Osmaniye’de gazetecinin evine polis baskını: Belediyedeki usulsüzlükleri haber yaptığım için!

Osmaniye’de gazetecilik yapan Hasan Tolga Balcılar’ın evi son bir haftada üç kez polisler tarafından basıldı. İddiaya göre arama veya tutuklama kararı olmamasına rağmen polisler gazetecinin evine zorla girdi. Balcılar’a göre, yapılan tehdit ve baskınların nedeni belediye ile ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri. Gazeteci, eşinin olay anını telefonu ile kaydettiğini ancak polisin zorla sildirdiğini açıkladı. “Kendilerine ışık açan , silahsız bir bayanı korkutarak, eşimi elleri havada evin içerisinde böyle gezdirdiler” diyerek evdeki güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı.

osmaniye Video görüntüleri aşağıda – Osmaniye’de yedi yıldır gazetecilik yapan Hasan Tolga Balcılar, en az iki aydır “Son Dakika Osmaniye” hesabından Osmaniye Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlükleri yayınlıyor. Balcılar evinin, bu durumdan dolayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın talimatıyla basıldığını iddia etti.

Medyascope‘a konuşan Balcılar şunları söyledi:


“Dün geldiklerinde, ‘Evinizde terör şüphelisi arıyoruz’ dedi polisler. Zaten Terörle Mücadele Şubesi’nden polislerdi gelenler” diyen Balcılar, yaşananları şöyle anlattı:

“Arama emrini sordum ama TEM Şube Müdürü beni direkt götürmek istedi. Hakkımda tutuklama kararı da yok, hiçbir şey yok. ‘Evimde kızım ile eşim var’ dedim. Kamerayla girilmesi gerekiyor, hiçbir usule uymadılar. Beni dışarı çektiler. Hiçbir mukavemet göstermememe rağmen ters kelepçe yaptılar, sağ omzumu çıkardılar. ‘Bu yaptıklarınız hukuksuz’ deyince, itiraz edince jandarma ile polis de husumet yaşadı. Çünkü burası jandarma bölgesi. O sırada bir savcıyı arayarak ‘Arama yapmamıza engel oluyor’ diye tutuklama kararı istediler. Savcı da görüntü yokken tutuklama kararı çıkaramayacağını söyledi. Jandarma da bana katıldı. Sonuçta beni başka bir yere götürmek istediler ama götüremediler. Götürselerdi fiziki zarar vereceklerdi. Sonra da provoke etmeye başladılar. Eşimin telefonunu zorla alarak görüntüleri sildiler. Görüntülerde var zaten.”

“Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP lideri Devlet Bahçeli ile çok yakın”

Osmaniye’de haberleştirdiği usulsüzlüklerden örnekler veren Balcılar, “Osmaniye’de son zamanlarda her şey abartıldı ve usulsüzlükler ortaya saçıldı. Belediyede muhasebe müdürünün bindiği ‘Porsche’ arabaları haber yapmıştım mesela. Emniyet’te kadınları dövüyorlardı. Çok pervasızlaşmışlardı. Burada her biri birer vekil gibi davranıyorlar çünkü siyasi bağlantıları güçlü. Belediye Başkanı Kadir Kara, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile çok yakın zaten” şeklinde konuştu.

Son bir aydır sürekli tehdit aldığını söyleyen Balcılar, yaptığı haberlerin ardından bazı kişiler tarafından aranarak haberlerine reklam verilmek istendiğini, bunu “Parayı verelim sus” mesajı olarak gördüğünü dile getirdi. Balcılar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş ile Belediye Başkanı Kadir Kara’nın çok yakın olduğunu vurgulayarak “Emniyet Müdürü de Terörle Mücadele Şubesi’nin yanı sıra narkotik ve siber suçlara da talimat vermiş, ‘Bir şekilde alın’ diye. Bunu da duyduk. Hiç korkumuz yok aslında ama devlet görevi adı altında bunlar olunca sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Balcılar, Osmaniye Belediyesi’ne gelmeyen bazı kişilerin belediyede çalışıyormuş gibi gösterilerek maaş aldıklarını haberleştirmişti. Balcılar’a göre bu isimlerden biri eski Osmaniye Ülkü Ocakları başkanı.


“Devlet Bahçeli’nin danışmanı, ihaleye müdahale etti”

“Zorkun Şenlik Tepesi” ihalesine de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı Ruhi Ersoy’un müdahil olduğunu söyleyen Balcılar, “Bir şekilde baskıyla Recep Vural isimli bir şahsa ihale edildi. Bu şahıs, Osmaniye’de daha sonra 8 milyon TL’lik ihale daha aldı. Ankara’dan organize ediyorlar hepsini” dedi.

“Sürekli tehdit ediyoruz, FOX haberin yerel muhabiri bile korktuğu için usulsüzlükleri haber yapamıyor”

Tutuklama kararı olmamasına rağmen tutuklanmak istendiğini söyleyen gazeteci, “Eşime, kızıma ve bana kötü davrandılar. Beni tutuklama kararı olmamasına rağmen tutuklamaya kalktılar. Osmaniye çok kötü durumda. Yerel gazeteciler olarak sürekli tehdit ediliyoruz. FOX Haber’in yerel muhabiri bile korktuğu için usulsüzlükleri haber yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Balcılar, şunları söyledi:

“Osmaniye Belediyesi ve bağlantıları ile ilgili yaptığım haberler nedeniyle tehdit ediliyordum. Gazeteci olarak usulsüz ihaleleri ispatlamıştım. Bunları haber yapınca, bu şahıslar önce para teklif ettiler. Kabul etmeyince de tehditler almaya başladım. Bir süre sonra, Belediye Başkanı Kadir Kara’nın, İl Emniyet Müdürü ile görüşmesiyle tarafıma emniyet tarafından operasyonlar düzenlenmeye başladı. Evim 3 kez arandı. “Terör suçlusu ihbarı aldık” diyerek aradılar. Eşime, kızıma ve bana kötü davrandılar. Beni tutuklama kararı olmamasına rağmen tutuklamaya kalktılar. Osmaniye çok kötü durumda. Yerel gazeteciler olarak sürekli tehdit ediliyoruz. FOX Haber’in yerel muhabiri bile korktuğu için usulsüzlükleri haber yapamıyor.” (Kaynak: Medyascope, T24, BirGün)

Gazeteci Hasan Tolga Balcılar’ın Twitter’da Son Dakika Osmaniye hesabından paylaştığı o görüntüler:

https://twitter.com/OSondakika/status/1398253744803008514


https://twitter.com/OSondakika/status/1398186694986407938

Ekrem İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.