AKP’li belediye deprem için topladığı yardımları 6 ay sonra Ramazan kolisi diye dağıttı

AKP’li Bergama Belediyesi’nin İzmir’de meydana gelen deprem için topladığı yardımları 6 ay depoda beklettikten sonra, Ramazan kolisi olarak dağıttığı ortaya çıktı.

akp ramazan kolisi

AKP’li belediye deprem için topladığı yardımları 6 ay sonra Ramazan kolisi diye dağıttı!

AKP’li Bergama Belediyesi’nin, İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen yardım kolilerini 6 ay depoda saklayarak Ramazan kolisine dönüştürdüğü ortaya çıktı.


Ajans Bakırçay’ın haberine göre; İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki yıkıcı depremden etkilenen yurttaşlar için toplanan gıda yardımları, AKP’li Bergama Belediyesi tarafından aylarca bekletilerek Ramazan kolisine dönüştürüldü.

30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Yunanistan’ın Sisam Adası açıklarında, İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne 23 km mesafede yıkıcı bir deprem meydana gelmiş, depremde 116 kişi hayatını kaybetmiş 1034 kişi ise yaralanmıştı. Yaşanan felaketin ardından Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardım kampanyaları başlatıldı. İzmir Valiliği resmi hesabından da “İzmir Depremi Yardım Kampanyası” için duyurular yapıldı. Gelen yardımlar valilik eliyle kaymakamlıklara gönderildi.

Depremzede yardımları 6 aydır bekletiliyor

Tüm bunlar yaşanırken bir gerçek daha Bergama’da gün yüzüne çıktı. CHP’li Meclis Üyesi Selim Tok, depremzedeler için Elazığ, Balıkesir, Isparta, Gümüşhane gibi valiliklerden gelen gıda yardımlarının aylardır Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikası depolarında bekletildiğini ve Ramazan kolisine dönüştürüldüğünü ortaya çıkardı.


Belediye Başkanının adını taşıyan torbalarla

Ajans Bakırçay’da yer alan habere göre konuyla ilgili bir açıklama yapan Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz şu ifadelere yer verdi.

Bugün Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasının bulunduğu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karşılaştı. Bergama Belediyesi, İzmir depremi sonrası depremzedeler için ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen yardımları depremzedelere dağıtmayarak ya da bir kısmını dağıtıp, bir kısmını ayırarak belediyenin depolarına kaldırdılar. Depremden tam altı ay sonra bugün, depremzedeler için alınan yardımlar belediye başkanının adını taşıdığı torbalarla Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

CHP Bergama Meclis Üyesi Selim Tok ise; “Tekstil fabrikasına tesadüfen yaptığımız bir ziyaret sonucunda, ülkemizin çeşitli vilayetlerinden yaraları sarmak için İzmir’e gönderilen gıda yardım kolilerinin belediye başkanı Hakan Koştu adını taşıyan torbalara konularak Ramazan yardımı olarak dağıtıldığını gördük. Propaganda amaçlı yapılan bu işlemi kınıyoruz” dedi.

“Bir lütuf gibi dağıtılıyor”


CHP Bergama ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Bor ise; “Bugün Bergama Belediyesi’nin tekstil fabrikasında karşılaştığımız manzarada, İzmir depremi sonrası yapılan yardımların kasti olarak bekletildiğini gördük. Bugün bu erzaklar, belediye başkanının adını taşıyan torbalara konularak sanki belediye başkanının bir lütfuymuş gibi Ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bu etik bir davranış değil” dedi.


 

 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.