14 Milyon liralık Saray projesine Kıbrıslılardan tepki: Sarayı bırakın krize çözüm bulun!

Kıbrıs’ta inşa edilecek 14 milyon liralık Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi’ne Kıbrıslılardan tepki: Sarayı bırakın krize çözüm bulun! Böylesi bir kriz ve ekonomik darboğaz ortamında ülkemizde şatafatlı bir saray projesine girişilmesi bizim için kabul edilemez.

kıbrıs 14 Milyon liralık Saray

Kuzey Kıbrıs ile imzalanan “İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması”na göre Türkiye’nin proje için 14 Milyon TL taahhütte bulunmasına tepki gösteren Kıbrıslılar, “Türkiye’deki ekonomik darboğaz ve yıkım ortadayken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ödediği vergilerin, Kıbrıs’ta bir saray yapılması için kullanılacak olması kabul edilemez” dedi.

Kıbrıs’ta Saray için 14 milyon lira harcanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylar önceki ziyaretinde dile getirdiği ‘Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi’ Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arasında “İktisadi ve Mali İşbirliği Antlaşması” ile hayata geçiriliyor. Anlaşmanın ilgili bölümünde Türkiye, proje için 14 Milyon Türk Lirası taahhütte bulundu.


Kıbrıslılar tepki gösterdi

Anlaşmaya tepki gösteren ‘Bağımsızlık Yolu’ üyeleri “Kıbrıslı Türkler olarak, ekonomik anlamda zor günlerden geçmekteyiz. Gerek pandeminin yarattığı ekonomik yıkım, gerek pandemi öncesinde Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden kaynaklı olarak alım gücümüzün günden güne erimesi büyük bir sorun. Böylesi bir kriz ve ekonomik darboğaz ortamında ülkemizde şatafatlı bir saray projesine girişilmesi bizim için kabul edilemez bir adımdır” dedi.

“Sizin vergileriniz”

Türkiye’deki ekonomik darboğaz ve yıkım ortadayken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ödediği vergilerin, Kıbrıs’ta bir saray yapılması için kullanılacak olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bağımsızlık Yolu üyelerinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:


“Bu mektubu da, bahsi geçen Antlaşma’nın Türkiye’de gündeme neredeyse hiç gelmemiş olmasından hareketle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, paralarının çarçur edildiğini duyurmak maksadıyla yazıyoruz. Normal bir zamanda dahi lüzumsuz ve şatafatlı olarak değerlendireceğimiz böylesi bir projenin, böylesi bir zamanda gündeme getirilmesinin nihai değerlendirmesini de, bu sarayı kendisinden kesilen vergilerle ödeyecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bırakıyoruz.” (Kaynak: BirGün)

Engin Altay: Türkiye, dünyanın en pahalı Cumhurbaşkanı’nı kullanan ülkedir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.