Anıtkabir’e ticari otomatlar konulmasına tepki: Mekana saygısızlık yaratamazsınız!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Anıtkabir’e yemek ve içecek alınabilen otomatların yerleştirilmesine tepki gösterek, “Yol geçen hanı gibi her yere bir şey koyarak mekansal kargaşa yaratarak, mekana saygısızlık yaratamazsınız. O bankomatlar acilen kaldırılmalı. Anıtkabir Komutanlığı ne yapıyor?” dedi.

Anıtkabir otomat

Mimarlar Odası Ankara Şubesi , Anıtkabir’e yiyecek ve içecek satışı için otomatik ticari büfeler yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan , Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda , şu ifadeleri kullandı:


“Yuh artık, Anıtkabir’e, Anıttepe girişine ve kafeterya girişine ticari otomatlar koyulmuş. Bir de taş desenli duvar kağıtları ile kaplamışlar. Bu ne saygısızlık. Kim koyduysa koyduğunuz gibi kaldırın”

​Gazete Duvar’ın haberine göre Anıtkabir’e konan otomatlara ilişkin açıklama yapan Candan, şu ifadeleri kullandı:

“Anıtkabir bizim göz bebeğimiz, mekân kültürü olmayan, Cumhuriyet ile mekânsal hesaplaşma yapanlar uzun süredir her buldukları fırsatta Anıtkabir’e oyun parkı, giysi bağış kutusu, halı saha gibi mekânsal müdahaleler yapıyor, Anıtkabir’i siyasi şov alanına dönüştürerek slogan attırıyorlar.


Her bir metrekaresi tasarlanmış Türkiye’nin simge mekânı, saygı mekânına her kafasına esen bir şey koyamaz. Anıtkabir’in uzmanlardan (mimar restorasyon uzmanı, sanat tarihçi vb.) oluşan koruma kurulu mu izin verdi? Bu otomatlara, taş desenli duvar kağıdı ile kaplanmasına. Ayrıca acil ihtiyaçlar için Anıtkabir’in içinde tasarlanmış küçük bir kafesi var. Yol geçen hanı gibi her yere bir şey koyarak mekânsal kargaşa yaratarak, mekana saygısızlık yaratamazsınız. O bankomatlar acilen kaldırılmalı. Anıtkabir Komutanlığı ne yapıyor?”

Akşener’den Erdoğan’a: Zavallılık, gideceğim diye atıp tutup, 8 yıldır Gazze’ye gidememektir!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.