Erdoğan: Kanal İstanbul’un temelini Haziran sonunda atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul’un temelini Haziran sonunda atıyoruz. 6 tane köprü göreceksiniz. Kanalın sağında ve solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Bir başka güzel olacak.

erdoğan çamlıca

Video aşağıda – Çamlıca Kulesi’nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti, çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir” dedi.

Erdoğan devamında, Kanal İstanbul’un yapımına ilişkin açıklamalarda bulundu. “İnşallah Haziran ayının sonunda filan Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz” diyen Erdoğan, “Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Adeta Kanal İstanbul’un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Bir başka güzel olacak” ifadelerini kullandı.


Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

• AK Parti, çevreciliğin ispatını bugüne kadar yaptığı yatırımlarla ortaya koymuş olan bir partidir. Milyonlarca ağacı ülkemizin dört bir yanına diktik. Teröristler geldiler yaktılar hemen artından o yakılan yerlere ağaçlar diktik. Lafla peynir gemisi yürümez.

• Çamlıca Kulesi’nin inşasında emeği geçen tüm kurumlarımızı, herkesi tebrik ediyorum. Bu kuleden yayınlarını sürdürecek medya kuruluşlarına haberleşme şirketlerine özellikle başarılar diliyorum.


• Ekonomiden sanata her alanda küresel düzeyde en üst seviyeye ulaşmış başka bir şehir göremezsiniz. Deniziyle boğazıyla adalarıyla ormanlarıyla tepeleriyle hisarlarıyla köprüleriyle boğazın altından geçen tünelleriyle camileriyle İstanbul her geçen yıl daha da güzelleşmektedir.

• İnşallah Haziran ayının sonunda filan Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz. Her yönüyle ve Kanal İstanbul’u şehrimize kazandırdığımızda İstanbul’un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul üzerinden 6 tane köprü göreceksiniz. Adeta Kanal İstanbul’un sağında solunda iki şehir inşa edeceğiz. O iki şehirle beraber İstanbul bir başka olacak. Bir başka güzel olacak.

Çamlıca Kulesi

Kule hizmete girdikten sonra şehirdeki diğer anten ve anten kuleleri kaldırılmıştır. Toplam yüksekliği 365 metre (1.198 ft) olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı, 145 metrelik bölümü ise antendir. Maliyeti 170 milyon TL olan kulede iki restoran ve bir seyir terası bulunmaktadır.

çamlıca kulesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, SİT alanı olarak tescilli olan Küçük Çamlıca Tepesi’ne yapılacak kulenin İstanbul’un silüetine, doğasına ve kültürel değerlerine verebileceği tahribata vurgu yaparak meslektaşlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından 2011 yılında düzenlenen Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışmasına katılmaması yönünde görüş bildirmiştir.

çamlıca kulesi


Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Küçük Çamlıca Gönüllüleri inisiyatifi 2015 yılında korunun girişinde bir açıklama yaparak Küçük Çamlıca Korusunun Doğal ve Kentsel SİT alanı olduğunu belirterek inşaat faaliyetinin durdurulmasını talep etmiştir.

Salda Gölü’nün rengi değişti! Millet Bahçesi çalışmaları görüntülendi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.