Çamlıca Kulesi’nden İstanbul manzarası işte böyle görünüyor!

369 metrelik kule uzunluğu ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek yapısı olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bugün resmen açıldı. İşte kulenin manzarası…

çamlıca kulesi manzarası

Çamlıca Kulesi’nden İstanbul işte böyle görünüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgiler Müdürlüğü, yayına aldığı İBB Panorama web sitesiyle, 360 derecelik Gigapixel kameralar ve turizm kameraları üzerinden İstanbul’un farklı yerlerini detaylı bir şekilde inceleme fırsatı veriyor.


Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nden de İstanbul fotoğraflandı:

çamlıca kulesi

İstanbul’un sembolü olması beklenen ve 100’den fazla yayıncı kuruluşa hizmet veren Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin yapımına 2016 yılının Mart ayında başlandı.

Ümraniye
Ümraniye

Çamlıca Kulesi deniz seviyesinden 576,5 metre yükseklikte

Kulenin zirvesi deniz seviyesinden yaklaşık 576,5 metre yüksekliğinde. Kuleden İstanbul’un büyük bir bölümünü görmek mümkün. Çamlıca Kulesi artık seyir terası, kafe restoran gibi tesisleriyle de hizmet verecek.

Ümraniye
Ümraniye

Kule, 4 katı yerin altında olmak üzere her biri 4,5 metre yüksekliğinde 53 kattan oluşuyor.

İstanbul’un sembolü olması beklenen yeni kulede 39’uncu ve 40’ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunuyor.


Yenisahra
Yenisahra

33’üncü ve 34’üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terası da yer alıyor.

Ataşehir
Çamlıca Kulesi’nden Ataşehir manzarası

Erdoğan daha önce “İstanbul’a ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz” demişti

Son yıllarda hem seçimler öncesinde hem de şehircilik ile ilgili organizasyonlarda yaptığı konuşmalarda yatay mimari vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul’a ihanet ettik, hâlâ da ihanet ediyoruz” demişti. Çamlıca Kulesi’nden söz konusu ihanet net olarak görünüyor.

Ataşehir çamlıca
Ataşehir

Erdoğan 7 Kasım 2017’de ise şöyle demişti: “Günümüz şehirleri insana huzur vermiyor. Beton, beton, beton. Orada ruh yok, huzur yok.”

çamlıca kulesi

Kule hizmete girdikten sonra şehirdeki diğer anten ve anten kuleleri kaldırılmıştır. Toplam yüksekliği 365 metre (1.198 ft) olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı, 145 metrelik bölümü ise antendir. Maliyeti 170 milyon TL olan kulede iki restoran ve bir seyir terası bulunmaktadır.

Ataşehir
Ataşehir

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, SİT alanı olarak tescilli olan Küçük Çamlıca Tepesi’ne yapılacak kulenin İstanbul’un silüetine, doğasına ve kültürel değerlerine verebileceği tahribata vurgu yaparak meslektaşlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 2011 yılında düzenlenen Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışmasına katılmaması yönünde görüş bildirmiştir.

acıbadem çamlıca kulesi
Kuleden Acıbadem görünümü

Çamlıca Kulesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle resmen açıldı.

‘Kentsel dönüşüm’ün gerçekleştiği Fikirtepe’den görünüm:

Fikirtepe
‘Kentsel dönüşüm’ün gerçekleştiği Fikirtepe’den bir görünüm
Fikirtepe Caddebostan
Fikirtepe Caddebostan
Göztepe Kadıköy
Göztepe Kadıköy
Kozyatağı Erenköy
Kozyatağı ve Erenköy (Kadıköy)
Maltepe
Maltepe
Üsküdar
Üsküdar
tarihi yarımada
İstanbul Tarihi Yarımada (Haliç ve Boğaz)
Maslak çamlıca
Maslak
Libadiye Çamlıca
Libadiye Çamlıca
boğaz
İstanbul Boğazı, Boğaziçi Köprüsü, Üsküdar ve Beşiktaş görünümü
Büyük Çamlıca
Büyük Çamlıca – Kaynak: İBB Panorama

Erdoğan: Kanal İstanbul’un temelini Haziran sonunda atıyoruz


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.