Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 17,4 zam: İşte yeni ücret tarifesi

Cep telefonu faturalarına konuşma başta olmak üzere, SMS, SIM kart değişikliği, numara değişikliği, hat devir, açma/kapama gibi servislerin ücretlerine bir yılda yüzde 17,4 oranında zam yapıldı. 1 Nisan 2021 itibariyle mobil iletişime yeni zamlar geldi. İşte yeni tarifeler…

Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 17,4 zam: İşte yeni ücret tarifesi

Cep telefonu faturalarına 1 yılda yüzde 17,4 zam: İşte yeni ücret tarifesi…

Mobil iletişimde uygulanan ücret tarifesinde değişikliğe gidildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesinde yer alan ve BTK’nın Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kurul kararına göre mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda azami ücret 73.78 kuruştan, 80.64 kuruşa yükseltildi.


Sözkonusu ücretlere bu yıl içinde ikinci artış yapılmış oldu. Daha önce 31 Ocak 2021’de mobil şebekelerden yapılan yurtiçi aramalarda azami ücret 72.34 kuruştan, 73.78 kuruşa çıkartılmıştı. Böylece mobildeki arama ücretlerine son 3 ayda yüzde 11.5’lik bir zam yapılmış oldu.

Cep telefonu faturalarına yıllık yüzde 17,4 zam yıllık TÜFE’yi geçti!

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre Turkcell, TT Mobil ve Vodafone’un müşterilerini yakında ilgilendiren mobildeki ücret tarifelerine son bir yılda yapılan artış ise yüzde 17.4’ü buldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre Türkiye’de son bir yılda TÜFE’deki artış, yüzde 16.2 olarak kayıtlara geçerken, mobil haberleşme hizmetlerindeki ücretlerde son bir yıldaki artış TÜFE’yi de geçmiş oldu.

1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak olan cep telefonu faturalarında yeni tarifeler şöyle:

• Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi”ne göre yurtdışını arama ücretinin dakikası 7.34 TL’den 8.02 TL’ye;

• İsim/unvan değişikliği 9.56 TL’den, 10.44 TL’ye;

• Hat devir ücreti 13.98 TL’den, 15.28 TL’ye;

• Numara değişikliği ücreti 31.98 TL’den, 34.85 TL’ye;

• SIM kart değişikliği 31.98 TL’den, 34.85 TL’ye;


• Açma/kapama ücreti 32.53 TL’den, 35.55 TL’ye;

• Yurtiçi SMS ücreti 53.02 kuruştan, 57.96 TL’ye;

• Yurtdışı SMS ücreti 1.30 TL’den, 1.42 TL’ye;

• Posta ile iletilen ayrıntılı fatura ücreti (sayfa başına) 97.29 kuruştan, 1.06 TL’ye

• Bilinmeyen numaralar servis ücreti de dakika başına 2.08 TL’den, 2.27 TL’ye yükseltildi.

Yüzde 18 oranında Katma Değer Vergisi (KDV) ve yüzde 10 oranında Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) dâhil olduğu yeni tarife, 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı.

Cep telefonu faturalarına 1 yılda %17,4 zam! İşte ücret tarifeleri:

1 Nisan 2021’den itibaren geçerli olan ücret tarifesi:

cep telefonu faturalarına zam

30 Ocak 2021’deki ücret tarifesi şöyleydi: 

1 Ekim 2020’deki ücret tarifesi şöyleydi:


1 Nisan 2020’deki ücret tarifesi şöyleydi:

Ramazan pidesi fiyatı belli oldu: Yüzde 33 zam ile 4 liraya yükseldi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.