Konya’da çiftçiler yol kapatarak eylem yaptı: Vekillerin hiçbirine ulaşamıyoruz!

Konya’da üretim maliyetleri nedeniyle halihazırda hayli zor durumda olan çiftçiler, köylerine su getirilmemesi üzerine isyan etti: Darbe olduğu zaman bizi dışarı çıkarmasını biliyorsanız, gelin bize burada yardımcı olun!

konya çiftçiler

Konya Karatay’da çiftçiler, tarlalarının su ihtiyaçlarının giderilmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle Konya- Adana kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi’nden çiftçiler, traktörlerini yola indirip her iki yönden de trafik akışını kesti.


İhbarla olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ova sulama birliğini protesto eden çiftçiler, birliğin Beyşehir Gölü’nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.


Sözcü’deki habere göre “19 tane köy var burada Millet aç” diyen bir çiftçi “Vekillerin hiçbirine ulaşamıyoruz. Bizim amacımız kavga değil. Gelsinler bizi dinlesinler. Suyumuz yok. Kuruyan tarlalardaki mahsulleri koyunlar yemiyor. İneklere yedireceğimiz samanımız, yoncamız yok. Göksu’yu yaptınız, borular döşediniz ama Ova Köyü’ne su vermediniz. Biz su istiyoruz. Darbe olduğu zaman bizi dışarı çıkarmasını biliyorsanız, gelin bize de burada yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

“Bunun 10 katı parayı Kanal İstanbul’a harcayacaklar”

Kısa süre önce Karatay’ın köylerinde çiftçilerle bir araya gelen CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, burada yaşanan soruna ilişkin yaptığı açıklamada, Konya çiftçisinin susuzluğa mahkûm edilmemesi gerektiğini belirtirken şu ifadeleri kullanmıştı:


“5 yıldır Konya’nın su ihtiyacının giderilmesi için iktidara önerilerde bulunuyoruz. Konya kapalı bir havza yıllık 4,5 milyar metre küp su birikiyor. O miktardaki arazide kullanılıyor. Oysa Konya’nın 15 milyar metre küp tarımsal sulamaya ihtiyacı vardır. Susuzluğa mahkûm edilmemelidir. Güney Doğu Anadolu projesi yapıldı. 55 milyar metre küp su kaynağı sağlandı. Burada kullanılan sadece 15 milyar metre küpü kullanılıyor. 40 milyar metre küp su boşa gidiyor. Neden Konya’ya getirilmesin? Yıllardır Konya’ya Seyhan’dan, Fırat’tan Dicle’den Kızılırmak’tan su getirilmek zorunluluğu vardır diyoruz. İktidar çiftçiye yapılacak 10 milyar liralık bu yatırımı çok görerek yapmıyor. Sadece bu paranın iki katını Kanal İstanbul’da köprüler için harcanacaktır. Buranın 10 katı parayı Kanal İstanbul için harcayacaktır. Konya’nın su sorunun çözümü için ciddi bir devlet projesi gerekiyor. Konya’nın ve Türkiye’nin kaderini değiştirecek, orta doğuyu doyuracak bir projedir. Bu projede karlılık düşünülmez. İktidarı sorumluluğa davet ediyoruz. Acil bu bölgenin tarımsal sulama ihtiyacının giderilmesi için DSİ ve yetkilileri göreve çağırıyoruz”

Denizli’de kekik üreticileri taş ocağına tepki için Valiliğe yürüdü!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.