Ana Sayfa Gündem Reuters haberinden: Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı...

Reuters haberinden: Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor

Reuters, Türkiye’de uygulanan tam kapanma önlemlerinin turistler için geçerli olmadığını aktaran bir haber hazırladı. Haberde bir turist rehberi “Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor” ifadelerini kullandı. 

reuters turist

Reuters, Türkiye’deki tam kapanma kısıtlamalarının aktarıldığı “Türkiye, vatandaşları eve kapatırken yabancı turistleri ağırlıyor” başlıklı bir habere yer verdi. Bir rehberin “Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor” sözleri dikkat çekti.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcının Türk vatandaşları evlerinden çıkamazken turistlerin sokaklarda ve tatil beldelerinde kısıtlamasız vakit geçirmesine tepki gösterdiğini aktaran haberde, sosyal medyada kısıtlamalarla dalga geçmek üzere hazırlanan bir paylaşım hatırlatıldı. Paylaşımda kısıtlamaların turistleri kapsamamasıyla dalga geçen “Türkiye limitsiz. Şimdi Türk’ler olmadan” ifadeleri yer aldı.

“Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor”

Haber için konuşan Kadir isimli bir turist rehberi, “Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor” dedi.

Rehber, sözlerine şöyle devam etti: “Bu, böyle olmalıydı. Turistler önceden ödeme ve rezervasyon yaptırmıştı. Turizm bu ülke için çok önemli ve ekonominin çarkları dönmeye devam etmeli”. Rehber, normalde Topkapı Sarayı’na 15 bin turist gelirken şu anki sayının 1000 civarında olduğunu söyledi.

Türkiye’de turizm gelirleri, geçen yıl pandemi etkisiyle üçte iki oranında düşerek 12 milyar dolara indi. Yeni kısıtlamaların, yaz gelmeden turizm sektörünü yeniden canlandırması planlanıyor.

Haber için konuşan Faisal Cheema isimli İngiliz vatandaşı bir turist ise, Britanya’ya dönüp 10 günlük zorunlu otel karantinasını yapmak yerine Türkiye’ye geldiğini söyledi ve ekledi: “Turistler para harcar ve bu yerler turistlere bağlı. Turistler burada olmasaydı her şey kapalı olurdu” dedi.

Çavuşoğlu: Turistlerin göreceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.