MHP’li Başkan Saray’dan ‘itfaiye aracı’ istedi, lüks aracı üzerine itfaiye yazıp yolladılar

Cumhurbaşkanlığı tarafından Rize’nin Çayeli ilçesi Belediye Başkanı’na hibe edilen itfaiye öncü aracı, makam otosunu andıran görüntüsüyle halkın tepkisini çekti. Başkan kendisi de öncü araca benzemediğini kabul etti.

mhp rize lüks itfaiye aracı

Rize’nin Çayeli ilçesinin MHP’li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı tarafından hibe edilen itfaiye öncü aracını sosyal medyadan tanıttı. 750 bin liralık aracı vergisiz 280 bin liraya mal ettiklerini söyleyen Başkan Çiftçi’ye ilçe halkının bir kısmı tepki gösterdi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Çayeli Belediyesi’nin MHP’li Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe yoluyla alınan itfaiye öncü aracını kameralar karşısında tanıttı. Aracın değerinin 750 bin lira olduğunu belirten Başkan Çiftçi, vergilerini ödemedikleri için 280 bin lira ödediklerini söyledi.


750 bin liralık

Tanıtım videosunda belediyeye alınan ve alınacak olan hibe araçlar hakkında da bilgi veren Çiftçi, şunları söyledi:

“Belediyemize kazandırdığımız yeni araç geldi. Bu aracımız itfaiye öncü aracı. Gerçi pek itfaiye öncü aracına benzemiyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe edilmiş parayla, 750 bin liralık bir aracı, biz 280 bin lira ücret ödeyerek aldık. Daha öncede hibe bir çöp aracı almıştık. Başka hibe araçlar da gelecek. Bu zamana kadar belediyemize 2 milyon liralık araç kazandırdık. Bu aracı size tanıtmak istedik. Bu araç itfaiye öncü araç ismiyle alındı. Çünkü, vergilerini vermiyoruz. Belediyemizin ihtiyacı olan bir araç. Ama asıl amacımız, Ankara’daki temaslarımızda biz bir itfaiye aracı istedik. Dediler ki, önden size bu öncüsünü verelim inşallah en kısa sürede de itfaiye araçlarını size vereceğiz.”


Çiftçi, Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek 32 metre merdiveni olan bir itfaiye aracını da kısa sürede alınacağını söyledi.

Vatandaş tepkili: Yangın bunu görünce utancından kendiliğinden söner!

Çayeli Belediyesine Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı tarafından hibe edilen Başkan Çiftçi tarafından tanıtılan itfaiye öncü aracı tartışma yarattı. İlçe halkının bir kısmı aracın itfaiye aracından çok makam otosu olduğunu ileri sürerek, yangın anında ne işe yarayacağını sordu.

Bazı vatandaşlar ise öncelikle tam teşekküllü itfaiye aracı alınması gerektiğini dile getirirken, bir kısım vatandaş ise boş bir yatırım olduğunu araca harcanan paranın salgın döneminde zor durumda olan vatandaşlara dağıtılması gerektiğini dile getirdi.


Bir vatandaş ise, “Tahmini ne zaman makam otosu olur” diye sorarken bir başkası, “Yangın bunu görünce utancından kendiliğinden söner” diye yorum yaptı.

Lokantacı anlatıyor: Vatandaş ‘param yok’ diyemiyor, ‘tansiyonum var’ deyip yarım çorba içip gidiyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.