.

Genç doktorun cenazesi ise otopsi için Bursa Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

6 sayfalık not bulundu

Öte yandan jandarma ekipleri otomobilde yaptıkları incelemede Yalçın tarafından yazıldığı iddia edilen 6 sayfalık bir not buldu.

Notta, Yalçın’ın ilk kez Bursa’ya geldiğinde çok beğendiği Uludağ’da böyle bir şey yaşayacağını hiç tahmin etmediği şeklinde ifadeler yer aldığı belirtildi.


Mustafa yalçın doktor intihar

Nasıl intihar ettiğini ayrıntılı yazdı

35 yaşındaki kalp damar cerrahı Mustafa Yalçın’ın bıraktığı 6 sayfalık mektupta nasıl bir yol izleyerek kendisini öldürdüğünü de detaylı bir şekilde yazdığı belirtildi. Yalçın’ın anestezide kullanılan bayıltıcı narkoz ile kas gevşetici ve bir miktar potasyumu damar yolu ile kendisine uygulayıp karların üzerinde ölüm uykusuna yattığı ortaya çıktı. Genç doktorun bir süredir psikolojisinin bozuk olduğu antideprasan ilaçları kullandığı öğrenildi.

Uludağ’da yoğun tipi ve soğukta karlar altında kalan doktorun donmadan önce hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Yalçın’ın mektubunda, “Ölümünden kimse kendini sorumlu tutmasın. Ben bu hayattan keyif almıyorum. Artık yaşamak istemiyorum” yazdığı öğrenildi.

Mustafa Yalçın’ın intihar ettiği yerde, 4 yıl önce kamp yapıp, hatıra fotoğrafı çektirdiği ortaya çıktı.

mustafa yalçın kamp uludağ

Görev yaptığı üniversite hastanesinde tören düzenlendi

Uludağ eteklerindeki ormanlık alanda intihar eden doktor Mustafa Yalçın (35) için görev yaptığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Saim Kılavuz’un yaşadıkları üzüntüyü ifade ederek, acılı aileye başsağlığı dilediği törende, Yalçın’ın birlikte çalıştığı kız arkadaşı Dr. Özge Özdemir ayakta durmakta güçlük çekti.

Mesai arkadaşları göz yaşlarına boğulan Mustafa Yalçın’ın cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay’a gönderildi.

Ne olmuştu?

uludağ arama çalışması

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın, dün ailesine haber verdikten sonra sabah saatlerinde 27 AR 993 plakalı otomobiliyle Uludağ’a çıkmış, kendisinden bir daha haber alamayan ailesi durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirmişti.


Ekipler tarafından yapılan çalışmada, Yalçın’ın otomobili Uludağ yolunda terk edilmiş halde bulunmuş ve AFAD ile bazı arama kurtarma ekiplerince doktorun bulunması için bölgede çalışma başlatılmıştı.

Kocaeli’nde 5 günde 4’üncü intihar: Artık olmuyor, nefes alamıyorum!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.